Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέδριο "Εκόνομιστ"-Ομιλία Παπαντωνίου
  • [02] Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων
  • [03] Συνάντηση Σημίτη με Σολάνα, Μέτα και Ζίζιτς.
  • [04] Την Παρασκευή η συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά
  • [05] Κλειστά τα πανεπιστήμια-Συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις
  • [06] Αυξάνονται απο τα μεσάνυχτα, οι τιμές στις βενζίνες
  • [07] Βουλή-Τροπολογία για τη ρύθμιση των πανωτοκίων-Ψηφοφορία
  • [08] Συνέντευξη Μητσοτάκη.
  • [09] Πανωτόκια.
  • [10] Συναντήσεις Σημίτη.
  • [11] Ελληνοτουρκικά.
  • [12] Πασχαλινή αγορά.

  • [01] Συνέδριο "Εκόνομιστ"-Ομιλία Παπαντωνίου

    04/04/2001 13:53:54

  • Η εξοικονόμηση πόρων για την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής θα γίνει με πλήρη διασφάλιση των αμυντικών δαπανών και δημοσιονομική πειθαρχία, τόνισε το πρωί στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Ο κ.Παπαντωνίου επισήμανε ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός ορισμένες φορές αισθάνονται μόνοι στην προσπάθεια της κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη. κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση που τηρεί στο θέμα της οικονομίας και είπε οτι η οικονομική πολιτική έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια.

    [02] Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες Ισραηλινών-Παλαιστινίων

    04/04/2001 13:53:47

  • Επαναλαμβάνονται οι συνομιλίες Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε επίπεδο στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων για θέματα ασφάλειας. Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε το μεσημέρι στην Αθήνα ότι ο Παλαιστίνιος υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας Ναμπίλ Σάατ και ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Σίμον Πέρες, συμφώνησαν να αρχίσουν οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών με τη μεσολάβηση του ύπατου εκπροσώπου για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χαβιέ Σολάνα.

    [03] Συνάντηση Σημίτη με Σολάνα, Μέτα και Ζίζιτς.

    04/04/2001 13:53:41

  • Οι εξελίξεις στη Βαλκανική εξετάστηκαν κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε το πρωί ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης, με το Χ.Σολάνα, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Ι.Μέτα, τον πρωθυπουργό της Σερβίας Ζ.Τζίντζιτς και τον πρωθυπουργό της Γιουγκοσλαβίας

    Ζ.Ζίζιτς. Ο κ.Σολάνα μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι θα "κινηθούμε για την εξομάλυνση της κατάστασης στην ΠΓΔΜ". Το βράδυ ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Σ.Πέρες, ο οποίος θα γίνει δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [04] Την Παρασκευή η συνάντηση Καραμανλή-Σουφλιά

    04/04/2001 13:53:35

  • Την Παρασκευή τελικά θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, με το Γιώργο Σουφλιά. Κατά τη συνάντηση αυτή θα εξεταστεί ο ρόλος που θα αναλάβει ο κ. Σουφλιάς στο κόμμα ύστερα απο την επάνοδό του στη ΝΔ και την ενεργό πολιτική. Πληροφορίες αναφέρουν οτι δεν αποκλείεται να προταθεί στον κ. Σουφλιά να αναλάβει τη γραμματεία προγράμματος της ΝΔ.

    [05] Κλειστά τα πανεπιστήμια-Συνεδριάζουν σήμερα οι πρυτάνεις

    04/04/2001 13:53:28

  • Εκτακτη σύνοδο πραγματοποιούν σήμερα οι πρυτάνεις, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους στο θέμα των κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που αφορά στην αναβάθμιση των ΤΕΙ. Σήμερα λήγει η τριήμερη αναστολή της λειτουργίας των ΑΕΙ που είχε αποφασιστεί στην προηγούμενη σύνοδο των πρυτάνεων οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

    [06] Αυξάνονται απο τα μεσάνυχτα, οι τιμές στις βενζίνες

    04/04/2001 13:53:22

  • Αυξάνονται απο τα μεσάνυχτα κατά 7,5 δραχμές το λίτρο οι τιμές στις βενζίνες. Αντίθετα η αύξηση στη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης θα είναι μικρότερη κατα 1 δρχ το λίτρο.

