Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-05-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η "συγνώμη" του Πάπα κέρδισε την Αθήνα.
  • [02] Επίσκεψη Πάπα-Αναφορά Χριστόδουλου στο Κυπριακό.
  • [03] Συναντήσεις Πάπα με Πρόεδρο Δημοκρατίας-πολιτική ηγεσία.
  • [04] Αύριο ο Πάπας θα απευθύνει μήνυμα στους πιστούς στο ΟΑΚΑ.
  • [05] Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θράκη.
  • [06] Τσοχατζόπουλος για συνεδρίαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.
  • [07] Επίσκεψη Κληρίδη στην Αθήνα-Συνάντηση με Τσοχατζόπουλο.
  • [08] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποιημένος ο Ρογκ για την προετοιμασία.
  • [09] Προσφώνηση Αρχιεπισκόπου προς Πάπα-Σκληρή γλώσσα
  • [10] Συγγνώμη Πάπα προς τους ορθόδοξους χριστιανούς

  • [01] Η "συγνώμη" του Πάπα κέρδισε την Αθήνα.

    04/05/2001 21:53:15

    Ένα σημαντικό βήμα για άρση των διαφορών μεταξύ Ορθοδόξου και Καθολικής Εκκλησίας έγινε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο τον Β΄, ο οποίος στην αντιφώνησή του προς τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα επώδυνα τραύματα που προκάλεσαν στο παρελθόν οι καθολικοί έναντι των ορθοδόξων. Ζήτησε έλεος από το Θεό για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και να επιδείξουμε πνεύμα αγάπης. Ο Ποντίφηκας

    χειροκροτήθηκε ενώ στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Χριστόδουλος τον ασπάστηκε.

    [02] Επίσκεψη Πάπα-Αναφορά Χριστόδουλου στο Κυπριακό.

    04/05/2001 21:53:08

    Προηγουμένως ο κ.Χριστόδουλος στην προσφώνησή του, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κι αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία με την πολιτική της ανά τους αιώνες, τονίζοντας πως ούτε ένας λόγος συγγνώμης δεν εισακούσθηκε μέχρι τώρα. Εθεσε επίσης το Κυπριακό σημειώνοντας πως η αποστολική νήσος στενάζει

    από βάρβαρο διχοτόμηση, θύμα ωμής εθνικής καθάρσεως με εκατόμβη νεκρών και αγνοουμένων και δεν έχει ακούσει ακόμη, ούτε μία δήλωση συμπαθείας εκ μέρους του Βατικανού. Το απόγευμα, ο Πάπας παρέστη σε εκδήλωση στον Αρειο Πάγο, κάτω από την Ακρόπολη, στον Ιερό βράχο στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου πριν από περίπου 2000 χρόνια ο Απόστολος Παύλος, δίδαξε στους Αθηναίους τον λόγο του Θεού. Το βράδι τέλος, γύρω στις 8,30 ο Ποντίφηκας παρέθεσε δείπνο στον Αρχιεπίσκοπο, στην κατοικία του πρέσβη του Βατικανού, στο Ψυχικό.

    [03] Συναντήσεις Πάπα με Πρόεδρο Δημοκρατίας-πολιτική ηγεσία.

    04/05/2001 21:53:02

    Η επίσημη υποδοχή έγινε στο προεδρικό Μέγαρο, με τιμές αρχηγού κράτους. Στην προσφώνησή του ο κ. Στεφανόπουλος ευχήθηκε η παρουσία του να αποτελέσει ένα νέο σταθμό στις σχέσεις της Ελλάδας με την Αγία Εδρα. Από την πλευρά του ο Ποντίφηκας ευχήθηκε στα ελληνικά ειρήνη και ευημερία στον ελληνικό λαό και αναφέρθηκε στην επίδραση της Ελλάδος στον Παγκόσμιο πολιτισμό. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, είχε στη συνέχεια σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο της Βουλής.

    [04] Αύριο ο Πάπας θα απευθύνει μήνυμα στους πιστούς στο ΟΑΚΑ.

    04/05/2001 21:52:55

    Αύριο το πρωί θα τελέσει θεία λειτουργία και θα απευθύνει μήνυμα στους πιστούς, στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρούσι και στη συνέχεια, θα αναχωρήσει για τη Συρία. Κατά την επίσκεψη του Πάπα είχαν ληφθεί πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας και χιλιάδες αστυνομικοί, άνδρες των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων, είχαν καταλάβει από πολύ νωρίς επίκαιρες θέσεις, ενώ η τροχαία έκλεινε σταδιακά τους δρόμους απ' όπου επρόκειτο να περάσει ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

    [05] Περιοδεία Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θράκη.

