Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τουρκία-Γ.Παπανδρέου-Συνεχίζεται η διαδικασία προσέγγισης.
  • [02] Απεμπλουτισμένο ουράνιο στη Βοσνία.
  • [03] ΝΔ-Συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά-Ο Μεϊμαράκης γραμματέας.
  • [04] Θετικές οι εκτιμήσεις του Σόλμπες για την οικονομία.
  • [05] Ερευνες της Σκότλαντ Γιαρντ για 17Ν.
  • [06] Βουλή-Χωρίς εκπλήξεις στη ψηφοφορία για το Σύνταγμα.
  • [07] Μνημόσυνο για τον Αντώνη Τρίτση
  • [08] Πειραιάς-Μαζούτ στη θάλασσα
  • [09] ΣΔΟΕ-Ελεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα
  • [10] Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής στο Αιγάλεω
  • [11] Δίωξη για το θάνατο τεσσάρων νεογνών
  • [12] Το απόγευμα η συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά
  • [13] Συνάντηση Παπαντωνίου - Σόλμπες
  • [14] Βουλή-Συνεδρίαση-Αναθεώρηση του Συντάγματος
  • [15] Εκτακτη συνάντηση Παπανδρέου με Τούρκο υπουργό Οικονομικών

  • [01] Τουρκία-Γ.Παπανδρέου-Συνεχίζεται η διαδικασία προσέγγισης.

    06/04/2001 21:12:22

    Την πρόθεση Ελλάδος και Τουρκίας να συνεχίσουν τη διαδικασία προσέγγισης, επανέλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, μετά τις συνομιλίες που είχαν στην Άγκυρα. Οι δύο υπουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αποναρκοθέτηση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Εβρο. Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ισχυρό μήνυμα προς την Άγκυρα την μονομερή απόφαση της Ελλάδος για πάγωμα των εξοπλισμών, ενώ ο τούρκος υπουργός Οικονομικών ζήτησε τη μεσολάβηση της Αθήνας για να συζητηθεί στους κόλπους της ΕΕ η δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Τουρκία και να της δοθεί δάνειο ύψους 12 δισ δολαρίων.

    [02] Απεμπλουτισμένο ουράνιο στη Βοσνία.

    06/04/2001 21:12:16

    Pύπανση από απεμπλουτισμένο ουράνιο ανιχνεύθηκε σε δείγμα νερού γενικής χρήσης που ελήφθη από τη Bοσνία, στα πλαίσια των ελέγχων που έκανε η Eλληνική Eπιτροπή Aτομικής Eνέργειας. Tα επίσημα αποτελέσματα των ελέγχων στον αέρα, το έδαφος και το νερό τόσο στη Bοσνία όσο και στο Kόσοβο ανακοινώθηκαν σήμερα και σύμφωνα με την Eπιτροπή, ουράνιο

    ανιχνεύθηκε μόνο στο νερό της Bοσνίας, σε ποσότητα που δεν εμπνέει

    ανησυχία.

    [03] ΝΔ-Συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά-Ο Μεϊμαράκης γραμματέας.

    06/04/2001 21:12:10

    Την επιτελική θέση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού και προγράμματος, αναλαμβάνει ο Γιώργος Σουφλιάς, όπως συμφωνήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή. Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι τώρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του, ώστε να διεκδικήσει τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

    [04] Θετικές οι εκτιμήσεις του Σόλμπες για την οικονομία.

    06/04/2001 21:12:03

    Την εκτίμηση ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχει θέσει η Ελλάδα

    για το 2001, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον αρμόδιο για τα οικονομικά θέματα, επίτροπο της ΕΕ, Πέτρο Σόμπλες. Ο κ. Παπαντωνίου και ο κοινοτικός επίτροπος συμφώνησαν πως η Ευρώπη ανταποκρίνεται πολύ θετικά στις διακυμάνσεις της παγκόσμιας οικονομίας και ότι δεν επηρεάζεται από την επιβράδυνση της οικονομίας των ΗΠΑ.

