Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Υπουργικό συμβούλιο-Γ'ΚΠΣ
  • [03] Αβραμόπουλος-Ζήτησε δάνειο 100 εκατ. απο την Εθνική
  • [04] Αφθώδης πυρετός-Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές
  • [05] Νομοσχέδιο ΤΕΙ- Κατατίθεται έως αύριο στη Βουλή
  • [06] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Εργασιακό-Ασφαλιστικό
  • [07] Στο Βουκουρέστι η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
  • [08] Σκότωσε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.
  • [09] Συνελήφθη ομογενής στη Θεσσαλονίκη για κατοχή οπίου
  • [10] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Νέες συγκρούσεις-Ανησυχία της Αθήνας
  • [11] Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Κοσκώτας
  • [12] ΠΑΣΟΚ.
  • [13] ΤΕΙ-Αναβάθμιση.
  • [14] Συμβολαιογράφοι-Δικηγόροι.

  • [01] Συνεδριάζει αύριο η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ

    15/03/2001 14:10:00

  • Παρέμβαση εκτόνωσης της κατάστασης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι απο τις συνεχείς αντιπαραθέσεις, έκανε χθές ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης κατέστησε σαφές οτι θα είναι υποψήφιος εκ νέου για πρόεδρος του Κινήματος στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου. Αύριο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος, όπου αναμένεται να τεθεί και πάλι το θέμα των εσωκομματικών τριβών.

    [02] Υπουργικό συμβούλιο-Γ'ΚΠΣ

    15/03/2001 14:09:53

    Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδρίασε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο με αντικείμενο το Τρίτο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Eθνικής Οικονομίας Χρήστο Πάχτα, οι εισροές μέσω του Γ'ΚΠΣ ως το τέλος του 2001 θα φθάσουν συνολικά στο 1,5 τρισεκατομμύριο δραχμές.

    [03] Αβραμόπουλος-Ζήτησε δάνειο 100 εκατ. απο την Εθνική

    15/03/2001 14:09:45

    Δάνειο 100 εκατομμυρίων δραχμών για τις ανάγκες του Κινήματος Ελευθέρων Πολιτών ζήτησε το πρωί απο το διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρο Καρατζά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο δήμαρχος Αθηναίων, που επισκέφθηκε τον κ.Καρατζά στο γραφείο του, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι για πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο και εντάσσεται στο πλαίσιο της διαφάνειας που θα έχουν τα οικονομικά των Ελευθέρων Πολιτών. Ο κ.Αβραμόπουλος είπε ότι αυτό το ποσό είναι αρκετό για το ξεκίνημα και πρόσθεσε ότι θα υπάρξουν και οι απλοί πολίτες που θα ενισχύσουν με τις συνδρομές τους το κόμμα.

    [04] Αφθώδης πυρετός-Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές

    15/03/2001 14:09:37

  • Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, με αφορμή τα νέα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε βοοειδή, πρόβατα και χοίρους, που έχουν εντοπισθεί στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Πορτογαλία, καθώς και στην Αργεντινή, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στην Ελλάδα δεν έχουν αναφερθεί τέτοια κρούσματα, ενώ οι εισαγωγές κρεάτων θα γίνονται μόνο με ειδική έγκριση του υπουργείου Γεωργίας. Η ΕΕ επέβαλε εμπάργκο στις εξαγωγές ζώων και ζωϊκών προϊόντων από τη Γαλλία. Μετά τις ΗΠΑ και τον Καναδά και η Αυστραλία αποφάσισε να διακόψει προσωρινά τις εισαγωγές κρέατος και σχετικών προϊόντων απο τις χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και απο την Ελλάδα

    [05] Νομοσχέδιο ΤΕΙ- Κατατίθεται έως αύριο στη Βουλή

    15/03/2001 14:09:30

  • Κατατίθεται μέχρι αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, που όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας και της εποχής. Αργά χθές ο κ. Ευθυμίου συναντήθηκε με τους πρυτάνεις των πανεπιστημίων, οι οποίοι απέτυχαν να πείσουν τον υπουργό να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και να αξιολογηθούν προηγουμένως τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Πάντως, οι πρυτάνεις επιφυλάσσονται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις στη διάρκεια συνεδρίασής τους αύριο και μεθαύριο στα Χανιά, όπου αναμένται να παραστεί και ο υπουργός Παιδείας.

    [06] Συνέδριο ΓΣΕΕ-Εργασιακό-Ασφαλιστικό

    15/03/2001 14:09:23

  • Το εργασιακό και το ασφαλιστικό αναμένεται να κυριαρχήσουν στο 30ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, την έναρξη των εργασιών του οποίου θα κηρύξει το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προτίθεται να παρουσιάσει τμηματικά τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό, στο πλαίσιο του διαλόγου, που αναμένεται να αρχίσει σε περίπου 20 μέρες. Προηγουμένως θα ανακοινωθούν οι διαπιστώσεις που κάνει ο βρετανικός οίκος, στο πλαίσιο της μελέτης του για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

    [07] Στο Βουκουρέστι η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

    15/03/2001 14:09:15

  • Με τον πρόεδρο της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου συναντήθηκε το πρωί στο Βουκουρέστι η αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ελισάβετ Παπαζώη. Στη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει τη Ρουμανία για την πρόοδο των διαδικασιών ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και οι εξελίξεις στα σύνορα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Σερβίας με το Κόσοβο.

