Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολυμπος-Βρέθηκαν σώοι οι αγνοούμενοι ορειβάτες
  • [02] Αποχή δικηγόρων και καθηγητών ΤΕΙ
  • [03] Επιχείρηση εντοπισμού 2 ορειβατών στον Ολυμπο
  • [04] Βυθίστηκε φορτηγό ανοιχτά της Κρήτης-Σώο το πλήρωμα.
  • [05] Σώοι οι τρείς αγνοούμενοι ψαράδες στη Κέρκυρα.
  • [06] Μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου.
  • [07] Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του
  • [08] Πανελλαδικές εξετάσεις-Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
  • [09] Γερμανία-Σοσιαλιστές-Σύνοδος.
  • [10] Κλιμακώνεται η ένταση στα περίχωρα του Τέτοβου στην ΠΓΔΜ
  • [11] Ασφαλιστικό-ΓΣΕΕ-Προτάσεις για διάλογο
  • [12] Επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα-Αντιδράσεις
  • [13] Πάπας-Πατριάρχης.
  • [14] Δικηγόροι.
  • [15] Σημίτης-ΕΣΚ.
  • [16] Μαθητές-Εξετάσεις.
  • [17] Ερασιτέχνες ψαράδες.

  • [01] Ολυμπος-Βρέθηκαν σώοι οι αγνοούμενοι ορειβάτες

    07/05/2001 13:38:08

    Σώοι βρέθηκαν τελικά οι δύο ορειβάτες που αγνοούνταν από προχθες στον Ολυμπο. Ο 23χρονος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο συνομήλικός του Ζαφείρης Καμαρόπουλος βρέθηκαν σήμερα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο πέρασμα του Γιόσου, στο οροπέδιο των Μουσών, από άντρες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Λιτοχώρου. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΣ Νίκου Καραλιά, οι δύο νεαροί είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρονται αυτή τη στιγμή στο Λιτόχωρο.

    [02] Αποχή δικηγόρων και καθηγητών ΤΕΙ

    07/05/2001 12:52:21

  • Απέχουν όλη την εβδομάδα που άρχισε σήμερα οι δικηγόροι της χώρας, εκτός της Αττικής, αντιδρώντας για το θέμα της αύξησης του ορίου συμμετοχής τους στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων. Οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν απο αύριο 48ωρη αποχή, ενω την Τετάρτη θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Την Τετάρτη, επίσης ξεκινούν τριήμερη αποχή και οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

    [03] Επιχείρηση εντοπισμού 2 ορειβατών στον Ολυμπο

    07/05/2001 12:52:14

  • Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης δύο νεαρών ορειβατών βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ολυμπο από νωρίς σήμερα το πρωί. Οι δύο ορειβάτες ο 23χρονος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο συνομήλικός του Ζαφείρης Καμαρόπουλος, επικοινώνησαν για τελευταία φορά με τους συγγενείς τους, μέσω κινητού τηλεφώνου, το Σάββατο το απόγευμα και από τότε αγνοείται η τύχη τους. Οι συγγενείς των δυο νεαρών, ειδοποίησαν τις αρχές σήμερα το πρωί και έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού τους στην οποία συμμετέχουν άνδρες της πυροσβεστικής και των ομάδων διάσωσης ορειβατικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Λιτοχώρου.

    [04] Βυθίστηκε φορτηγό ανοιχτά της Κρήτης-Σώο το πλήρωμα.

    07/05/2001 12:52:07

  • Σώοι είναι οι 8 Σύροι ναυτικοί-μέλη του πληρώματος του υπο σημαία Συρίας φορτηγού πλοίου "Γουάελ 2", που βυθίστηκε, στις 07.30 το πρωί, λόγω μετατόπισης φορτίου, ενώ έπλεε 53 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Κάβο Σίδερο Κρήτης. Τους αλλοδαπους ναυτικούς, οι οποίοι είχαν καταφύγει σε σωστική λέμβο, περισυνέλεξαν ταχύπλοα του Λιμενικού Σώματος και παραπλέοντα σκάφη. Το "Γουάελ 2" είχε αποπλεύσει, φορτωμένο τσιμέντο, απο τη Λάρνακα με προορισμό τη Λιβύη.

    [05] Σώοι οι τρείς αγνοούμενοι ψαράδες στη Κέρκυρα.

