Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εργατική Πρωτομαγιά-ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό.
  • [02] Ασφαλιστικό-Η κυβέρνηση απέσυρε τις προτάσεις της.
  • [03] Διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια για ανασχηματισμό.
  • [04] Με σχετικά καλό καιρό η γιορτή της Πρωτομαγιάς.
  • [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα.
  • [06] Σουηδία-ΕΕ-Γ.Παπανδρέου-Ατυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ-Τουρκία.

  • [01] Εργατική Πρωτομαγιά-ΓΣΕΕ-Ασφαλιστικό.

    30/04/2001 21:26:09

    Το ασφαλιστικό θα έχει εξέχουσα θέση στις αυριανές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά, ενώ ήδη βρίσκεται στο επίκεντρο των μηνυμάτων των κομμάτων. Στην Αθήνα θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις, μία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πεδίο του Αρεως και μια από τη συνδικαλιστική παράταξη, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στην πλατεία Κοτζιά. Λόγω της Πρωτομαγιάς τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν 5 με 7 το πρωί και 10 με 12 το βράδυ, ο ηλεκτρικός, τα πράσινα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το μετρό 5 με 9 το πρωί. Η στάση εργασίας στα πλοία θα γίνει 9 με 12, η Ολυμπιακή θα πραγματοποιήσει μία πτήση ανά προορισμό και ανά χώρα, ενώ στον ΟΣΕ θα γίνουν μόνο τα δρομολόγια των κοινωνικών τρένων.

    [02] Ασφαλιστικό-Η κυβέρνηση απέσυρε τις προτάσεις της.

    30/04/2001 21:26:03

    Κυβέρνηση και συνδικάτα, αναζητούν διαύλους επικοινωνίας και έναρξης του διαλόγου, αφού και οι δύο πλευρές παραδέχονται πως το ασφαλιστικό χρειάζεται μεταρρύθμιση. Η κυβέρνηση απέσυρε τις προτάσεις της και δηλώνει έτοιμη σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα, ενώ δέχεται να συζητήσει και το θέμα της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού συστήματος που θέτουν τα συνδικάτα. Σε κάθε περίπτωση ο διάλογος θα είναι μακρύς και δύσκολος για την κυβέρνηση, αφού η θέση των συνδικάτων παρουσιάζεται ενισχυμένη. Οριστικές αποφάσεις για την πορεία του διαλόγου θα πάρει η ΓΣΕΕ στις 8 Μαϊου, στο γενικό συμβούλιό της.

    [03] Διαψεύδει η κυβέρνηση σενάρια για ανασχηματισμό.

    30/04/2001 21:25:56

    Σε πολιτικό επίπεδο η κυβέρνηση διαψεύδει τα σενάρια περί ανασχηματισμού, ενώ ποικίλες ερμηνείες δόθηκαν στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο σπίτι του Κώστα Λαλιώτη, στα Δολιανά Αρκαδίας. Στο μήνυμα του ΠΑΣΟΚ για την Πρωτομαγιά γίνεται λόγος για κλίμα φόρτισης και παρέχεται η διαβεβαίωση πως ο υπεύθυνος διάλογος για το ασφαλιστικό, θα είναι η καλύτερη απάντηση προς κάθε κατεύθυνση. Αιχμές κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αφήνει στο μήνυμά του ο πρόεδρος της ΝΔ και την κατηγορεί εμμέσως για κοινωνική αναλγησία.

    [04] Με σχετικά καλό καιρό η γιορτή της Πρωτομαγιάς.

    30/04/2001 21:25:49

    Με καλό καιρό θα περάσουν οι από ξηράς εκδρομείς για τη γιορτή της Πρωτομαγιάς. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν στα νησιά, καθώς στο Αιγαίο θα επικρατούν θυελλώδεις βοριάδες, η ένταση των οποίων θα φτάσει τα εννέα μποφόρ. Κατά τα άλλα ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι σχεδόν αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση αυτών που θα βγούν από την Αθήνα, αλλά και αυτούς που θα επιστρέψουν το απόγευμα.

    [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα.

    30/04/2001 21:25:42

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη-Παύλου του Β' στην Αθήνα, την Παρασκευή, πραγματοποίησαν το απόγευμα στα Προπύλαια οπαδοί του Ελληνορθόδοξου Κινήματος Σωτηρίας. Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και το απόγευμα της Τετάρτης, στην πλατεία Μητροπόλεως. Σημειώνεται ότι η αστυνομία λαμβάνει έκτακτα μέτρα ενόψει της επίσκεψης του Πάπα, για την προστασία του οποίου θα χρησιμοποιηθούν χιλιάδες αστυνομικοί.

    [06] Σουηδία-ΕΕ-Γ.Παπανδρέου-Ατυπο συμβούλιο ΥΠΕΞ-Τουρκία.

    30/04/2001 21:25:33

    Στο Νικόπινγκ της Σουηδίας, μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να μετάσχει στο άτυπο Συμβούλιο των ομολόγων του της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η συνάντηση θα προετοιμάσει στην ουσία το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών του Μαΐου, αλλά και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Γκέτεμποργκ στις 15 και 16 Ιουνίου. Στο άτυπο Συμβούλιο έχει κληθεί να μετάσχει, ύστερα από αίτημα της Ελλάδας, και η Τουρκία, ως υποψήφια χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 April 2001 - 20:30:14 UTC