Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξοδος εκδρομέων-Κακές καιρικές συνθήκες
  • [02] Πασχαλινή αγορά-Αυξημένη η κίνηση
  • [03] Ερευνες της αστυνομίας για βεγγαλικά-Συνελήφθησαν 4 άτομα
  • [04] Στο Κόσοβο την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ ο Κωστής Στεφανόπουλος
  • [05] Τσοχατζόπουλος για εξοπλιστικό πρόγραμμα
  • [06] Λειψυδρία-Δέσμη μέτρων
  • [07] Στην εντατική ο Ντίνος Ηλιόπουλος
  • [08] Εξοδος-καταστήματα.
  • [09] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.
  • [10] Πολιτική ηγεσία-Πάσχα.
  • [11] Αγιο Φως.
  • [12] Αντιμετώπιση λειψυδρίας.

  • [01] Εξοδος εκδρομέων-Κακές καιρικές συνθήκες

    13/04/2001 12:55:32

  • Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, οι κάτοικοι με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα και τις άλλες αστικές περιοχές για να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στην επαρχία. Απο το πρωί η κίνηση και στις δυο εθνικές οδούς είναι αυξημένη, ενω η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή και έχει παραχωρήσει μια επιπλέον λωρίδα στην Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρμοδίων, πρόκειται για μια απο τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων χρόνων. Αυξημένη είναι και η κίνηση στα αεροδρόμια, τα λιμάνια και στα ΚΤΕΛ.

    [02] Πασχαλινή αγορά-Αυξημένη η κίνηση

    13/04/2001 12:55:26

  • Αυξημένη είναι και η κίνηση στην πασχαλινή αγορά, ενω οι αρμόδιοι διαβεβαιώνουν οτι υπάρχει επάρκεια αγαθών και το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι θα κυμανθεί στα περσινά επίπεδα. Τα εμπορικά θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, ενω τα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία στις 9 το βράδυ. Με ειδική πτήση της ΟΑ θα μεταφερθεί το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στην Αθήνα το Αγιο Φως απο τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων. Το Αγιο Φως στη συνέχεια με έκτακτες πτήσεις της ΟΑ θα σταλεί σε Θεσ/νίκη, Αλεξανδρούπολη, Κέρκυρα και Σάμο.

    [03] Ερευνες της αστυνομίας για βεγγαλικά-Συνελήφθησαν 4 άτομα

    13/04/2001 12:55:20

  • Συνεχίζονται απο την αστυνομία οι έλεγχοι για όσους διακινούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα τις ημέρες του Πάσχα. Χθες το βράδυ συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας τέσσερις έμποροι,

    καθώς στα καταστήματά τους υπήρχαν προς πώληση μεγάλος αριθμός πυροτεχνημάτων, κροτίδων και βεγγαλικών, τα οποία κατασχέθηκαν. Οι τέσσερις έμποροι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα.

    [04] Στο Κόσοβο την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ ο Κωστής Στεφανόπουλος

    13/04/2001 12:55:13

  • Στην Πάτρα βρίσκεται απο χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να περάσει τις άγιες μέρες του Πάσχα με την οικογένειά του. Την Κυριακή ο κ. Στεφανόπουλος συνοδευόμενος απο τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο, θα επισκεφθεί την ελληνική δύναμη στο Κόσοβο. Στην Κέρκυρα θα περάσει το Πάσχα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενω στην Μονεμβασιά βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [05] Τσοχατζόπουλος για εξοπλιστικό πρόγραμμα

    13/04/2001 12:55:07

  • Στην οικονομική κρίση που μαστίζει την Τουρκία απέδωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, την απόφαση της Αγκυρας για περικοπή εξοπλιστικών της προγραμμάτων. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε ναι στην αναστολή ή και στην περικοπή εξοπλιστικών προγραμμάτων στη χώρα μας για την κάλυψη οικονομικών αναγκών της κυβέρνησης σε άλλους τομείς, αλλά με συνέχιση, όπως είπε, της πολιτικής που εγγυάται την ασφάλεια και την ακεραιότητα της χώρας.

