Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασφαλιστικό-Μήνυμα Γιαννίτση πριν την έναρξη του διαλόγου.
  • [02] Ολυμπιακοί 2004-Επιχειρησιακό πρόγραμμα Υγείας.
  • [03] Επίθεση κατά του Κ.Λαλιώτη από τη ΝΔ.
  • [04] Δ.Ρέππας-Πρόταση Καραμανλή για διάλογο με Σημίτη.
  • [05] Ταυτότητες-Ιθαγένεια-Ρέππας.
  • [06] Αθώος ο Μ.Γερωνυμάκης.
  • [07] ΙΚΑ-Συντάξεις-Τραπεζικοί λογαριασμοί.

  • [01] Ασφαλιστικό-Μήνυμα Γιαννίτση πριν την έναρξη του διαλόγου.

    20/03/2001 21:03:31

    Μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και με πολλαπλούς αποδέκτες, για το ασφαλιστικό, απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου. Σε συνέντευξή του, στους ανταποκριτές ξένου τύπου, ο κ. Γιαννίτσης σημείωσε με έμφαση ότι το σύστημα κοινωνικών ασφαλίσεων παρουσιάζει ήδη οικονομικά προβλήματα και σε 8-9 χρόνια θα περάσει σε κρίσιμη κατάσταση αν και απέφυγε να χρησιμοποιήσει δραματικούς όρους, όπως η κατάρρευση.Κάλεσε τους πάντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και ανακοίνωσε ότι στις αρχές Απριλίου θα δοθούν στη δημοσιότητα η μελέτη του βρετανικού οίκου και οι θέσεις της κυβέρνησης.

    [02] Ολυμπιακοί 2004-Επιχειρησιακό πρόγραμμα Υγείας.

    20/03/2001 21:03:23

    Το επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας για την υγειονομική κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, παρουσίασε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, παρουσία της προέδρου του "Αθήνα 2004" Γιάννα. Αγγελοπούλου. Οπως εξήγησε ο κ.Παπαδόπουλος, το υπουργείο θα είναι ο κυρίαρχος φορέας παροχής υπηρεσιών Υγείας σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ οι υπηρεσίες Υγείας του ιδιωτικού τομέα θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά

    [03] Επίθεση κατά του Κ.Λαλιώτη από τη ΝΔ.

    20/03/2001 21:03:17

    Ολομέτωπη επίθεση εναντίον του Κώστα Λαλιώτη εξαπέλυσε η ΝΔ, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, για το αεροδρόμιο και την Αττική Οδό. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Ρουσσόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ότι απώλεσε την αίσθηση του μέτρου, ότι στη διάρκεια της θητείας του στο ΥΠΕΧΩΔΕ, υποβαθμίστηκε το περιβάλλον, υπάρχει συναλλαγή και διαφθορά στις πολεοδομίες, ενώ στα δημόσια έργα διαπιστώνονται υπερβάσεις και κακοτεχνίες.

    [04] Δ.Ρέππας-Πρόταση Καραμανλή για διάλογο με Σημίτη.

    20/03/2001 21:03:10

    Σε προσπάθεια εντυπωσιασμού, απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την πρόταση του προέδρου της ΝΔ για δημόσια συζήτησή του με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Ρέππας τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει μέρος κατ'επανάληψη σε συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή και δίνει πάντα το "παρών" όταν τίθενται θέματα ιδιαίτερης σημασίας. Κατά τον υπουργό Τύπου, με την πρότασή του ο κ. Καραμανλής φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως η θέση του εντάσσεται περισσότερα στα τηλεοπτικά προγράμματα, παρά στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

    [05] Ταυτότητες-Ιθαγένεια-Ρέππας.

    20/03/2001 21:03:02

    Το στοιχείο της ιθαγένειας δεν κρίθηκε σκόπιμο να αναγράφεται στις νέες ταυτότητες, παρά το γεγονός ότι δεν συνιστά ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση προτίθεται να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα αυτό. Ο κ. Ρέππας ανέφερε επίσης ότι το θέμα μετά και τις επισημάνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας αλλά επανέλαβε ότι θεωρήθηκε πως δεν είναι αναγκαία η αναγραφή του στοιχείου αυτού στις ταυτότητες.

    [06] Αθώος ο Μ.Γερωνυμάκης.

    20/03/2001 21:02:54

    Αθώο κήρυξε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, τον 50χρονο δικηγόρο Μιχάλη Γερωνυμάκη, μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης ο εισαγγελέας Ηρακλείου. Ο Γερωνυμάκης δικαζόταν για τη δολοφονία της 48χρονης γυναίκας του και της 80χρονης πεθεράς του, τον Οκτώβρη του 1996 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

    [07] ΙΚΑ-Συντάξεις-Τραπεζικοί λογαριασμοί.

    20/03/2001 21:02:46

    Τη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα των συντάξεων των 765.522 συνταξιούχων του ΙΚΑ, θα είναι διαθέσιμα στις 22 Μαρτίου στο λογαριασμό των Τραπεζών που έχουν επιλέξει, έκανε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών. Οσοι συνταξιούχοι δεν έχουν ακόμα ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό, δεν πρέπει να προσέλθουν στις Τράπεζες, αφού θα λάβουν τις συντάξεις τους μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) στο σπίτι τους, σύμφωνα με την ενημέρωση που τους έχει γίνει με επιστολή από το ΙΚΑ. Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αριθμό 0800-80001 που έχει εγκαταστήσει το ΙΚΑ, χωρίς χρέωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 20 March 2001 - 21:30:18 UTC