Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζεται η ένταση στην ΠΓΔΜ.
  • [02] Προβλήματα αύριο στις συγκοινωνίες.
  • [03] Σκληρή γλώσσα Ρέππα για δηλώσεις Χριστόδουλου.
  • [04] Αντίδραση της κυβέρνησης για εκπομπή του BBC-Τρομοκρατία.
  • [05] Αττική Οδός-Δόθηκαν στην κυκλοφορία 21χλμ.
  • [06] Βρετανία-Επίσκεψη Σημίτη-Συνομιλίες με Μπλερ.

  • [01] Συνεχίζεται η ένταση στην ΠΓΔΜ.

    19/03/2001 21:25:28

    Στο Τέτοβο εισήλθαν σήμερα άρματα μάχης της ΠΓΔΜ, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έβαλαν με αυτόματα και όλμους, εναντίον θέσεων αλβανών ανταρτών. Ο πρωθυπουργός της χώρας, προειδοποίησε οτι δεν θα παραχωρήσει ούτε σπιθαμή εδάφους, ενώ ο γγ του ΝΑΤΟ, δήλωσε οτι η συμμαχία θα αναπτύξει επιπλέον στρατιώτες, στα σύνορα μεταξύ Κοσόβου και ΠΓΔΜ, για να ενισχυθεί ο έλεγχος. Στις Βρυξέλλες, συνεδριάζουν εκτάκτως οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ. Εκτός ελέγχου, χαρακτήρισε την κατάσταση στην περιοχή, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Την υποστήριξη της Ελλάδας προς την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, επανέλαβε ο Δημήτρης Ρέππας. Στα Σκόπια μεταβαίνει αύριο ο Απόστολος Κακλαμάνης για την σύσκεψη των προέδρων των βαλκανικών χωρών, ενώ την Τετάρτη μεταβαίνει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

    [02] Προβλήματα αύριο στις συγκοινωνίες.

    19/03/2001 21:25:21

    Μετ'εμποδίων θα γίνουν αύριο οι μετακινήσεις του κοινού, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζόμενων στην Ολυμπιακή, αντιδρώντας στα σχέδια πώλησης της εταιρίας. Έτσι θα πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση ανά προορισμό, ενώ για το εξωτερικό θα γίνει επίσης μια πτήση ανά χώρα. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με την Ολυμπιακή, καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους γραφεία για να πληροφορηθούν αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση τους. Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, το Μετρό και τον Ηλεκτρικό θα κάνουν στάση εργασίας 5 με 9 το πρωί, ενώ στα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ 5 με 7 το πρωί.

    [03] Σκληρή γλώσσα Ρέππα για δηλώσεις Χριστόδουλου.

    19/03/2001 21:25:15

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις για το θέμα των ταυτοτήτων που έκανε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο οποίος υποστήριξε πως πίσω από το πρόβλημα αυτό, βρίσκεται ο παγκόσμιος εβραϊσμός. Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για παντελώς ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς, οι οποίοι δημιουργούν πρόβλημα στη διεθνή εικόνα της χώρας.

    [04] Αντίδραση της κυβέρνησης για εκπομπή του BBC-Τρομοκρατία.

    19/03/2001 21:25:07

    Έντονα αντέδρασε η κυβέρνηση στο περιεχόμενο εκπομπής του BBC για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, στην οποία υποστηριζόταν ότι η ελληνική αστυνομία αδυνατεί να εξαρθρώσει τη 17 Νοέμβρη, γιατί πίσω της κρύβονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ο κ. Ρέππας μίλησε για "αυθαίρετη κατασκευή", "δημόσια παραπληροφόρηση" και "πρωτάκουστη αθλιότητα", σημείωσε πως η τρομοκρατία είναι μια διεθνής μάστιγα και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα και δεν κινδυνεύουν οι πολίτες της και αυτοί που την επισκέπτονται.

    [05] Αττική Οδός-Δόθηκαν στην κυκλοφορία 21χλμ.

    19/03/2001 21:25:00

    Δόθηκαν στην κυκλοφορία τα πρώτα 21 χιλιόμετρα της Αττικής Οδού. Πρόκειται για δύο τμήματα που συνδέουν το νέο αεροδρόμιο των Σπάτων με τη λεωφόρο Παλλήνης και το Γέρακα και από τη Μεταμόρφωση έως τη λεωφόρο Κύμης. Για το πρώτο τμήμα που έχει τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση, θα εισπράττονται διόδια 200 δραχμές μετά από το Πάσχα. Σημειώνεται οτι η αρχική σύμβαση προέβλεπε να δοθούν σήμερα στην κυκλοφορία 14 χιλιόμετρα.

    [06] Βρετανία-Επίσκεψη Σημίτη-Συνομιλίες με Μπλερ.

    19/03/2001 21:24:53

    Συνομιλίες με τον βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλερ, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, που βρίσκεται στο Λονδίνο για επίσκεψη εργασίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την Πέμπτη ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στη Στοκχόλμη, για να πάρει μέρος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 March 2001 - 21:30:17 UTC