Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση ΤΕΙ-Συνεχίζονται οι αντιδράσεις
  • [02] Οικογενειακό επίδομα-Δηλώσεις υφυπουργού Οικονομικών
  • [03] ΕΣΥ-Νομοσχέδιο για ανασυγκρότηση του συστήματος προμηθειών
  • [04] Πληρωμή συντάξεων-Μαζική προσέλευση των συνταξιούχων
  • [05] Παγκόσμια Ημέρα Νερού-Λειψυδρία-Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ
  • [06] Θερινό ωράριο καταστημάτων-Αλλαγή ώρας απο την Κυριακή
  • [07] Πειραιάς-Εκρηκτικός μηχανισμός σε τράπεζα
  • [08] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Κλιμακώνεται η ένταση-Νέες συγκρούσεις
  • [09] Ελλάδα-Βαλκάνια.
  • [10] Μονιμοποίηση υπαλλήλων.
  • [11] Καραμανλής-Κριτική.
  • [12] Ελάχιστο όριο διαβίωσης.
  • [13] Περιοδεία Παπαρήγα.

  • [01] Νομοσχέδιο για αναβάθμιση ΤΕΙ-Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

    22/03/2001 14:18:05

  • Νέα ένταση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκαλεί η χθεσινή κατάθεση του νομοσχεδίου στη βουλή, για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Οι πρυτάνεις απειλούν με κλείσιμο των Πανεπιστημίων απο τις 2 Απριλίου, ενώ το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι και καθηγητές διοργάνωσαν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Τα Πανεπιστήμια δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, υποστήριξε το πρωί ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου μιλώντας σε ραδιοσταθμό της Αθήνας. Στο μεταξύ στις νομαρχίες όλης της χώρας αποστέλλονται σήμερα οι πίνακες με τα ονόματα των επιτυχόντων και αποτυχόντων στον περσινό διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

    [02] Οικογενειακό επίδομα-Δηλώσεις υφυπουργού Οικονομικών

    22/03/2001 14:17:56

  • Δεν προβλέπεται αναδρομική ισχύς στη σχετική απόφαση για την καταβολή του οικογενειακού επίδοματος και για τους δύο συζύγους, δήλωσε το πρωί ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Δρυς. Τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τη γνωμοδότηση των νομικών της υπηρεσιών προτού ανακοινώσει τις οριστικές της αποφάσεις. Σημειώνεται ότι στον προϋπολογισμό του 2001 δεν περιλαμβάνεται δαπάνη για το συγκεκριμένο επίδομα.

    [03] ΕΣΥ-Νομοσχέδιο για ανασυγκρότηση του συστήματος προμηθειών

    22/03/2001 14:17:49

  • Την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του συστήματος προμηθειών στο ΕΣΥ, δήλωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το νομοσχέδιο αυτό θα είναι ριζοσπαστικό και θα αποτελέσει μοντέλο για όλο το δημόσιο τομέα, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος, υποστηρίζοντας οτι τα συστήματα δεν μπορούν να λειτουργούν ως δημόσια απολιθώματα έξω απο το κοινωνικό γίγνεσθαι.

    [04] Πληρωμή συντάξεων-Μαζική προσέλευση των συνταξιούχων

    22/03/2001 14:17:40

  • Μαζική ήταν απο το πρωί η προσέλευση των συνταξιούχων στις τράπεζες για την πληρωμή της σύνταξης Απριλίου. Η εξυπηρέτησή τους έγινε χωρίς προβλήματα, παρά τις ουρές που παρατηρήθηκαν αρχικά. Με το σύστημα αυτό θα εξυπηρετηθούν περίπου 800.000 συνταξιούχοι, ποσοστό άνω του 92% των δικαιούχων του ΙΚΑ. Σημειώνεται οτι οι υπόλοιποι θα λάβουν τις συντάξεις τους μέσω των ΕΛΤΑ εως τα τέλη του μήνα.

    [05] Παγκόσμια Ημέρα Νερού-Λειψυδρία-Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ

    22/03/2001 14:17:31

  • Με τη λειψυδρία προ των πυλών, καθώς εφέτος ήταν μια απο τις χειρότερες χρονιές υδρολογικά, γιορτάζεται σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο απο έλλειψη νερού. Πρόβλημα με την επάρκεια νερού παρατηρείται και στη χώρα μας, ενω τα αποθέματα για την ύδρευση της Αττικής δεν αυξήθηκαν καθόλου το φετινό χειμώνα και επαρκούν για περίπου δυο χρόνια. Εκκληση προς τους καταναλωτές να

    περιορίσουν την κατανάλωση σε μια λογική βάση απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Νάσος Αλευράς, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι θα υπάρξει αύξηση της τιμής του νερού, για τους μεγάλους καταναλωτές.

    [06] Θερινό ωράριο καταστημάτων-Αλλαγή ώρας απο την Κυριακή

    22/03/2001 14:17:19

  • Σε εφαρμογή τίθεται απο 1ης Απριλίου το θερινό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα που θα διαρκέσει εως τις 31 Οκτωβρίου. Απο τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλάζει και η ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και απο 3 να δείξουν 4.

