Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Προβληματισμός στην κυβέρνηση για αντιδράσεις.
  • [02] Παπαντωνίου:Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων φόρων.
  • [03] Νεκρώνει αύριο η Ελλάδα από την 24ωρη απεργία.
  • [04] Θεσσαλονίκη-Πέθανε και το νεογνό.
  • [05] Θετική έκθεση της ΕΕ για την ελληνική οικονομία.
  • [06] Μικρή πτώση της ανεργίας.
  • [07] Παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών.
  • [08] Ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ.
  • [09] Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Κληρίδης.

  • [01] Ασφαλιστικό-Προβληματισμός στην κυβέρνηση για αντιδράσεις.

    25/04/2001 22:05:01

    Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό. Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, απέστειλαν 63 μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, στην οποία ζητούν την έκτακτη σύγκληση της ΚΕ με την συμμετοχή της ΚΟ, προκειμένου να διεξαχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις. Το πάγωμα του διαλόγου μέχρι τον Σεπτέμβριο, ζήτησε ο γραμματέας του Συνδικαλιστικού, ενώ επιφυλάξεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης, εξέφρασαν τρία μέλη του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Παπαντωνίου:Δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων φόρων.

    25/04/2001 22:04:55

    Να αναλάβει καθένας τις ευθύνες του, ζήτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, επαναλαμβάνοντας παράλληλα, οτι δεν τίθεται θέμα επιβολης νέων φόρων. Ο υπουργός Εργασίας, ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΝΔ, για το ασφαλιστικό, καλώντας τον να δώσει τις προτάσεις του κόμματός του, για έναν ουσιαστικό διάλογο. Μιλώντας το απόγευμα ο κ.Καραμανλής σε κομματική εκδήλωση, είπε οτι η υποκρισία δεν θα περάσει και είναι αδιανόητο να πληρώνουν οι πολίτες την ανεπάρκεια του κράτους και της κυβέρνησης. Με σκληρούς αγώνες, προειδοποίησε το ΚΚΕ, ενώ την υποστήριξη του κόμματός του στην αυριανή πανελλαδική απεργία, εξέφρασε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

    [03] Νεκρώνει αύριο η Ελλάδα από την 24ωρη απεργία.

    25/04/2001 22:04:48

    Στο μεταξύ όλα είναι έτοιμα για την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, στον ιδιωτικό τομέα, οι δημοσιογράφοι, οι δικηγόροι, οι εφοριακοί και οι κληρικοί. Η Ολυμπιακή Αεροπορία θα πραγματοποιήσει αύριο μόνο μία πτήση ανά προορισμό, ενώ τα

    νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

    [04] Θεσσαλονίκη-Πέθανε και το νεογνό.

    25/04/2001 22:04:42

    Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το νεογνό που είχε γεννηθεί με καισαρική τομή στην ήδη νεκρή μητέρα του, την 34χρονη Ειρήνη Χανταβαρίδου, θύματος τροχαίου τη Μεγάλη Πέμπτη. Η επέμβαση έγινε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Γρεβενών και το νεογνό ήταν κλινικά νεκρό και χωρίς καρδιακούς παλμούς. Η μοναδική παιδίατρος του νοσοκομείου επιχείρησε ανάνηψη δίνοντας μάχη με το χρόνο για να το επαναφέρει στη ζωή. Το νεογνό άρχισε να δίνει καρδιακούς παλμούς και να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη, αλλά το νοσοκομείο δεν διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και έτσι διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

    [05] Θετική έκθεση της ΕΕ για την ελληνική οικονομία.

    25/04/2001 22:04:35

    Θετική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τις γενικές κατευθυντήριες γραμμές για τις οικονομίες των κρατών μελών για το 2001 και 2002, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Εκτιμάται ότι το 2001 ο πληθωρισμός στη χώρα μας, θα κλείσει στο 2,6% και το επόμενο έτος στο 2,3%. Για την ανεργία προβλέπει ότι το τρέχον έτος θα ανέλθει στο 10,5% και το 2002 στο 9,9%. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, εκτίμησε ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό.

    [06] Μικρή πτώση της ανεργίας.

    25/04/2001 22:04:28

    Στο 10,9% έπεσε η ανεργία το τρίτο τρίμηνο του 2000, έναντι 11,6% το αντίστοιχο διάστημα του 1999, ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Στο ίδιο διάστημα εμφανίζεται μικρή αύξηση της απασχόλησης, κατά 0,35%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 1999. Μικρές μεταβολές θα ισχύσουν στις τιμές των βενζινών και των πετρελαίων για την επόμενη εβδομάδα. Ετσι, κατά 1 δρχ το λίτρο αυξάνονται οι τιμές της σούπερ και κατά 1,1 δρχ της αμόλυβδης, ενώ μειώνονται κατά 1,5 δραχμή το λίτρο του πετρελαίου κίνησης και κατά 1,4 του θέρμανσης.

    [07] Παραβάσεις τουρκικών αεροσκαφών στο FIR Αθηνών.

    25/04/2001 22:04:20

    Εξι παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών,

    στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, πραγματοποίησαν πέντε ζευγάρια τουρκικών αεροσκαφών, με αφορμή την εν εξελίξει προγραμματισμένη αεροναυτική άσκηση, Τοξότης-Βεργίνα, που διεξάγεται στην Κύπρο, στο πλαίσιο του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδος και θα ολοκληρωθεί αύριο.

    [08] Ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ.

    25/04/2001 22:04:09

    Ψηφίσθηκε επί της αρχής, μόνο από το ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο που προβλέπει την αναβάθμιση των ΤΕΙ, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο υπουργός Παιδείας, υποσχέθηκε οτι προσεχής τροπολογία θα προβλέπει την αναγνώριση πτυχίου 5ετούς διάρκεια σπουδών, πολυτεχνικών σχολών, ισοδύναμου με το ευρωπαϊκό Μάστερ. Εσπευσε επίσης να διαβεβαιώσει, οτι με άλλη τροπολογία θα εξασφαλιστεί, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το τοπίο στα επαγγελματικά δικαιώματα, ανάμεσα στους αποφοίτους των ΑΕΙ και των ΤΕΙ.

    [09] Στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη ο Κληρίδης.

    25/04/2001 22:03:57

    Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιείσει στη χώρα μας από 2 έως 4 Μαΐου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης. Ο κύπριος πρόεδρος, ο οποίος θα συνοδεύεται και από την σύζυγό του, πραγματοποιεί το ταξίδι αυτό στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 April 2001 - 20:30:21 UTC