Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία πρωθυπουργού στην ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [02] Ασφαλιστικό-ΓΣΕΕ-Περιθώριο στην κυβέρνηση έως το Φθινόπωρο
  • [03] Εξοδος εκδρομέων-Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα
  • [04] Θέμα Αρχαίων Ελληνικών-Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων
  • [05] Δίκη προπονητή για αποπλάνηση ανηλίκων
  • [06] Σημίτης - Μεταλαγμένα προϊόντα
  • [07] Ενημέρωση Παπανδρέου σε Ντ. Μπακογιάννη
  • [08] Αίγιο-Σεισμός 4,4 Ρίχτερ
  • [09] Θερινό κλιμακωτό ωράριο
  • [10] Σεισμός.
  • [11] Χρηματιστήριο.
  • [12] Τροχαία-Εξοδος.
  • [13] Μεσόγειος-Γεωργία.
  • [14] ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.
  • [15] Δημόσιο-Μισθοί.

  • [01] Ομιλία πρωθυπουργού στην ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    01/06/2001 13:29:20

    Eκκληση για συστράτευση προς όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου απηύθυνε ο πρωθυπουργός ανοίγοντας το μεσημέρι τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ. Σημίτης αναφέρθηκε στις συνθήκες υπό τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να ανατρέψει τη δυσμενή κατάσταση που είχε διαμορφώσει στη χώρα η κυβέρνηση της δεξιάς του '90-'93. Σήμερα, είπε, για πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια η Ελλάδα παρουσιάζει πλεονασματικό προϋπολογισμό. Η χώρα μας τόνισε ο πρωθυπουργός περνάει σε νέο επίπεδο ιστορικής εξέλιξης και καθιστά τα όσα πέτυχε μη αναστρέψιμο γεγονός. Για το ασφαλιστικό ο κ. Σημίτης είπε ότι δεν πρέπει να γίνει ωρολογιακή βόμβα για τις επόμενες γενεές και τόνισε οτι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν ύστερα απο με διάλογο εφ'όλης της ύλης, χωρίς προαπαιτούμενα. Τέλος ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για στείρα άρνηση, υποκρισία και μηδενισμό. Δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε, είπε, στο δρόμο των ύβρεων και των προσωπικών επιθέσεων. Τόνισε τέλος ότι η αντίθεση με τη ΝΔ προκύπτει απο αυτό που πρεσβεύει σήμερα απο τα συμφέροντα εκείνων των δυνάμεων που θέλει να προωθήσει.

    [02] Ασφαλιστικό-ΓΣΕΕ-Περιθώριο στην κυβέρνηση έως το Φθινόπωρο

    01/06/2001 13:29:14

  • Περιθώριο έως το φθινόπωρο στην κυβέρνηση προκειμένου να βρεθούν τρόποι ανταπόκρισης των αιτημάτων των συνδικάτων για το ασφαλιστικό, έδωσε η ΓΣΕΕ. Ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας Χρήστος Πολυζωγόπουλος, απέρριψε πρόταση των συνδικαλιστών του ΚΚΕ για νέα 24ωρη απεργία μέσα στον Ιούνιο καθώς και τις προτάσεις για γενική καταδίκη του κοινωνικού διαλόγου. Κρίσιμο κριτήριο, σύμφωνα με τον κ. Πολυζωγόπουλο, θα αποτελέσει το κονδύλι που θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2002 για το ασφαλιστικό.

    [03] Εξοδος εκδρομέων-Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

    01/06/2001 13:29:08

  • Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Τροχαία, προκειμένου να διευκολύνει την ομαλή έξοδο των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Απο το μεσημέρι θα παραχωρηθεί μια επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου. Παράλληλα κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα γίνουν και σε άλλους οδικούς κόμβους. Επίσης, εως το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ανω του 1,5 τόννου. Αυξημένη είναι η κίνηση και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, επ' όπου αναμένεται να αναχωρήσουν περισσότερα απο 170 πλοία. Στο μεταξύ, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σήμερα ο υδράργυρος άγγιξε σε πολλές περιοχές τους 36 βαθμούς Κελσίου.