    [06] Λειψυδρία-Δέσμη μέτρων

    13/04/2001 12:55:01

  • Δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε διάφορες περιοχές της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης. Τόνισε οτι θα διατεθούν πέντε δισεκατομμύρια δραχμές για την εκτέλεση 123 έργων. Οι περιοχές "υψηλού κινδύνου" είναι η Θεσσαλία, η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και νησιά του Αιγαίου. Ο κ. Ανωμερίτης πρόσθεσε οτι τα πράγματα δεν είναι τραγικά, αλλά για ορισμένες περιοχές, όπως είπε, δεν θα είναι και εύκολα.

    [07] Στην εντατική ο Ντίνος Ηλιόπουλος

    13/04/2001 12:54:54

  • Στην εντατική μονάδα της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών νοσηλεύεται ο ηθοποιός Ντίνος Ηλιόπουλος, ο οποίος χθες υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης ειλεού. Η πορεία της υγείας του χαρακτηρίζεται σταθερή απο τους θεράποντες ιατρούς.

    [08] Εξοδος-καταστήματα.

    13/04/2001 08:52:44

    Μια απο τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων ετών ,αναμένεται να είναι η φετεινή για το Πάσχα.Απο την Τροχαία παραχωρήθηκε μια επιπλέον λωρίδα στις δυο εθνικές οδούς. Το πρωί ήταν ιδιαιτέρεως αυξημένη η κίνηση στα διόδια της Ελευσίνας.Για τη διευκόλυνση των εκδρομέων έχουν προγραμματισθεί πολλά έκτακτα δρομολόγια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σήμερα τα καταστήματα θα είναι ανοικτά απο 1μμ εως 9 μμ. Αύριο τα εμπορικά θα είναι ανοικτά απο 9πμ. μέχρι 3μμ ενω τα σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα απο τις 8πμ εως τις 6μμ.

    [09] Ελλάδα-ΠΓΔΜ.

    13/04/2001 08:52:37

    Στενή συνεργασία ανάμεσα στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ΠΓΔΜ, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου,ο οποίος συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών εξωτερικών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, χθες στα Σκόπια.Οπως δήλωσε ο κ.Παπανδρέου , κοινή ηταν η θέση όλων για τις υπαρκτές ανησυχίες, αλλά και τις θετικές προοπτικές αν τηρηθεί το απαραβίαστο των συνόρων,η μη χρήση βίας και ο σεβασμός των μειονοτήτων. Στη σύνοδο παρέστη και ο Αμερικανός ομόλογός τους, Κόλιν Πάουελ.

    [10] Πολιτική ηγεσία-Πάσχα.

    13/04/2001 08:52:31

    Με την ελληνική δύναμη στο Κόσσοβο , θα περάσει την Κυριακή του Πάσχα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος ο οποίοε βρίοσκεται στην Πάτρα όπου θα παρακολουθήσει και την αναστάσιμη λειτουργία . Εκτός αθηναικών τειχών θα περάσει το ΠΑΣΧΑ και η πολιτική ηγεσία.Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην Κέρκυρα και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής στη Μονεμβασιά.

    [11] Αγιο Φως.

    13/04/2001 08:52:24

    Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα μεταφερθεί στην Αθήνα με ειδική πτήση της Ολυμπιακής Αεροπορίας, το Αγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων. Το Αγιο Φως θα μεταφερθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος Αλέξιο. Στη συνέχεια με έκτακτες πτήσεις της Ολυμπιακής θα σταλεί στη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Κέρκυρα και τη Σάμο.

    [12] Αντιμετώπιση λειψυδρίας.

    13/04/2001 08:52:18

    Πέντε δισεκατομμύρια δραχμές θα διατεθούν από το υπουργείο Γεωργίας για 123 έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας. Τα έργα θα γίνουν στην Κομοτηνή, στη Λάρισα, στην Αρτα, στην Κοπαϊδα και σε νησιά, όπου υπάρχει οξύ πρόβλημα. Ο υπουργός Γιώργος Ανωμερίτης, εκτίμησε οτι η κατάσταση δεν είναι ούτε τραγική, ούτε εύκολη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 April 2001 - 11:30:22 UTC