    [05] Ερευνες της Σκότλαντ Γιαρντ για 17Ν.

    06/04/2001 21:11:57

    Στα εργαστήρια της Σκότλαντ Γιάρντ εξετάζεται εξονυχιστικά ένα κλειστό φορτηγάκι, το οποίο φερεται να χρησιμοποιήθηκε από την "17 Νοέμβρη" κατά τη δολοφονία του βρετανού στρατιωτικού ακόλουθου στην Αθήνα, Στίβεν Σόντερς. Το φορτηγάκι βρέθηκε πίσω από το Θεραπευτήριο

    και μεταφέρθηκε στο Λονδίνο όπου εξετάζεται με ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα απόλυτης ακριβείας, που διαθέτει μόνο η Σκότλαντ Γιαρντ.

    [06] Βουλή-Χωρίς εκπλήξεις στη ψηφοφορία για το Σύνταγμα.

    06/04/2001 21:05:34

    Χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την αναθεώρηση άρθρων του συντάγματος. Από τη διαδικασία αποχώρησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Στην ψηφοφορία εγκρίθηκε το σύνολο σχεδόν των κυβερνητικών προτάσεων, πλήν τριών, που απαιτούσαν ενισχυμένη πλειοψηφία, 180 ψήφων και απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις της ΝΔ εκτός από αυτή που αφορά τον υπολογισμό του πληθυσμού για την κατανομή των βουλευτικών εδρών. Με ψήφους 166 υπέρ, 101 κατά και ένα παρών, εκγρίθηκε τελικά η πρόταση για το επαγγελματικό ασυμβίβαστο των βουλευτών. Η συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη σε υψηλούς τόνους, με κόντρα πρωθυπουργού και Αλέκας Παπαρήγα, με αφορμή την κατάληψη του υπουργείου εργασίας. «Κάποιοι ανιστόρητοι κομμουνιστές στην Αθήνα του 2001, καταλαμβάνοντας το υπουργείο Εργασίας, νοιώθουν να καταλαμβάνουν τα χειμερινά ανάκτορα στην Πετρούπολη, τόνισε ο κ. Σημίτης. «Εάν αισθάνεστε ότι η κατάληψη μοιάζει με αυτή των χειμερινών ανακτόρων, τότε αισθάνεστε σαν το απολυταρχικό τσαρικό καθεστώς, απάντησε η κυρία Παπαρήγα. Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προεδρείου της βουλής και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για διαδικαστικά θέματα.

    [07] Μνημόσυνο για τον Αντώνη Τρίτση

    06/04/2001 14:35:26

  • Μνημόσυνο για τη συμπλήρωση 9 χρόνων απο το θάνατο του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση θα τελέσει αύριο το πρωί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών το Ιδρυμα "Αντώνης Τρίτσης". Οι φίλοι και συνεργάτες του πολιτικού και δήμαρχου Αθηναίων καλούν όσους εκτίμησαν το έργο και τις ιδέες του Αντώνη Τρίτση να παραβρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση.

    [08] Πειραιάς-Μαζούτ στη θάλασσα

    06/04/2001 14:35:19

  • Μεγάλες ποσότητες μαζούτ, που διέρρευσαν χθες βράδυ στη θάλασσα, μετά απο υπερχείλιση αγωγού του φορτηγού πλοίου "Πολυδεύκης", στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά, περισυνέλεξαν το πρωί ειδικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικής εταιρείας. Παράλληλα αεροσκάφος του Λιμενικού Σώματος προσπαθεί να εντοπίσει τυχόν υπολείμματα μαζούτ, ενώ γίνεται προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενη ρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας. Ανδρες του Λιμενικού συνέλαβαν και οδήγησαν στον Εισαγγελέα Πειραιά το Χρήστο Δαμαλά, 1ο Μηχανικό του φορτηγού πλοίου.