    [04] Θέμα Αρχαίων Ελληνικών-Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων

    01/06/2001 13:29:01

  • Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση στο θέμα των Αρχαίων Ελληνικών που επιλέχθηκε για τις εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου, με κείμενο που διδάχθηκε στα φροντιστήρια, ανακοίνωσε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Αρκετοί επικρίνουν τους εξεταστές οτι επέλεξαν κείμενο που είχε διδαχθεί στα φροντιστήρια και συγκεκριμένα στις πρόσφατες εξετάσεις προσομοίωσης. Ωστόσο πολλοί φιλόλογοι επισημαίνουν οτι προς εξέταση η επιτροπή επέλεξε διαφορετικές παραγράφους απο αυτές που υποστηρίζουν ορισμένοι άλλοι, για να στηρίξουν την άποψη, οτι ευνοούνται τα φροντιστήρια.

    [05] Δίκη προπονητή για αποπλάνηση ανηλίκων

    01/06/2001 13:28:55

    Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα άρχισε ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου η δίκη του 58χρονου πρώην προπονητή της παιδικής ομάδας μπάσκετ του Ιωνικού Νικαίας Γιώργου Χατζηαθανασίου που κατηγορείται για βιασμό και ασέλγεια σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών στο διάστημα 1997-1998.

    Ο 58χρονος που αρνείται τις κατηγορίες έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη δέκα ετών και εκτίει την ποινή του. Η απόφαση του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

    [06] Σημίτης - Μεταλαγμένα προϊόντα

    01/06/2001 13:28:48

  • Η Ελλάδα δεν θέλει προϊόντα που έχουν αβεβαιότητα δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα μεταλλαγμένα προϊόντα. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τους υπουργούς Γεωργίας των 13 μεσογειακών χωρών, οι οποίοι μετέχουν στην τρίτη σύνοδο των χωρών - μελών του Κέντρου Αγρονομικών Σπουδών. Ο πρωθυπουργός επισήμανε οτι η πολιτική μας στο θέμα αυτό δεν έχει αλλάξει και ανέφερε οτι υπάρχει η ΕΕ όπου διεξάγονται σχετικές συζητήσεις και ανάλογα θα τοποθετηθεί και στη συνέχεια η κυβέρνηση. Πρόσθεσε οτι έχουμε ανάγκη απο ασφαλή τρόφιμα τα οποία παράγονται με έλεγχο των φυτοφαρμάκων και προσοχή του περιβάλλοντος.

    [07] Ενημέρωση Παπανδρέου σε Ντ. Μπακογιάννη

    01/06/2001 13:28:41

  • Για όλο το φάσμα της εξωτερικής πολιτικής, ενημέρωσε το πρωί την αρμόδια τομεάρχη της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τον "αλβανικό επεκτατισμό", την πορεία του Κυπριακού και την κατάσταση στη Βαλκανική. Η κυρία Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση για τις έρευνες του τουρκικού σεισμογραφικού σκάφους PIRI REIS δήλωσε οτι το θέμα αυτό ξεκαθάρισε, μετά τις διευκρινίσεις που δόθηκαν.

    [08] Αίγιο-Σεισμός 4,4 Ρίχτερ

    01/06/2001 13:28:35

  • Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο Αίγιο απο τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Απο το σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές, ενω η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους νομούς Αχαϊας και Αιτωλοακαρνανίας. Οπως δήλωσαν οι σεισμολόγοι, το φαινόμενο παρακολουθείται.

    [09] Θερινό κλιμακωτό ωράριο

    01/06/2001 13:28:28

    Σε εφαρμογή τέθηκε απο σήμερα και για τέσσερις μήνες το θερινό κλιμακωτό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων και δημοσίων υπηρεσιών στην Αττική. Το κλιμακωτό ωράριο εφαρμόζεται ως μέτρο για την καταπολέμηση της ρύπανσης. Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ και των ΟΤΑ θα προσέρχονται στις υπηρεσίες τους στις 7 το πρωί, στις Τράπεζες και στις θυγατρικές τους στις 7.45. Στις 7 θα ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ και τα άλλα καταστήματα ειδών διατροφής, ενω στις 9 τα εμπορικά.

    [10] Σεισμός.

