Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονίας του ταμία της ΔΕΗ.
  • [02] Εγκάρδια τηλεφωνική επικοινωνία Σημίτη-Μπους.
  • [03] Βουλή-Σημίτης-Ονομασία ΠΓΔΜ.
  • [04] Διπλή επίσκεψη του Εγκέλαδου σε Ρόδο και Χανιά.
  • [05] Καλαμάτα-5ο Συνέδριο ΟΝΝΕΔ-Καραμανλής.

  • [01] Ασύλληπτοι οι δράστες της δολοφονίας του ταμία της ΔΕΗ.

    02/03/2001 21:24:25

    Ασύλληπτοι παραμένουν οι δύο δράστες της στυγερής δολοφονίας του ταμία υποκαταστήματος στη ΔΕΗ, στο Περιστέρι, Ιωάννη Παπαλεξανδρή, 36 χρόνων, παρά το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές. Ο θαρραλέος όσο και άτυχος υπάλληλος της ΔΕΗ πυροβολήθηκε από τους ληστές του υποκαταστήματος, όταν αυτός άρχισε να τους καταδιώκει, μαζί με το φύλακα του υποκαταστήματος, για να τους αποσπάσει τα χρήματα που πήραν από τα ταμεία. Το θύμα διεκομίσθη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    [02] Εγκάρδια τηλεφωνική επικοινωνία Σημίτη-Μπους.

    02/03/2001 21:24:18

    Τηλεφωνική επικοινωνία, είχε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ύστερα από πρωτοβουλία του τελευταίου. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν παρών στη συνομιλία των δυο ανδρών, η συζήτηση ήταν μακρά, εγκάρδια και αφορούσε κυρίως τα θέματα της περιοχής, τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, καθώς και τις σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες. Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του μετά την επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο Μπους, ο οποίος πρότεινε στον Ελληνα πολιτικό να έχουν σύντομα συνάντηση.

    [03] Βουλή-Σημίτης-Ονομασία ΠΓΔΜ.

    02/03/2001 21:24:12

    Κατά της διπλής ονομασίας, στο θέμα της ΠΓΔΜ, τάχθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Βουλή. Παράλληλα, υποστήριξε οτι πρέπει να βρεθεί λύση στη βάση της διεθνούς ονομασίας, τονίζοντας οτι η κυβέρνησης επιδιώκει μία λύση που μπορεί να είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές. Τις δηλώσεις έκανε απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του, ζήτησε να διευκρινίσει η κυβέρνηση, αν προτίθεται να υπερβεί το πλαίσιο της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών του 1992.

    [04] Διπλή επίσκεψη του Εγκέλαδου σε Ρόδο και Χανιά.

    02/03/2001 21:24:04

    Ισχυρή σεισμική δόνηση, εντάσεως 5 Ρίχτερ, σημειώθηκε λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι στη Ρόδο και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στους δήμους της ανατολικής πλευράς του νησιού. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας και εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου, ανοιχτά της Λίνδου. Οι σεισμολόγοι είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Στο μεταξύ, μία νέα επίσκεψη του Εγκέλαδου είχαμε το απόγευμα στις 6,10 στα Χανιά, όταν σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο 27 χλμ βορειοανατολικά των Χανίων. Η δόνηση έγινε αισθητή, αλλά δεν σημειώθηκαν υλικές ζημιές.

    [05] Καλαμάτα-5ο Συνέδριο ΟΝΝΕΔ-Καραμανλής.

    02/03/2001 21:23:57

    Με ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή άνοιξαν οι εργασίες του 5ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στην Καλαμάτα. Ο κ.Καραμανλής χρέωσε στην κυβέρνηση τις προσπάθειες, όπως είπε, που γίνονται για τον έλεγχο των μέσων ενημέρωσης και τη φίμωση κάθε αντίθετης φωνής, ενώ αναφέρθηκε και στη διαπλοκή. Επίσης, αναφερόμενος στην ΟΝΝΕΔ είπε ότι αυτονομία της είναι δεδομένη. Οπως έγινε γνωστό και μετά από διαβουλεύσεις, υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ θα είναι μόνο ένας, ο Χρήστος Κουρούσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 March 2001 - 21:30:16 UTC