    [09] ΣΔΟΕ-Ελεγχοι στην αγορά ενόψει του Πάσχα

    06/04/2001 14:35:12

  • Ελέγχους στην αγορά ενόψει του Πάσχα αρχίζουν περίπου 2.000 υπάλληλοι της εφορίας και του ΣΔΟΕ. Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στις περιοχές της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων της χώρας, ενώ όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, η πασχαλινή αγορά είναι διασφαλισμένη απο πλευράς προσιτών τιμών και υγιεινής των αγαθών. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα άσχημες καιρικές συνθήκες με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

    [10] Ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής στο Αιγάλεω

    06/04/2001 14:35:05

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 3,5 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Θηβών, στο Αιγάλεω Αττικής. Ειδικότερα, δύο ένοπλοι ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν τα χρήματα αυτό και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα.

    [11] Δίωξη για το θάνατο τεσσάρων νεογνών

    06/04/2001 14:34:58

  • Ποινικές ευθύνες σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών, του Τμήματος Εντατικής Παρακολούθησης της Νεογνολογικής Κλινικής του "Ιπποκράτειου" Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, καταλογίζει το εισαγγελικό πόρισμα για το θάνατο 4 νεογνών από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο Εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου σε βαθμό κακουργήματος, ενω η υπόθεση παραπέμφθηκε σε Τακτικό Ανακριτή, προκειμένου οι κατηγορίες, να αποδοθούν σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

    [12] Το απόγευμα η συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά

    06/04/2001 14:34:52

  • Το απόγευμα θα συναντηθούν στη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Σουφλιάς προκειμένου να καθορίσουν το ρόλο που θα έχει ο τελευταίος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Χθες με ομόφωνη απόφαση της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Σόφια αποφασίστηκε ο κ. Καραμανλής να τεθεί επικεφαλής ειδικής πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα Δυτικά Βαλκάνια.

    [13] Συνάντηση Παπαντωνίου - Σόλμπες

    06/04/2001 14:34:45

  • "Θα πάμε πολύ καλά το 2001", δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη συνάντησή του το πρωί στην Αθήνα, με τον Ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πέδρο Σόλμπες. Ανέφερε ότι οι στόχοι που έχει θέσει η Ελλάδα θα επιτευχθούν, τόνισε όμως οτι χρειάζεται εγρήγορση. Με τον κ.Σόλμπες συναντήθηκε και ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Γιώργος Αλογοσκούφης. Συζήτησαν τις εξελίξεις στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία και τις προοπτικές της ελληνικής.

    [14] Βουλή-Συνεδρίαση-Αναθεώρηση του Συντάγματος

    06/04/2001 14:34:39

  • Στην Ολομέλεια της Βουλής άρχισε το πρωί η πανηγυρική συνεδρίαση για την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψηφοφορία επί των 83 αναθεωρητέων διατάξεων. Η συνεδρίαση άρχισε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και συνεχίστηκε με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων.

    [15] Εκτακτη συνάντηση Παπανδρέου με Τούρκο υπουργό Οικονομικών

    06/04/2001 14:34:33

  • Την υποστήριξη της Ελλάδας στο αίτημα της Αγκυρας, να της χορηγηθεί οικονομική βοήθεια απο τους διεθνείς οργανισμούς, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στη γείτονα χώρα, ζήτησε το πρωί στην τουρκική πρωτεύουσα απο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Κεμάλ Ντερβίς. Ο Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε απο τον κ.Παπανδρέου, να φέρει το θέμα της οικονομικής κρίσης στη γείτονα χώρα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, ενω ζήτησε να υπάρξει πολιτική στήριξη εκ μέρους της κοινότητας. Το πρωί οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας μετείχαν στη συνεδρίαση της κοινής αντιπροσωπείας των υπουργείων των δύο χωρών. Ο κ.Παπανδρέου βεβαίωσε οτι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 April 2001 - 20:30:28 UTC