Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εγκαίνια νέου αεροδρομίου-Ομιλία πρωθυπουργού
  • [02] Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο-Υπο μερικό έλεγχο στην Κύμη
  • [03] Δημοσκόπηση-Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου
  • [04] Συνάντηση Σημίτη-Παπαρήγα
  • [05] Ρύθμιση για πανωτόκια
  • [06] Φοιτητικές εκλογές
  • [07] Κεραίες ραδιοσταθμών-Μπλόκα.
  • [08] Ελλάδα-Βαλκάνια.
  • [09] Πυρκαγιές.
  • [10] ΑΣΕΠ-Παρατυπίες.
  • [11] Αεροδρόμιο-Εγκαίνια.

  • [01] Εγκαίνια νέου αεροδρομίου-Ομιλία πρωθυπουργού

    27/03/2001 13:28:32

  • Ανοιξε το μεσημέρι και επίσημα τις πύλες του το νέο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στα Σπάτα. Τα εγκαίνια έγιναν απο τον πρωθυπουργό, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, ενω στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της ΝΔ, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, μέλη του υπουργικού συμβουλίου και άλλοι επίσημοι. Ο κ. Σημίτης στην ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν στο χτίσιμο μιας πιο ανεπτυγμένης Ελλάδας, ενω ανέφερε οτι το έργο παραδίδεται έγκαιρα, με διαφάνεια και περιορισμό του κόστους. Χαρακτήρισε το νέο αεροδρόμιο ως ένα απο τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Ευρώπη και είπε οτι είναι αποτέλεσμα αποφάσεων διαφορετικών κυβερνήσεων. Το πρώτο αεροσκάφος είναι προγραμματισμένο να προσγειωθεί στο νέο αεροδρόμιο αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι, ενώ η μεταφορά του Ελληνικού στα Σπάτα θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης.

    [02] Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο-Υπο μερικό έλεγχο στην Κύμη

    27/03/2001 13:28:25

  • Μαίνεται η φωτιά στη Σάμο σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα στα χωριά Υδρούσα και Κοντακέϊκα καίγοντας δασική και καλλιεργήσιμη έκταση. Στις προσπάθειες κατάσβεσης, εκτός απο τις χερσαίες δυνάμεις, μετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα. Απο τη φωτιά έχουν καεί εκτός απο τις δασικές εκτάσεις, δύο αγροικίες, δύο ΙΧ και ένα όχημα της Πυροσβεστικής. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτης Φούρλας δήλωσε οτι οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στην κατάσβεση της φωτιάς. Εξάλλου, υπο μερικό έλεγχο είναι η φωτιά στην Κύμη Ευβοίας, στην κατάσβεση της οποίας μετέχουν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Τα ξημερώματα κινδύνευσε απο τη φωτιά το χωριό Ποταμιά αλλά χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, ο κίνδυνος αποτράπηκε.

    [03] Δημοσκόπηση-Η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου

    27/03/2001 13:28:18

  • Η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου κατά 3,5%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρίας METRON ANALYSIS για τον ΑΝΤΕΝΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτιμάται απο το 31% έναντι 27,5% του ΠΑΣΟΚ. Το κόμμα του Δημήτρη Αβραμόπουλου συγκεντρώνει ποσοστό 13,8%, το ΚΚΕ 5,5%, ο Συνασπισμός 3,6% και το ΔΗΚΚΙ 1,7%, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 9,9%. Το ΠΑΣΟΚ θεωρείται καταλληλότερο κόμμα να κυβερνήσει με 30% έναντι 27% της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Κώστας Σημίτης με 33% έναντι 25% του Κώστα Καραμανλή.

    [04] Συνάντηση Σημίτη-Παπαρήγα

    27/03/2001 13:28:11

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης συναντήθηκε το πρωί με τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία εξέφρασε τους φόβους της για γενικευμένο πόλεμο στα Βαλκάνια. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή, ενώ η κυρία Παπαρήγα επέκρινε το ΝΑΤΟ για την τακτική του λέγοντας οτι όσο υπάρχει η Συμμαχία ο κίνδυνος είναι παρών. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεσή της στην πολιτική της κυβέρνησης και ζήτησε την αποστασιοποίηση της χώρας απ΄όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια.