    01/06/2001 10:41:02

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.21 σήμερα το πρωί με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αιγίου προς την περιοχή των Κουνινών. Οπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 7 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα, ολόκληρο το νομό Αχαϊας, καθώς επίσης και στην Αιτωλοακαρνανία. Απο την αστυνομία έγινε γνωστό οτι δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Οπως δήλωσαν οι σεισμολόγοι το φαινόμενο παρακολουθείται.

    [11] Χρηματιστήριο.

    01/06/2001 10:40:56

    Η σημερινή μέρα της Σοφοκλέους ως αναβαθμισμένης αγοράς συμπίπτει και με την αύξηση των ορίων διακύμανσης στο ΧΑΑ. Ειδικότερα, απο σήμερα το όριο διακύμανσης των τιμών των μετοχών αυξάνεται απο 12% στο 18%. Ωστόσο για να μεταβληθεί η τιμή μιας μετοχής στο 18% θα πρέπει πρώτα να υπάρξει ανεκτέλεστη προσφορά ή ζήτηση για διάστημα 10 λεπτών. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ενεργοποιηθεί και ο θεσμός του λογαριασμού περιθωρίου ("margin account") καθώς απομένει η απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα καθορίζει τα όρια του δανεισμού του επενδυτή.

    [12] Τροχαία-Εξοδος.

    01/06/2001 10:40:50

    Εκτακτα μέτρα θα λάβει η Τροχαία απο σήμερα νωρίς μετά το μεσημέρι για να εξασφαλιστεί η ομαλή και ακίνδυνη κυκλοφορία εξόδου των οχημάτων λόγω της αργίας του Σαββατοκύριακου και του Αγίου Πνεύματος τη Δευτέρα. Στις εξόδους απο την Αθήνα θα δοθεί μια ακόμη λωρίδα κυκλοφορίας απο σήμερα μέχρι και αύριο το απόγευμα, ενω αντίστοιχα μέτρα θα ληφθούν και το απόγευμα της Δευτέρας.

    [13] Μεσόγειος-Γεωργία.

    01/06/2001 10:40:43

    Με θέμα τη μεσογειακή διατροφή και τη συνεργασία για βιώσιμη γεωργία, συνέρχονται στην Ελλάδα οι υπουργοί Γεωργίας των χωρών της Μεσογείου που μετέχουν στο διεθνές κέντρο αγρονομικών σπουδών. Οι 13 εθνικές αντιπροσωπείες θα γίνουν δεκτές από τον κ. Σημίτη. Η σύνοδος των υπουργών Γεωργίας της Μεσογείου αρχίζει σήμερα στην Αθήνα και θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο στα Χανιά. Στη σύνοδο μετέχουν η Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Τουρκία, Γιουγκοσλαβία, Αίγυπτος, Αλγερία, Τυνησία, Μαρόκο, Μάλτα, Λίβανοε, Αλβανία και Ελλάδα.

    [14] ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.

    01/06/2001 10:40:37

    Το ασφαλιστικό θα απασχολήσει τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ υπο τον κ. Σημίτη, που θα αρχίσει στις 11 το πρωί. Το θέμα συζητήθηκε και στη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Οι συνδικαλιστές δήλωσαν οτι θα δώσουν χρόνο στην κυβέρνηση για να αποσαφηνίσει τη θέση της. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η απόφαση της ΓΣΕΕ, που παραπέμπει προς το φθινόπωρο τις εξελίξεις για το διάλογο στο ασφαλιστικό.

    [15] Δημόσιο-Μισθοί.

    01/06/2001 10:40:30

    Το μισθολόγιο στο δημόσιο συζητήθηκε χθες μεταξύ του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης και της ΑΔΕΔΥ και δόθηκε νέο ραντεβού για την Τρίτη, αφού η κοινή πρόταση των υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών δεν βρισκόταν στην ίδια κατεύθυνση με την πρόταση των συνδικαλιστών. Η ΑΔΕΔΥ ζητά 250.000 δρχ για τον πρωτοδιοριζόμενο υπάλληλο. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διατεθειμένη να καταβάλει αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού ή και λίγο περισσότερο απο το επίπεδο αυτό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 1 June 2001 - 11:30:29 UTC