    [08] Σκότωσε τη σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

    15/03/2001 14:09:05

  • Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί σε διαμέρισμα της οδού Χρεμωνίδου 18, στο Παγκράτι. Ο 69χρονος Κωνσταντίνος Καψάλης σκότωσε τη σύζυγό του Βασιλική 64 χρόνων, η οποία ήταν άρρωστη απο χρόνια, χτυπώντας τη με ένα μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι. Στη συνέχεια ο δράστης κλείστηκε στο σπίτι και άνοιξε τη φιάλη υγραερίου για να αυτοκτονήσει. Εγινε αντιληπτός όμως απο γείτονες, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία και ο 69χρονος μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα στο Ιπποκράτειο, όπου νοσηλεύεται. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου.

    [09] Συνελήφθη ομογενής στη Θεσσαλονίκη για κατοχή οπίου

    15/03/2001 14:08:51

  • Όπιο κατασχέθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας. Περίπου μισό κιλό της ναρκωτικής ουσίας βρέθηκε στο διαμέρισμα 35χρονου ομογενή από τη Γεωργία, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν επίσης τέσσερα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων ΗΠΑ, ένα πιστόλι και 47 φυσίγγια. Πρόκειται για τον Μιχάλη Μιχαηλίδη που συνελήφθη, όπως και μία 33χρονη φίλη του απο το Καζακστάν. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο Μιχαηλίδης έφερε το όπιο από τη Γεωργία και ότι σκόπευε να το πουλήσει, όπως και τα πλαστά χαρτονομίσματα που κατείχε.

    [10] ΠΓΔΜ-Τέτοβο-Νέες συγκρούσεις-Ανησυχία της Αθήνας

    15/03/2001 14:08:41

  • Νέες μάχες μεταξύ Αλβανών ανταρτών και δυνάμεων των Σκοπίων διεξάγονται απο το πρωί στους λόφους γύρω από το Τέτοβο στα σύνορα του Κόσοβου με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Σκοπίων Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, με αφορμή την κλιμάκωση των επιθέσων Αλβανών ανταρτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενω σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. Την έξαρση της βίας στην περιοχή, καταδίκασε απο την πλευρά του ο Αλβανός πρωθυπουργός Ιλίρ Μέτα, ο οποίος μάλιστα χαιρέτησε και την επίτευξη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη νότια Σερβία. Στο μεταξύ την έντονη ανησυχία της Αθήνας και τις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας "λόγω της διάχυτης της κρίσης, με τις τρομοκρατικές επιθέσεις Αλβανών εξτρεμιστών στο Τέτοβο" εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικώ Πάνος Μπεγλίτης. Σε δήλωσή του ο κ. Μπεγλίτης επεσήμανε οτι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί απο πολύ κοντά τις εξελίξεις στην περιοχή και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Σκόπια πρέσβη κ. Γ. Κακλίκη.

    [11] Αποφυλακίζεται ο Γιώργος Κοσκώτας

    15/03/2001 13:13:21

  • Αποφυλακίζεται σήμερα υπό όρους απο τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Γιώργος Κοσκωτάς. Με βούλευμά του το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά έκρινε ότι ο Κοσκωτάς μπορεί να αποφυλακιστεί, καθώς έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του. Ο Κοσκωτάς θα πρέπει μετά την αποφυλάκισή του να διαμένει μόνιμα στην κατοικία του, στην οδό Ορφέως στην Εκάλη, να παρουσιάζεται κάθε 1 και 16 του μηνός στο τοπικό αστυνομικό τμήμα καθώς επίσης και να μην ταξιδέψει στο εξωτερικό. Ο Γιώργος Κοσκωτάς είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για την υπεξαίρεση των 33 δισ. δραχμών απο τα ταμεία της τράπεζας Κρήτης.

    [12] ΠΑΣΟΚ.

    15/03/2001 09:03:14

    Υποψήφιος εκ νέου για πρόεδρος του Κινήματος θα είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ του χρόνου. Αυτό κατέστησε σαφές ο ίδιος στο ΕΓ του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκε η διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ σε νέους χώρους και στις νέες γενιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση στο ΕΓ η Βάσω Παπανδρέου έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του πρωθυπουργού, τονίζοντας οτι η εικόνα που έχει δοθεί προς τα έξω είναι πως τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος ενδιαφέρονται μόνο για τις θέσεις τους. Ανάλογες τοποθετήσεις έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη.

    [13] ΤΕΙ-Αναβάθμιση.

    15/03/2001 09:03:08

    Κατατίθεται μέχρι αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, που όπως τόνισε ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, αποτελεί απαίτηση της κοινωνίας και της εποχής. Την ίδια ώρα θα συνεδριάζουν οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις. Οι πρυτάνεις ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ και να αξιολογηθούν πρώτα τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

    [14] Συμβολαιογράφοι-Δικηγόροι.

    15/03/2001 09:03:00

    Στις 31 Μαρτίου 2001 θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την κάλυψη 101 κενών θέσεων συμβολαιογράφων, ενώ στις 30 Μαρτίου θα διεξαχθούν οι εξετάσεις (α΄ περίοδος 2001) των υποψηφίων δικηγόρων στους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 March 2001 - 12:30:27 UTC