    07/05/2001 12:52:01

  • Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ερασιτεχνών ψαράδων, η τύχη των οποίων αγνοείτο απο χθες το απόγευμα, όταν πήγαν για ψάρεμα στην περιοχή του όρμου Λιαπάδων, στη βορειοδυτική Κέρκυρα. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Μποζίκη, 66 χρονών, την Μαρία Μποζίκη, 58 χρονών και τον Γιώργο Αγάθο, 58 χρονών, που διασώθηκαν. Τους αγνοούμενους παρέλαβε ιδιωτικό φουσκωτό σκάφος τα ξημερώματα, από απόκρημνη ακτή, όπου είχαν καταφύγει και τους μετέφερε στο λιμάνι της Παλαιοκαστρίτσας.

    [06] Μερική άρση του απαγορευτικού απόπλου.

    07/05/2001 12:51:54

  • Κανονικά εκτελούνται από τα μεσάνυχτα, τα δρομολόγια όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Λόγω πάντως των καιρικών συνθηκών δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τα λιμάνια της Κρήτης.

    [07] Απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του

    07/05/2001 12:51:48

  • Απανθρακωμένος βρέθηκε τα ξημερώματα, μέσα στο αυτοκίνητό του, 35χρονος, κάτοικος Μεσοποταμίας Καστοριάς. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Δοντά, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχοντας καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, στάθμευσε το αυτοκίνητό του στο 10-ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καστοριάς- Νεστορίου. Στη συνέχεια, αποκοιμήθηκε μέσα στο αυτοκίνητο έχοντας όμως προηγουμένως ανάψει τσιγάρο, με αποτέλεσμα να αρπάξουν τα καθίσματα φωτιά και να καεί ολόκληρο το αυτοκίνητο.

    [08] Πανελλαδικές εξετάσεις-Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

    07/05/2001 12:51:42

  • Λήγει αύριο, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ένιαίων Λυκείων, σε εθνικό επίπεδο. Οι εξετάσεις της Β' Λυκείου θα διεξαχθούν από 31 Μαϊου, έως 18 Ιουνίου και της Γ' Λυκείου από 29 Μαϊου έως 18 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών θα γίνουν από 19 έως 23 Μαϊου.

    [09] Γερμανία-Σοσιαλιστές-Σύνοδος.

    07/05/2001 12:51:35

  • Τις προτάσεις του Γερμανού καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ για τη μεταρρύθμιση στην ΕΕ, πρόκειται να συζητήσουν κατά κύριο λόγο οι αρχηγοί των Σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης, στο διήμερο συνέδριό τους που ξεκινά σήμερα στο Βερολίνο. Εκτός από τις προτάσεις Σρέντερ στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν τέσσερις διακηρύξεις, η μία εκ των οποίων ονομάζεται "Διακήρυξη του Βερολίνου-Ασφάλεια και Κινητικότητα", που αφορά τη διεύρυνση και τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου. Στο συνέδριο συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ.

    [10] Κλιμακώνεται η ένταση στα περίχωρα του Τέτοβου στην ΠΓΔΜ

    07/05/2001 12:51:29

  • Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται και πάλι η κατάσταση στην ΠΓΔΜ καθώς μαίνονται με αμείωτη ένταση, για έκτη ημέρα, οι συγκρούσεις Αλβανών εξτρεμιστών και κυβερνητικών δυνάμεων των Σκοπίων, στα περίχωρα του Τέτοβο, κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο. Εξάλλου, οι στρατιωτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ επανέλαβαν το πρωί τους βομβαρδισμούς χωριών στα βόρεια της χώρας. Η επανάληψη των βομβαρδισμών σημειώνεται τη στιγμή που ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα προσπαθεί από χθες να πείσει την κυβέρνηση των Σκοπίων να μην κηρύξει τη χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο πρόεδρος της ΠΓΔM, Μπόρις Τραϊκόφσκι, συναντάται σήμερα στα Σκόπια, τόσο με τον κ.Σολάνα όσο και με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζόρτζ Ρόμπερτσον. Ο κ. Σολάνα, κατα την άφιξη του χθές στα Σκόπια, εξέφρασε την υποστήριξη της Ευρωπαικής Ενωσης, προς την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ. Στο μεταξύ ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθές, οτι εξαιτίας των συγκρούσεων στα βορειοδυτικά της χώρας, περισσότεροι απο 2500 Αλβανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους απο την περασμένη Πέμπτη με προορισμό το Κόσοβο.

