Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-04-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παπαντωνίου-Μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων
  • [02] Νέο αεροδρόμιο-Ομαλοποιείται η κατάσταση.
  • [03] Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου του "Εκόνομιστ".
  • [04] Φόρουμ για τα Βαλκάνια-Συνάντηση Σημίτη-Κοστόφ
  • [05] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο τα μεσάνυχτα
  • [06] Κλειστά τα πανεπιστήμια μετά απο απόφαση των πρυτάνεων
  • [07] Ελλάδα-Βαλκάνια.
  • [08] Συνέδριο Εκόνομιστ.
  • [09] Αναβάθμιση ΤΕΙ.

  • [01] Παπαντωνίου-Μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων τάξεων

    03/04/2001 13:59:25

  • H αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, περιλαμβάνονται στο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων, που θα ανακοινωθεί μεθαύριο απο τον πρωθυπουργό, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, εγκαινιάζοντας το πρωί τα γραφεία της ΙΘ' Εφορίας Κυψέλης. Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα αποδώσει τα οφέλη που προκύπτουν απο τη δημοσιονομική πειθαρχία και τους πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

    [02] Νέο αεροδρόμιο-Ομαλοποιείται η κατάσταση.

    03/04/2001 13:59:18

  • Ομαλοποιείται η κατάσταση στο νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, ενώ περιορίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει. Η διοίκηση του νέου αερολιμένα καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, ενόψει μάλιστα και των εορτών του Πάσχα. Η Ολυμπιακή Αεροπορία και Αεροπλοϊα στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής έχουν αναστείλει απο χθες εως και την Τετάρτη του Πάσχα 10 απο τις 75 συνολικά πτήσεις. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης ζήτησε συγνώμη απο τους περίπου 15.000 πολίτες οι οποίοι υπέστησαν ταλαιπωρία στο νέο αεροδρόμιο και εξέφρασε την άποψη οτι αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

    [03] Συνεχίζονται οι εργασίες του συνεδρίου του "Εκόνομιστ".

    03/04/2001 13:59:11

  • Συνεχίζονται στην Αθήνα οι εργασίες του συνεδρίου του "Εκόνομιστ", στο επίκεντρο των οποίων είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια και ο ρόλος της Ελλάδας ως σταθεροποιητικού παράγοντα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το πρωί μίλησε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια, Χαβιέ Σολάνα, ο οποίος αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ενωση θα μπορέσει να διαδραματίσει το νέο της ρόλο. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, στην ομιλία του τόνισε ότι οι αμυντικές δαπάνες είναι σημαντικός τροφοδότης της ανάπτυξης και με τον τρόπο αυτό υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθούν οι προσπάθειες για κοινωνική ευημερία και το θέμα επισήμανε δεν είναι να μπαίνουν διλήμματα. Το βράδυ αναμένεται να μιλήσει στο συνέδριο και ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Τζόρτζ Μπούς, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, όπου εξετάστηκαν οι εξελίξεις κυρίως στην περιοχή της Βαλκανικής. Ο κ. Μπούς στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, ενω έγινε δεκτός και απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    [04] Φόρουμ για τα Βαλκάνια-Συνάντηση Σημίτη-Κοστόφ

    03/04/2001 13:59:04

  • Στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του Φόρουμ για τα Βαλκάνια που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Το πρωί στο περιθώριο των εργασιών ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε με τον Βούλγαρο ομόλογό του Ιβάν Κοστόφ. Αθήνα και Σόφια συγκλίνουν στο ότι η κρίση στη ΠΓΔΜ θα πρέπει να διευθετηθεί με πολιτικά μέσα δίχως τη χρήση βίας. Συμφώνησαν ότι τα σύνορα των χωρών της Βαλκανικής είναι απαραβίαστα, ενώ υπογράμμισαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας.

    [05] Καύσιμα-Νέες τιμές απο αύριο τα μεσάνυχτα

    03/04/2001 13:58:57

  • Νέες αυξημένες τιμές στα καύσιμα αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά 8 δραχμές το λίτρο και κατά 1 δραχμή το πετρέλαιο θέρμανσης. Αμετάβλητη θα παραμείνει η τιμή πετρελαίου κίνησης.

    [06] Κλειστά τα πανεπιστήμια μετά απο απόφαση των πρυτάνεων

    03/04/2001 13:58:50

  • Κλειστά παραμένουν για δεύτερη μέρα τα πανεπιστήμια με απόφαση των πρυτανικών αρχών, οι οποίες ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Τα ΑΕΙ θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, ενώ οι πρυτάνεις προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου δήλωσε οτι μόνο ο κατακτητής μπορεί να επιβάλει κλειστά πανεπιστήμια.

    [07] Ελλάδα-Βαλκάνια.

    03/04/2001 08:44:29

    Μέχρι το Πάσχα ίσως θα υπογραφούν με τις αποδέκτριες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, οι διμερείς συμφωνίες που θα επιτρέψουν την ενεργοποίηση του Ελληνικού Σχεδίου για την Οικονομική Ανασυγκρότηση της περιοχής, το οποίο είναι πενταετούς διάρκειας και ύψους 180 δισ. δρχ. Χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με την ομιλία του στο ετήσιο βαλκανικό φόρουμ στη Θεσσαλονίκη, έστειλε μήνυμα ειρήνης και συνεργασίας στις χώρες της περιοχής, υπογραμμίζοντας τη βούληση της Ελλάδας να τους συμπαρασταθεί ενεργά στην ανασυγκρότησή τους.

    [08] Συνέδριο Εκόνομιστ.

    03/04/2001 08:44:22

    Ο ύπατος αρμοστής της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και ασφάλεια Χαβιέρ Σολάνα και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, είναι απο τους βασικούς ομιλητές σήμερα του διεθνούς συνεδρίου του Εκόνομιστ, που άρχισε χθες στην Αθήνα. Ο κ. Μπους θα έχει εντός της ημέρας διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπουργούς της κυβέρνησης. Στο επίκεντρο του συνεδρίου του Εκόνομιστ είναι η κατάσταση στα Βαλκάνια.

    [09] Αναβάθμιση ΤΕΙ.

    03/04/2001 08:44:16

    Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα ΑΕΙ με απόφαση των πρυτανικών αρχών που αντιδρούν στο νομοσχέδιο αναβάθμισης των ΤΕΙ που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή. Οι πρυτάνεις προειδοποιούν οτι αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και οριστική απόφαση αναμένεται να πάρουν αύριο σε έκτακτη σύνοδό τους. Ο υπουργός Παιδείας ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια είπε οτι "μόνο ο κατακτητής μπορεί να επιβάλει κλειστά Πανεπιστήμια".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 April 2001 - 11:30:23 UTC