Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.
  • [02] Πάτρα-ΝΔ-Προσυνέδριο-Καραμανλής:"Πάμε όλοι μαζί".
  • [03] Χανιά-Σύνοδος Πρυτάνεων-Αναβάθμιση ΤΕΙ.
  • [04] Σπηλιά στην Πάρνηθα γεμάτη εκρηκτικούς μηχανισμούς.
  • [05] Θερμαϊκός κόλπος-Αρση απαγόρευσης αλιείας μυδιών.
  • [06] Στη Ροδόπη ο Γ.Παπανδρέου.

  • [01] Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

    17/03/2001 21:01:02

    Με τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.Σημίτης επαναβεβαίωσε οτι ο ίδιος εγγυάται τη σταθερή πορεία ανανέωσης του ΠΑΣΟΚ, μέσα απο διαφανείς και συντεταγμένες λειτουργίες για την προώθηση της αλλαγής. Είπε οτι ο λαός δεν θέλει κόμμα- εκλογικό μηχανισμό, των προσωπικών επιλογών των στελεχών του, τοπικών και εθνικών επετηρίδων, αλλά ένα κόμμα που εκφράζει τις αναζητήσεις του λαού και λύνει τα προβλήματά του.

    [02] Πάτρα-ΝΔ-Προσυνέδριο-Καραμανλής:"Πάμε όλοι μαζί".

    17/03/2001 21:00:55

    Με τη φράση "πάμε όλοι μαζί" και "δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των ψηφοφόρων άλλων χώρων", έκλεισε τη δευτερολογία του στο προσυνέδριο της ΝΔ που έγινε στην Πάτρα, ο πρόεδρος του κόμματος. Ο κ.Καραμανλής, αναφέρθηκε και στα διαπλεκόμενα και κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι υπηρετεί τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στα ΝΕΑ, ο κ.Καραμανλής απευθύνει εμμέσως πρόταση συνεργασίας με την Αριστερά για την υποστήριξη κοινών υποψηφίων στις επικείμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    [03] Χανιά-Σύνοδος Πρυτάνεων-Αναβάθμιση ΤΕΙ.

    17/03/2001 21:00:49

    Ανοικτό παράθυρο διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας, άφησαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, κατά τη σύνοδό τους οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στα Χανιά. Ζήτησαν τη σταδιακή ένταξη των ΤΕΙ στα πανεπιστήμια της χώρας και πρότειναν να ανατεθεί σε ολιγομελές όργανο να καθορίσει τους όρους της ένταξης. Προειδοποίησαν ωστόσο, οτι αν αγνοηθεί η πρότασή τους θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους με προειδοποιητική τριήμερη αναστολή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων η οποία μπορεί να φθάσει έως το επ' αόριστον κλείσιμό τους.

    [04] Σπηλιά στην Πάρνηθα γεμάτη εκρηκτικούς μηχανισμούς.

    17/03/2001 21:00:42

    Σπηλιά, στην οποία βρέθηκαν δεκάδες αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, φυσίγγια αεροβόλου όπλου, ποσότητες εύφλεκτων υγρών και τρόφιμα, ανακαλύφθηκε στην Πάρνηθα. Τη σπηλιά εντόπισαν πριν απο μια εβδομάδα δυο ερασιτέχνες ορειβάτες και ειδοποίησαν την αστυνομία. Παρόμοιοι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί μέχρι σήμερα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε βομβιστικές επιθέσεις, ούτε έχουν βρεθεί άλλοι παρόμοιοι, ενώ χαρακτηρίζονται απο τους ειδικούς ως κατασκευές μάλλον ερασιτεχνικές.

    [05] Θερμαϊκός κόλπος-Αρση απαγόρευσης αλιείας μυδιών.

    17/03/2001 21:00:36

    Ηρθη η απαγόρευση αλιείας, συγκομιδής και διακίνησης μυδιών απο το Θερμαϊκό κόλπο που είχε αποφασιστεί την περασμένη Τρίτη λόγω του εντοπισμού βιοτοξινών στη θαλάσσια περιοχή. Οπως ανακοινώθηκε, νέες εξετάσεις έδωσαν αρνητικά αποτελέσματα σχετικά με την ύπαρξη βιοτοξινών στο βιοπλαγκτόν του Θερμαϊκού. Σημειώνεται οτι την περίοδο αυτή η συγκομιδή μυδιών απο το Θερμαϊκό κόλπο βρίσκεται στο ζενίθ της ενώ ποσοστό 90% της παραγωγής διατίθεται για εξαγωγή.

    [06] Στη Ροδόπη ο Γ.Παπανδρέου.

    17/03/2001 21:00:30

    Τη Ροδόπη επισκέπτεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στη Θράκη με πρώτο σταθμό τη Ξάνθη. Ο κ.Παπανδρέου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Σώστη Ροδόπης, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Κομοτηνή. Εκεί θα έχει συναντήσεις με το μητροπολίτη Δαμασκηνό και το μουφτή Μέτζο Τζεμαλί, ενώ θα πάρει μέρος σε ενημερωτική σύσκεψη με φορείς της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 17 March 2001 - 21:30:15 UTC