    [07] Πειραιάς-Εκρηκτικός μηχανισμός σε τράπεζα

    22/03/2001 14:17:04

  • Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, εξερράγη τα ξημερώματα στην είσοδο του υποκαταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας στην Αμφιάλη, στον Πειραιά, προκαλώντας υλικές ζημιές στους υαλοπίνακες και στο αυτόματο μηχάνημα ανάληψης χρημάτων. Την ευθύνη της έκρηξης ανέλαβε με προκήρυξή της οργάνωση με την επωνυμία "Λυσσασμένοι πυρπολητές".

    [08] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Κλιμακώνεται η ένταση-Νέες συγκρούσεις

    22/03/2001 14:16:50

  • Νέα επίθεση εναντίον των Αλβανών ανταρτών στην περιοχή του Τετόβου στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, εξαπέλυσαν το πρωί οι στρατιωτικές δυνάμεις των Σκοπίων, οι οποίες νωρίτερα είχαν δεχθεί τα πυρά των εξτρεμιστών. Σημειώνεται οτι τα μεσάνυχτα, οι Αλβανοί αντάρτες προχώρησαν σε μονομερή κατάπαυση του πυρός στην περιοχή, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση των Σκοπίων σε διάλογο. Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τραϊκόφσκι δεν σχολίασε τη στάση των ανταρτών, ενω έδωσε εντολή στο στρατό να αποκαταστήσει την τάξη στα σύνορα. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταδίκασε το πρωί ομόφωνα τη δράση των ανταρτών του ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ και τους ζήτησε να θέσουν τέρμα στις επιθέσεις τους. Στο μεταξύ για τα αποτελέσματα της χθεσινής επίσκεψής του στα Σκόπια, ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής. "Δεν μπορεί να επιτρέψουμε σε μία ομάδα εξτρεμιστών να βάλουν φωτιά στα Βαλκάνια" τόνισε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΝΔ.

    [09] Ελλάδα-Βαλκάνια.

    22/03/2001 09:01:40

    Το ΝΑΤΟ οφείλει να εγκαταλείψει τη στάση που τηρεί σήμερα για το Σκοπιανό, διότι το θέμα προέκυψε απο δικές του ενέργειες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Επίσης τόνισε οτι η χώρα μας δεν πρόκειται να αναλάβει μονομερείς πρωτοβουλίες και θα ενεργήσει στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών. Στο μεταξύ, εντολή στο στρατό να αποκαταστήσει την τάξη στα σύνορα έδωσε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ μια ώρα μετά τη λήξη του τελεσιγράφου στους Αλβανούς αντάρτες να καταθέσουν τα οπλα και να εγκαταλείψουν τη χώρα απο την περιοχή του Τέτοβο.

    [10] Μονιμοποίηση υπαλλήλων.

    22/03/2001 09:01:34

    Τη δυνατότητα μονιμοποίησης των υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που ήδη υπηρετούν ως τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου, πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να εξετάσει η Βουλή εξαιρώντας την κατηγορία αυτή των εργαζομένων απο την απαγόρευση που προτείνεται απο το νέο Σύνταγμα σε ό,τι αφορά μονιμοποιήσεις υπαλλήλων με νόμων εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ. Η πρόταση του κ. Βενιζέλου βρήκε σύμφωνο το Γιάννη Βαρβιτσιώτη της ΝΔ, ενω τη

    διαφωνία τους εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

    [11] Καραμανλής-Κριτική.

    22/03/2001 09:01:27

    Συνολική κριτική κατά της κυβέρνησης για την οικονομική της πολιτική και την αντιμετώπιση των λεγόμενων μικρών και καθημερινών προβλημάτων, άσκησε από την Κοζάνη χθες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην προσυνεδριακή διάσκεψη του κόμματος. Επίσης ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι είμαστε η μόνη χώρα που καταγράφει διεύρυνση των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων σε σχέση με τις άλλες της ΕΕ.

    [12] Ελάχιστο όριο διαβίωσης.

    22/03/2001 09:01:21

    Πρόταση, η οποία υπογράφεται απο 56 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με πρώτο το Θεόδωρο Τσουκάτο και με την οποία ζητείται να συμπεριληφθεί στο Σύνταγμα οτι το κράτος μεριμνά για ένα ελάχιστο όριο αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, κατατέθηκε στη Βουλή. Η πρόταση δεν αναμένεται να γίνει αποδεκτή από τον εισηγητή της πλειοψηφίας Ευάγγελο Βενιζέλο, και όπως είπε ο ίδιος, η πρόταση είναι εκπρόθεσμη και η σχετική ενότητα έχει συζητηθεί.

    [13] Περιοδεία Παπαρήγα.

    22/03/2001 09:01:13

    Διήμερη περιοδεία στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς πραγματοποιεί απο σήμερα η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Στη διάρκεια συνέντευξής της στη Θεσσαλονίκη, η κυρία Παπαρήγα θα μιλήσει για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενω στο Κιλκίς θα μιλήσει σε συγκεντρωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 March 2001 - 18:11:44 UTC