    [07] Βουλή-Τροπολογία για τη ρύθμιση των πανωτοκίων-Ψηφοφορία

    04/04/2001 13:53:15

  • Σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί απο τη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση των πανωτοκίων, σύμφωνα με την οποία αναβάλλονται εως το τέλος Σεπτεμβρίου πλειστηριασμοί απο τις Τράπεζες. Εξάλλου, ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται οχι το συνολικό ποσό της οφειλής που είχε διαμορφωθεί κατά το χρόνο της καταγγελίας των σχετικών συμβάσεων, αλλά το πραγματικό ποσό που είχε λάβει ο δανειολήπτης προσαυξημένο με συμβατικούς τόκους μέχρι το 50% του κεφαλαίου. Να προσδιοριστεί στο 25% η προσαύξηση ζητούν με τροπολογία τους 18 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Συνέντευξη Μητσοτάκη.

    04/04/2001 08:37:02

    Επιστροφή των κυρίων Μάνου, Ανδριανόπουλου και Κάκαλου, ζήτησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, χωρίς να αποκλείσει και ενδεχόμενη επάνοδο του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη ΝΔ. Σε χθεσινή συνέντευξή του στο ΣΤΑΡ ΤΣΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε επιτυχημένο το συνέδριο και απέδωσε σε διαρροές, που προέρχονται κυρίως απο το ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύματα οτι δεν είναι ικανοποιημένος απο την επιστροφή Σουφλιά στη ΝΔ.

    [09] Πανωτόκια.

    04/04/2001 08:36:56

    Σήμερα ενδέχεται να ψηφιστεί απο τη Βουλή η τροπολογία για τη ρύθμιση των πανωτοκίων. Σύμφωνα με την τροπολογία, ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται οχι το συνολικό ποσό της οφειλής που είχε διαμορφωθεί κατά το χρόνο της καταγγελίας των σχετικών συμβάσεων, το οποίο περιείχε και τόκους, συμβατικούς και υπερημερίας ή και τόκους απο ανατοκισμούς, αλλά το πραγματικό ποσό που είχε λάβει ο δανειολήπτης προσαυξημένο με συμβατικούς τόκους μέχρι το 50% του κεφαλαίου.

    [10] Συναντήσεις Σημίτη.

    04/04/2001 08:36:49

    Σειρά συναντήσεων με ηγέτες άλλων χωρών έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον ύπατο αρμοστή για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα. Στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, της Σερβίας Ζόραν Τζίντζιτς και της Γιουγκοσλαβίας Ζόραν Ζίζιτς. Το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό και νυν υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στο συνέδριο του Εκόνομιστ.

    [11] Ελληνοτουρκικά.

    04/04/2001 08:36:43

    Συνεχίζεται η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στον τουρκικό Τύπο ενόψη της επίσκεψής του στην Αγκυρα. Προσθέτει ακόμη οτι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού στηρίζει την προσέγγιση προς την Τουρκία και επιθυμεί την ένταξή της στην ΕΕ. Επίσης τόνισε οτι είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία δυνάμεων μεταξύ των δυο χωρών, αλλά αυτή δεν πρέπει να αποτελεί πρόσχημα για ανταγωνισμό στους εξοπλισμούς.

    [12] Πασχαλινή αγορά.

    04/04/2001 08:36:36

    Σταθερές εκτιμά ότι θα διατηρηθούν οι τιμές στην αγορά ενόψη του Πάσχα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, γεγονός που δεν θα επηρεάσει την πορεία του τιμαρίθμου, ενώ ξεκινάει κινητοποίηση με στόχο την εντατικοποίηση και το συντονισμό των ελέγχων στα τρόφιμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 April 2001 - 11:30:25 UTC