    [05] Ρύθμιση για πανωτόκια

    27/03/2001 13:28:04

  • Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή η νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, η νέα ρύθμιση είναι ευνοϊκή για τους δανειολήπτες, ενώ προβλέπει το πάγωμα των πλειστηριασμών μέχρι τον Σεπτέμβριο. Στον υπολογισμό της τελικής οφειλής λαμβάνεται υπόψη το ποσό του αρχικού δανείου προσαυξημένο κατά μέγιστο όριο 50%. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα φθάνουν μέχρι το τετραπλάσιο για όσα δάνεια είχαν ληφθεί προ του 1985, το τριπλάσιο για προ του 1990 και το διπλάσιο για προ του 1998.

    [06] Φοιτητικές εκλογές

    27/03/2001 13:27:58

  • Διεξάγονται αύριο σε όλη τη χώρα οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΔΑΠ στη Νομική Σχολή Αθηνών.

    [07] Κεραίες ραδιοσταθμών-Μπλόκα.

    27/03/2001 13:27:51

  • Κλειστοί παραμένουν απο την αστυνομία οι δρόμοι που οδηγούν στις κεραίες του Υμηττού. Αστυνομικές δυνάμεις απο χθες το απόγευμα έχουν στήσει μπλόκα στην Καισαριανή και στου Παπάγου, καθώς και σε όλα τα σημεία πρόσβασης προς τις κεραίες του Υμηττού και απαγορεύουν σε οποιονδήποτε να προχωρήσει προς τις κεραίες. Το μέτρο αυτό είναι προληπτικό και αποφασίστηκε χθες όταν δόθηκαν οι άδειες λειτουργίας των σταθμών απο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

    [08] Ελλάδα-Βαλκάνια.

    27/03/2001 09:06:50

    Την αποφασιστικότητα Ελλάδας και Βρετανίας, αλλά και των άλλων χωρών της ΕΕ για την προώθηση λύσης στην κρίση που αντιμετωπίζει η ΠΓΔΜ, εξέφρασαν απο κοινού μετά τη συνάντησή τους οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Ρόμπιν Κουκ και Γιώργος Παπανδρέου, χθες στο Λονδίνο. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών εξήρε το ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας ως δύναμη ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Απο χθες στο Τέτοβο επικρατεί ηρεμία. Οι δυνάμεις του στρατού απώθησαν απο πολλά χωριά τους Αλβανούς αντάρτες.

    [09] Πυρκαγιές.

    27/03/2001 09:06:44

    Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις μετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς σε αγροτοδασική περιοχή της κοινότητας Υδρούσα της Σάμου, που μαίνεται απο χθες. Υπο εξέλιξη είναι και η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε αγροτοδασική περιοχή της Κύμης Ευβοίας. Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Αγιά Λάρισας.

    [10] ΑΣΕΠ-Παρατυπίες.

    27/03/2001 09:06:37

    Σε πρωταγωνιστές παρανομιών και παρατυπιών σε προσλήψεις αναδεικνύοναι οι δήμοι σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η διοίκηση του ΑΣΕΠ κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του συμβουλίου. Ειδικότερα, 23 Δήμοι και δημοτικές επιχειρήσεις παραπέμπονται στον αρμόδιο εισαγγελέα για παρατυπίες, που συνδέονται με ποινικά κολάσιμες πράξεις.

    [11] Αεροδρόμιο-Εγκαίνια.

    27/03/2001 09:06:30

    Το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων, ενα απο τα μεγαλύτερα έργα, που έχουν γίνει στη χώρα μας εγκαινιάζεται σήμερα απο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας. Μέχρι αύριο το απόγευμα που θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προσγείωση, θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά του εξοπλισμού απο το αεροδρόμιο του Ελληνικού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 March 2001 - 12:30:26 UTC