Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση για αγοραπωλησία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.
  • [02] Δύο αλλαγές στο νομοσχέδιο για το οργανωμένο έγκλημα.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου.
  • [04] Ρυθμίζονται τα χρέη στα νοσοκομεία.
  • [05] Πόλεμο στις καπνοβιομηχανίες από την ΕΕ.
  • [06] ΣΕΒ-Σημίτης:"Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει φορολογικός παράδεισος".
  • [07] Διευκρινίσεις για το "Πίρι Ρέις".
  • [08] Χωρίς αποτελέσματα η πρώτη συνάντηση για το ασφαλιστικό.
  • [09] Σοβαρά επεισόδια μεταξύ φοιτητών-αστυνομίας.
  • [10] Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από ΣΕΒ.
  • [11] Δεν επιβεβαιώνεται έξοδος στο Αιγαίο του "Πίρι Ρέις"
  • [12] Επεισόδια στην Αθήνα σε συλλαλητήριο φοιτητών
  • [13] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Γιαννίτση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ
  • [14] Ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο Περιστέρι
  • [15] Στις ώριμες αγορές εντάσσεται αύριο το ΧΑΑ
  • [16] Διακόπηκε η έρευνα της Β.Αποστολοπούλου για καρκίνο μαστού
  • [17] Κηδεύεται ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου

  • [01] Προκαταρκτική εξέταση για αγοραπωλησία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ.

    30/05/2001 21:44:24

    Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με την αγοραπωλησία της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σκοπός της έρευνας που ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Ασπρογέρακας, είναι να εξακριβωθεί αν από την εξαγορά της ασφαλιστικής εταιρίας, προκύπτει ζημιά σε βάρος του επενδυτικού κοινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα κληθούν να καταθέσουν ο πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, κ. Βοϊλής, ο πρόεδρος του ΧΑΑ, κ. Αλεξάκης, αλλά και ο κ.Κοντομηνάς

    [02] Δύο αλλαγές στο νομοσχέδιο για το οργανωμένο έγκλημα.

    30/05/2001 21:44:18

    Με δύο αλλαγές του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Σταθόπουλου, συνεχίστηκε στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, η επεξεργασία το νομοσχεδίου για το οργανωμένο έγκλημα.

    Σε ερωτήματα που τέθηκαν για το πότε μπορεί να ληφθεί DNA, ο κ. Σταθόπουλος είπε ότι μπορεί να γίνει και στο στάδιο της προανάκρισης, εφόσον υπάρξουν σοβαρές ενδείξεις, και υπό την εγγύηση του δικαστικού συμβουλίου.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Ευθυμίου.

    30/05/2001 21:44:11

    Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στην διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε η προσαρμογή του εκπαιδευτικού μας συστήματος στις ανάγκες της κοινωνίας. Ο κ.Σημίτης έθεσε τέσσερις βασικούς άξονες δράσης για την επίτευξη αυτής της προσαρμογής, τονίζοντας οτι με εντατική προσπάθεια μέχρι το 2002 όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα έχουν συνδεθεί με το Ιντερνετ. Παράλληλα αρχίζει το μεγαλύτερο πρόγραμμα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης, καθώς 75.000 δάσκαλοι και καθηγητές θα εκπαιδευθούν στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών στην εκπαίδευση, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των καθηγητών πληροφορικής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

    [04] Ρυθμίζονται τα χρέη στα νοσοκομεία.

    30/05/2001 21:44:05

    Σύντομα θα ρυθμιστούν τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων και του ελληνικού δημοσίου στα νοσοκομεία, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, προαναγγέλλοντας την κατάθεση τροπολογίας. Κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το «Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε κρίσιμη για την πορεία του ΕΣΥ τη ρύθμιση των χρεών, που ανέρχονται στα 353 δις δραχμές.

    [05] Πόλεμο στις καπνοβιομηχανίες από την ΕΕ.

    30/05/2001 21:43:58

    Πόλεμο στις καπνοβιομηχανίες αρχίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς υιοθέτησε στις Βρυξέλλες πρόταση οδηγίας προς το Συμβούλιο Υπουργών, για την απαγόρευση της διαφήμισης τσιγάρων και προϊόντων καπνού στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στην πρότασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την απαγόρευση κάθε μορφής άμεσης διαφήμισης των τσιγάρων και προϊόντων καπνού σε εφημερίδες, έντυπα, το ραδιόφωνο, το Ιντερνέτ και τις αφίσες, ενώ οι καπνοβιομηχανίες δεν θα έχουν το δικαίωμα να είναι χορηγοί σε διεθνείς εκδηλώσεις, όπως φεστιβάλ, αθλητικοί αγώνες, κ.α.