    04/05/2001 21:52:49

    Ιστορικά μοναστήρια της Ξάνθης επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, ο οποίος συνέχισε για τρίτη μέρα την περιοδεία στην περιοχή στη Θράκη. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας έγινε δεκτός με ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις χαράς από τους κατοίκους της περιοχής. Αύριο ο κ.Βαρθολομαίος θα αναχωρήσει με ελικόπτερο από το τέταρτο σώμα στρατού για τη Νιγρήτα Σερρών.

    [06] Τσοχατζόπουλος για συνεδρίαση ΕΓ ΠΑΣΟΚ-Ασφαλιστικό.

    04/05/2001 21:52:42

    Αδόκιμους βασάνους υπευθύνων και μή, χαρακτήρισε ο κ.Τσοχατζόπουλος τα όσα ακούσθηκαν περί διαφωνιών, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ για το ασφαλιστικό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού Τύπου, που χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που έγινε για τη συλλογική λειτουργία του Κινήματος σε ότι αφορά το ασφαλιστικό. Η ΝΔ θα προσέλθει στο διάλογο για το ασφαλιστικό, εφόσον αυτός δεν είναι προσχηματικός, δήλωσε η αρμόδια τομεάρχης της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου.

    [07] Επίσκεψη Κληρίδη στην Αθήνα-Συνάντηση με Τσοχατζόπουλο.

    04/05/2001 21:52:36

    Την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο στις συνομιλίες

    για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, διατύπωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη. Πρόσθεσε ότι Κύπρος και Ελλάδα συνεχίζουν τις προσπάθειες για να εξασφαλίσουν αποτρεπτική δύναμη, ώστε Ελληνες και Κύπριοι να αισθάνονται ασφαλείς. Στο μεταξύ, για πρώτη φορά οι ΗΠΑ δια στόματος υπουργού Εξωτερικών, επέρριψαν με σαφήνεια στον Ντενκτάς τις ευθύνες για το αδιέξοδο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Κυπριακό.

    [08] Ολυμπιακοί 2004-Ικανοποιημένος ο Ρογκ για την προετοιμασία.

    04/05/2001 21:52:29

    Ιδιαίτερα κολακευτικός για τα βήματα που έχουν γίνει στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ μετά την ολοκλήρωση της επιθεώρησης που πραγματοποίησε. Ο κ.Ρογκ εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η χώρα μας θα διοργανώσει λαμπρούς αγώνες το 2004, αν συνεχίσει να προετοιμάζεται με τον ίδιο ρυθμό, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για καθυστερήσεις σε ορισμένα έργα της ΓΓΑ, καθώς και για το θέμα της φιλοξενίας, το οποίο, ωστόσο, έχει μπει στο σωστό δρόμο.

    [09] Προσφώνηση Αρχιεπισκόπου προς Πάπα-Σκληρή γλώσσα

    04/05/2001 15:06:43

  • Προηγουμένως ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στην προσφώνησή του προς τον Πάπα, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κι αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία με την πολιτική της ανά τους αιώνες. Επισήμανε δε, ότι ούτε ένας έστω λόγος συγγνώμης δεν εισακούσθηκε έως τώρα. Ο κ.Χριστόδουλος, έθεσε επίσης το Κυπριακό πρόβλημα και τον αποχριστιανισμό της Ευρώπης. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η αποστολική νήσος Κύπρος, στενάζει από βάρβαρο διχοτόμηση, θύμα ωμής εθνικής καθάρσεως έχουσα εκατόμβην νεκρών και αγνοουμένων μαρτύρων της ελευθερίας και δεν έχει ακούσει ακόμη ούτε μία δήλωση συμπαθείας εκ μέρους σας μολονότι, όπως τόνισε, ο κ.Χριστόδουλος συνεχείς και εύλογες είναι οι παρεμβάσεις σας υπέρ διαφόρων λαών του πλανήτου μας.

    [10] Συγγνώμη Πάπα προς τους ορθόδοξους χριστιανούς

    04/05/2001 14:52:52

  • "Συγγνώμη για τα επώδυνα τραύματα που προκάλεσαν στο παρελθόν οι καθολικοί στους ορθόδοξους χριστιανούς", ζήτησε ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β' στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο. Μάλιστα στο σημείο εκείνο ο κ.Χριστόδουλος τον χειροκρότησε σε μία ιστορική στιγμή που δίνει ώθηση στο διάλογο μεταξύ των δύο εκκλησιών. Νωρίτερα τον Πάπα υποδέχθηκαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, ενώ το απόγευμα ο Ποντίφηκας θα μεταβεί στον Αρειο Πάγο, στην Πνύκα και θα συναντηθεί και πάλι με τον Αρχιεπίσκοπο. Απο την αστυνομία έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας λόγω της επίσκεψης του Πάπα, ενω περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή. Λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας, στο κέντρο της πρωτεύουσας έχουν δημιουργηθεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 May 2001 - 20:30:21 UTC