Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό - Βουλή .
  • [02] Ελληνική οικονομία-Κομισιόν .
  • [03] ΕΕ- Οικονομία .
  • [04] Ελλάδα-Συρία .
  • [05] Ναυσιπλοϊα-Πνιγμός .
  • [06] Λαθρομετανάστες .

  • [01] Ασφαλιστικό - Βουλή .

    22/04/2001 10:05:12

    Μια πρώτη συζήτηση για το ασφαλιστικό στο εσωκομματικό πεδίο του κυβερνώντος κόμματος αναμένεται να γίνει την προσεχή εβδομάδα στη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού έργου του ΠΑΣΟΚ. Το θέμα θα απασχολήσει και τους πολιτικούς αρχηγούς στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει η ΝΔ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    [02] Ελληνική οικονομία-Κομισιόν .

    22/04/2001 10:05:06

    Ευοίωνες εκτιμήσεις αλλά και συστάσεις περιέχονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεση της Ευρ. Επιτροπής για την ελληνική οικονομία, που πρόκειται να δημοσιοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη για όλες τις χώρες-μέλη. Στην έκθεση θα γίνεται πρόβλεψη για διπλάσιους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, 4,4% και 4,8% για φέτος και για του χρόνου, σε σχέση με το 2,5% του μέσου κοινοτικού, αλλά θα γίνονται και συστάσεις για επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών και προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.

    [03] ΕΕ- Οικονομία .

    22/04/2001 10:04:59

    Σε "επαγρύπνηση" βρίσκεται η ΕΕ, λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν για την Ευρώπη, οι οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, διατηρώντας παράλληλα "συγκρατημένη αισιοδοξία" για την αντιμετώπιση της αρνητικής διεθνούς οικονομικής συγκυρίας. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, ανάμεσά τους και ο κ.Παπαντωνίου, με τους διοικητές των κρατικών τραπεζών των "15", που βρίσκονται στο Μάλμε της Σουηδίας για το άτυπο συμβούλιο ECOFIN εξέφρασαν την ανησυχία τους, αλλά δεν προχώρησαν στη λήψη ειδικότερων μέτρων.

    [04] Ελλάδα-Συρία .

    22/04/2001 10:04:53

    Αφετηρία για την αναβάθμιση των σχέσεων Ελλάδας-Συρίας αποτελούν οι συναντήσεις που είχαν χθες αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τον γραμματέα του κόμματος "Μπάαθ" κ. Αλ Αχμάρ και με τον αντιπρόεδρο της Συρίας Αμπντέλ Χαλίμ Χαντάμ στη Δαμασκό. Ο κ. Αλ Αχμάρ δήλωσε οτι ο αραβικός κόσμος, από τη βόρειο Αφρική, έως τη Συρία βλέπει την Ελλάδα ως "τη μόνη πύλη προς την Ευρώπη". Ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε οτι μετά την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, η Ελλάδα είναι σε πιο ισχυρή θέση και μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο μεταξύ Ευρώπης και Συρίας.

    [05] Ναυσιπλοϊα-Πνιγμός .

    22/04/2001 10:04:45

    Επετράπη, μετά την υποχώρηση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ο απόπλους όλων των Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πνίγηκε χθες ο 54χρονος ψαράς, Κωνσταντίνος Θράπας στη Μιλήνα της Μαγνησίας, όταν η βάρκα του ανετράπη απο θυελλώδεις ανέμους και ο ίδιος παρασύρθηκε στο βυθό της θάλασσας.

    [06] Λαθρομετανάστες .

    22/04/2001 10:04:39

    Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα ο Παναγιώτης Σαής, 29 χρόνων και 32 λαθρομετανάστες που είχε επιμελώς κρυμμένους μέσα στη νταλίκα του και επρόκειτο να ταξιδέψει από το λιμάνι της Πάτρας για την Ιταλία. Οι λαθρομετανάστες από τους οποίους οι 29 είναι Κούρδοι και οι τρείς Πακιστανοί, συνελήφθησαν λίγο πριν το φορτηγό επιβιβαστεί στο πλοίο της γραμμής. Σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ το φορτηγό και το επικαθήμενο κατασχέθηκαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 April 2001 - 11:30:14 UTC