    Στην Ελλάδα, ήδη από το 1998 απαγορεύονται οι διαφημίσεις στην τηλεόραση.

    [06] ΣΕΒ-Σημίτης:"Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει φορολογικός παράδεισος".

    30/05/2001 21:34:07

    "Η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει φορολογικός παράδεισος. Αλλωστε ο στόχος αυτός είναι εκτός πραγματικότητας". Αυτό τόνισε σε ομιλία του ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην αποψινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, αρνούμενος έτσι τη λογική -και το αίτημα- των δραστικών περικοπών φόρων στα επιχειρηματικά κέρδη. Ο κ.Σημίτης ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αταλάντευτα την πολιτική που εξασφαλίζει την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα. "Το κοινωνικό κράτος αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας. Όραμά μας είναι μια Ελλάδα κοινωνικά πιο δίκαιη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και διακρίσεις", επεσήμανε ο κ. Σημίτης, ο οποίος πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η άυξηση της απασχόλησης και της ποιότητας ζωής των πολιτών.

    [07] Διευκρινίσεις για το "Πίρι Ρέις".

    30/05/2001 21:28:50

    Διευκρινίσεις έσπευσε να δώσει η κυβέρνηση, για το θέμα που προέκυψε με αφορμή άρθρο εφημερίδας, οτι η Αγκυρα πρόκειται να βγάλει στο Αιγαίο, το γνωστό σεισμογραφικό σκάφος "Πίρι Ρέις", για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Ο κ.Ρέππας είπε οτι δεν επαληθεύεται η πληροφορία αυτή, υποστήριξε οτι η Ελλάδα δεν φοβάται θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά πρέπει να επαγρυπνεί για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας. Απολύτως ανακριβή, είχε χαρακτηρίσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης, τα σενάρια περί δημιουργούμενης κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Στην Αγκυρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε οτι οι τουρκικές και οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες συνεργάζονται για την πραγματοποίηση της επιστημονικής έρευνας του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Σμύρνης. Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε οτι το κόμμα του είχε έγκαιρα επισημάνει οτι η πολιτική των μονομερών υποχωρήσεων και του κατευνασμού δεν οδηγεί πουθενά. Πρόσθεσε επίσης, οτι θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση και οτι η ΝΔ θα ακολουθήσει υπεύθυνη εθνική στάση.

    [08] Χωρίς αποτελέσματα η πρώτη συνάντηση για το ασφαλιστικό.

    30/05/2001 21:28:44

    Δεν υπάρχουν ώριμες συνθήκες για την έναρξη συγκροτημένου κοινωνικού διαλόγου για το ασφαλιστικό, δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπ.Εργασίας. Επίσης δεν επιτεύχθηκε η δημουργία μικτής επιτροπής. Ο υπ. Εργασίας, έκανε λόγο για μακρύ δρόμο, τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν έχει θέσει χρονικό τέλος

    και οτι το υπουργείο θα συγκροτήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάσει απόψεις με εκείνες άλλων φορέων. Σύσκεψη για το θέμα θα πραγματοποιήσουν αύριο τα όργανα της ΓΣΕΕ.

    [09] Σοβαρά επεισόδια μεταξύ φοιτητών-αστυνομίας.

    30/05/2001 21:28:37

    Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μερημέρι μεταξύ φοιτητών του Πολυτεχνείου που διαμαρτύρονταν για την ανωτατοποίηση των ΜΑΤ, και δυνάμεις των ΤΕΙ, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, ενώ εκτόξευσαν αυγά και μπουκάλια με νερό κατά των αστυνομικών, που απάντησαν με δακρυγόνα. Πέντε φοιτητές συνελήφθησαν, τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά, καθώς και δύο αστυνομικοί.Μέχρι αργά το βράδι κλειστή ήταν η λεωφόρος Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Ασφάλειας, καθώς οι φοιτητές είχαν αποκλείσει τον δρόμο ζητώντας την απελευθέρωση των συναδέλφων τους.

    Οι πέντε συλληφθέντες βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως και αύριο θα οδηγηθούν με τη διαδικασία του αυτόφωρου, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    [10] Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από ΣΕΒ.

