Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σημίτης-Κυβερνητικό έργο-Επαφές με υπουργούς.
  • [02] Με προβλήματα η πασχαλινή έξοδος.
  • [03] Εορταστικό ωράριο για καταστήματα.
  • [04] Στο 3% έπεσε ο πληθωρισμός.
  • [05] Ιερά Κοινότης Αγίου Ορους-Αντίθετη στην επίσκεψη του Πάπα.
  • [06] ΝΔ-Συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη.
  • [07] Την ενοχή της Π.Μπισκίνη ζήτησε ο εισαγγελέας.
  • [08] Διώρυγα Κορίνθου-Κλειστή εως τις 10 το βράδυ.

  • [01] Σημίτης-Κυβερνητικό έργο-Επαφές με υπουργούς.

    10/04/2001 21:12:46

    Την πορεία του κυβερνητικού έργου, εξέτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός στη διάρκεια διαδοχικών επαφών με διάφορους υπουργούς. Ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπ.Παιδείας, ο οποίος κατέστησε σαφές οτι το νομοσχέδιο που αφορά την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ, θα προχωρήσει κανονικά. Ο υπουργός Αιγαίου του παρουσίασε τα σχέδια του υπουργείου του για την λειψυδρία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Επίσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπ.Υγείας και τους νέους προέδρους των περιφερειακών συμβουλίων, από τους οποίους ζήτησε να εργασθούν με μεγάλη υπευθυνότητα στα νέα τους καθήκοντα. Τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, θα συναντήσει την Παρασκευή, μετά το Πάσχα.

    [02] Με προβλήματα η πασχαλινή έξοδος.

    10/04/2001 21:12:39

    Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην επαρχία για την εορτή του Πάσχα, καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ, μέχρι και το Μ.Σάββατο αναμένονται βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες. Ομως και στην επιστροφή αναμένεται να υπάρξουν προβλήματα, με βροχές, καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίας. Στα μέσα μεταφορά υπάρχει ήδη πληρότητα, ενώ μέχρι και τις 23 Απριλίου, θα ενισχύονται οι αμαξοστοιχίες και τα δρομολόγια σε ολόκληρο το δίκτυο.

    Χωρίς προβλήματα λειτουργεί και το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα.

    [03] Εορταστικό ωράριο για καταστήματα.

    10/04/2001 21:12:31

    Σε ισχύ είναι από χθες το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα. Μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη τα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά έως τις 9 το βράδυ. Την Μεγάλη Παρασκευή τα εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν μετά τη 1 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, ενώ πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 9 το βράδυ. Το Μεγάλο Σάββατο τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν έως τις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ σούπερ μάρκετ και πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 6 το απόγευμα.

    [04] Στο 3% έπεσε ο πληθωρισμός.

    10/04/2001 21:12:25

    Στο 3%, από 3,5% το Φεβρουάριο, υποχώρησε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η μικρή αυτή υποχώρηση οφείλεται στη μείωση των τιμών των νωπών λαχανικών, του ελαιολάδου και της βενζίνης.

    [05] Ιερά Κοινότης Αγίου Ορους-Αντίθετη στην επίσκεψη του Πάπα.

    10/04/2001 21:12:15

    Την αντίθεσή τους στην επίσκεψη του Πάπα, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους. Στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε μετά από έκτακτη συνεδρίαση, τονίζεται ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα, μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει, αφού ο Πάπας έρχεται «με το πρόσχημα του προσκυνήματος, αλλά ο πραγματικός του σκοπός είναι να επιδείξη ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός της οικουμένης και ο γενικώς αποδεκτός θρησκευτικός ηγέτης".

    [06] ΝΔ-Συνάντηση Καραμανλή - Μπακογιάννη.

    10/04/2001 21:12:02

    Η πολιτική κατάσταση, καθώς και τα εσωτερικά του κόμματος, μετά την επιστροφή του Γιώργου Σουφλιά, συζητήθηκαν στην κατ'ιδίαν συνάντηση που είχαν το μεσημέρι ο πρόεδος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και η κα Ντόρα Μπακογιάννη, στο προσωπικό γραφείο του κ.Καραμανλή. Χθες, η κα Μπακογιάννη, που θα είναι υποψήφια για το πολιτικό συμβούλιο του κόμματος, συναντήθηκε και με το Γιώργο Σουφλιά και συμφώνησαν ότι θα συνεργαστούν για την ενίσχυση του κόμματος.

    [07] Την ενοχή της Π.Μπισκίνη ζήτησε ο εισαγγελέας.

    10/04/2001 21:11:52

    Την ενοχή χωρίς ελαφρυντικό της 37χρονης Παρασκευής Μπισκίνη, που κατηγορείται για τη δολοφονία της 47χρονης φαρμακοποιού, Εναρέτης Ζήση-Σπυροπούλου στις 20 Απριλίου 1999 στο Κολωνάκι, ζήτησε από τους δικαστές του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου, ο εισαγγελέας Εδρας. Η ίδια η 37χρονη κατηγορούμενη στην απολογία της, επανέλαβε πως δράστης της δολοφονίας ήταν ο νεαρός Αλβανός με τον οποίο είχαν ερωτικές σχέσεις τόσο η ίδια και το θύμα, όσo και ο σύζυγος του θύματος. Το δικαστήριο θα εκδώσει αύριο το μεσημέρι την απόφασή του.

    [08] Διώρυγα Κορίνθου-Κλειστή εως τις 10 το βράδυ.

    10/04/2001 14:35:46

  • Κλειστή, για τη διέλευση των πλοίων θα παραμείνει έως τις 10 το βράδυ η διώρυγα της Κορίνθου, μετά απο απόφαση των εργαζομένων της εταιρίας "Διώρυγα Κορίνθου". Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να αναθέσει σε ξένη εταιρία τη διαχείριση της διώρυγας για τα επόμενα 30 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για άλλα 5. Οπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων, αύριο στις 12.30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο και στη γέφυρα της Κορίνθου όπου εργαζόμενοι θα κλείσουν το ρεύμα εξόδου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 April 2001 - 20:30:18 UTC