    [11] Ασφαλιστικό-ΓΣΕΕ-Προτάσεις για διάλογο

    07/05/2001 12:51:20

  • Συγκρατημένα αντιδρούν τα συνδικάτα στις προτάσεις της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, διαμηνύοντας οτι όρος για να προσέλθουν στο διάλογο είναι να εξασφαλιστεί η κρατική χρηματοδότηση του συστήματος. Αυτό, επισημαίνουν, μπορεί να επιτευχθεί με την επέκταση της τριμερούς χρηματοδότησης για όλους τους ασφαλισμένους που οδηγεί σε κόστος 400 δις ετησίως για το κράτος και με την εξασφάλιση άλλων 800 δις ετησίως που θα πρέπει να εξοικονομηθούν απο νέο κοινωνικό φόρο στα υψηλά εισοδήματα. Ειδικά για το φόρο αυτό η ΓΣΕΕ τονίζει οτι θα πρέπει να αποκλιμακώνεται όσο θα βελτιώνεται η κατάσταση του συστήματος, με τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της ασφάλισης των μεταναστών, μέσω της νομιμοποίησής τους. Αύριο θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ για να συγκεκριμενοποιήσει τη στάση της.

    [12] Επίσκεψη Πάπα στην Αθήνα-Αντιδράσεις

    07/05/2001 12:51:10

  • Μια νέα σελίδα στις σχέσεις της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας άνοιξαν μετά την ιστορική επίσκεψη που πραγματοποίησε ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο δεύτερος στην Αθήνα και τη συγγνώμη που ζήτησε από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην εκκλησία της Μόσχας χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πάπα και ενημέρωσε για το γεγονός αυτό τον πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο. Πάντως, ο κ.Χριστόδουλος, είπε ότι περιμένει από τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να κάνει βήματα, ενώ ο κ.Αλέξιος είπε ότι είναι θετική η συγγνώμη του πάπα, αλλά εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την έμπρακτη συμπεριφορά του Βατικανού. Με θετικά σχόλια αντιμετώπισε την επίσκεψη του ποντίφηκα και ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Νέο Σκοπό Σερρών, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

    [13] Πάπας-Πατριάρχης.

    07/05/2001 09:40:33

    Την ικανοποίηση του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β', για την επίσκεψή του στη χώρα μας, την πρώτη που πραγματοποίησε Ποντίφηκας, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Καθολικής εκκλησίας. Στο μεταξύ ολοκληρώνεται σήμερα η περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα του θρησκευτικού ηγέτη της Ορθοδοξίας, Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί το πρωί το Νέο Σκοπό Σερρών και ακολούθως θα μεταβεί στην Κομοτηνή, απ' όπου θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη.

    [14] Δικηγόροι.

    07/05/2001 09:40:27

    Απέχουν όλη την εβδομάδα που άρχισε σήμερα οι δικηγόροι της χώρας,

    εκτός της Αττικής, αντιδρώντας για το θέμα αύξησης του ορίου συμμετοχής τους στα συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων. Οι δικηγόροι Αθήνας και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν απο αύριο 48ωρη αποχή, ενω την Τετάρτη θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.

    [15] Σημίτης-ΕΣΚ.

    07/05/2001 09:40:20

    Η ενδυνάμωση του παγκόσμιου ρόλου της ΕΕ και ο εκσυγχρονισμός του οικονομικού και κοινωνικού ευρωπαϊκού μοντέλου θα απασχολήσουν τις εργασίες του διήμερου συνέδριου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Βερολίνο. Στο συνέδριο συμμετέχει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. Συνολικά λαμβάνουν μέρος 11 πρωθυπουργοί και 281 σύνεδροι απο 20 κόμματα.

    [16] Μαθητές-Εξετάσεις.

    07/05/2001 09:40:14

    Λήγει αύριο Τρίτη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους αποφοίτους του Ενιαίου Λυκείου, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης Ένιαίων Λυκείων, σε εθνικό επίπεδο. Οι εξετάσεις της Β' Λυκείου θα διεξαχθούν από 31 Μαϊου, έως 18 Ιουνίου και της Γ' Λυκείου από 29 Μαϊου έως 18 Ιουνίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις με το σύστημα των δεσμών θα γίνουν από 19 έως 23 Μαϊου.

    [17] Ερασιτέχνες ψαράδες.

    07/05/2001 09:40:08

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια τριών ερασιτεχνών ψαράδων, η τύχη των οποίων αγνοείτο απο χθες το απόγευμα, καθώς είχαν πάει για ψάρεμα στην περιοχή του όρμου Λιαπάδων, στη βορειοδυτική Κέρκυρα. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Μποζίκη, 66 χρονών, την Μαρία Μποζίκη, 58 χρονών και τον Γιώργο Αγάθο, 58 χρονών, που διασώθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 May 2001 - 11:30:32 UTC