    30/05/2001 21:28:30

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο ασφαλιστικό άσκησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην ομιλία του, στην ετήσια συνέλευσης του Συνδέσμου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο κ.Κυριακόπουλος υποστήριξε ότι η οικονομική πολιτική βρίσκεται σε αμηχανία και διολισθαίνει στη λογική του πολιτικού κόστους. Την ανάγκη για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση και βαθειές διαρθρωτικές αλλαγές, επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [11] Δεν επιβεβαιώνεται έξοδος στο Αιγαίο του "Πίρι Ρέις"

    30/05/2001 15:08:56

    "Δεν επιβαιώνονται τα περί επικείμενης διεξαγωγής ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, απο το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος "Πίρι Ρέις"". Αυτό δήλωσε το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας, "οτι η Αγκυρα, πρόκειται να βγάλει απο την επόμενη Δευτέρα για έρευνες στο Αιγαίο, το τουρκικό σκάφος "Πίρι Ρέις"". Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε ότι μετά από επικοινωνία με την τουρκική πλευρά, το θέμα διευκρινίστηκε και τα αναφερόμενα περί κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι απολύτως ανακριβή.

    [12] Επεισόδια στην Αθήνα σε συλλαλητήριο φοιτητών

    30/05/2001 15:08:49

  • Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, απο δύο πορείες φοιτητών, που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο, αναβάθμισης των ΤΕΙ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνεπλάκησαν με τους φοιτητές, ενώ η πλατεία Συντάγματος αποκλείστηκε για τα οχήματα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

    [13] Ασφαλιστικό-Συνάντηση Γιαννίτση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ

    30/05/2001 15:08:41

  • Τα επόμενα βήματα του διαλόγου για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα, συζητήθηκαν κατα τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Τάσου Γιαννίτση με το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Αύριο ο κ.Γιαννίτσης, θα συναντηθεί για το ίδιο θέμα με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, ενω θα συνεδριάσει και η ολομέλεια της ΓΣΕΕ, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Χθες δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό, η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει εγγύηση για τα κατώτατα όρια των συντάξεων, διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα του συστήματος και τριμερή χρηματοδότησή του.

    [14] Ληστεία στην Τράπεζα Εργασίας στο Περιστέρι

    30/05/2001 15:08:34

  • Ληστεία απο 3 ένοπλους, σημειώθηκε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι Αττικής. Οι δράστες άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό χρημάτων και διέφυγαν με δύο μοτοσυκλέτες.

    [15] Στις ώριμες αγορές εντάσσεται αύριο το ΧΑΑ

    30/05/2001 15:08:28

  • Στις ώριμες και αναπτυγμένες αγορές εντάσσεται από αύριο το ελληνικό χρηματιστήριο. Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και η ηγεσία της Σοφοκλέους, εκτιμούν ότι αυτό θα συμβάλει στη σταδιακή προσέλκυση κεφαλαίων από ξένους θεσμικούς επενδυτές. Στο μεταξύ κατατέθηκε χθές στη Βουλή το νομοσχέδιο, που δημιουργεί κίνητρα για τη συγχώνευση κατασκευαστικών εταιριών.

    [16] Διακόπηκε η έρευνα της Β.Αποστολοπούλου για καρκίνο μαστού

    30/05/2001 15:08:21

  • "Πληγωμένη" σαν Ελληνίδα και "κατάπληκτη" ως επιστήμων, δηλώνει η ομογενής ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου, μετά απο την αιφνίδια διακοπή της έρευνάς της για το εμβόλιο κατά του καρκίνου του μαστού, απο την αρμόδια επιτροπή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Η κ.Αποστολοπούλου, που άρχισε την έρευνα του εμβολίου το Δεκέμβριο του 1997, διερωτάται σε συνέντευξή της σε ομογενειακή εφημερίδα, "πώς τα μέλη της Επιτροπής κατέληξαν σε συμπεράσματα, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα". Απο την πλευρά του ο ΕΟΦ, επικαλείται "ατέλειες του πρωτοκόλλου" διενέργειας της έρευνας στην Ελλάδα, βασικότερη των οποίων είναι ο μικρός αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν.

    [17] Κηδεύεται ο χειριστής του μοιραίου ελικοπτέρου

    30/05/2001 15:08:14

  • Στην ιδιαίτερη πατρίδα του στο Βόλο, κηδεύεται το απόγευμα, ο υπολοχαγός Σωτήρης Τσερκεζόπουλος, χειριστής του μοιραίου στρατιωτικού ελικοπτέρου, που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Σκύρου, στη διάρκεια αναγκαστικής προσθαλάσσωσης από μηχανική βλάβη. Το μεσημέρι αναμένεται να καταπλεύσει στην περιοχή του δυστυχήματος, πλωτός γερανός προκειμένου να ανασύρει το ελικόπτερο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 May 2001 - 20:30:31 UTC