Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σταθόπουλος-Νόμος για τρομοκρατία-Τελικές ρυθμίσεις
  • [02] Καραμανλής-"Μάχη μέχρις εσχάτων με τη διαφθορά"
  • [03] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς-Αιματηρή έξοδος
  • [04] Παπανδρέου-Μεσανατολικό-Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ
  • [05] Μητσοτάκης-ΝΔ-Αεροδρόμιο Σπάτων-Συνέντευξη
  • [06] Αβραμόπουλος-Προτάσεις-Συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής
  • [07] Β.Παπανδρέου-"Αστεία τα περι αλλαγής συμβόλων στο ΠΑΣΟΚ"
  • [08] Ρόζ κύκλωμα-Συλλήψεις- Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο

  • [01] Σταθόπουλος-Νόμος για τρομοκρατία-Τελικές ρυθμίσεις

    25/02/2001 13:20:18

    Τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος αναμένεται να δώσει την έγκρισή του για τις τελικές ρυθμίσεις του νέου νόμου αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Σύμφωνα την Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, με τις νέες ρυθμίσεις, νομιμοποιούνται οι κοριοί στα τηλέφωνα, οι κρυφές κάμερες στα σπίτια, τα αστυνομικά μπλόκα σε δρόμους, οι αποκλεισμοί μεγάλων περιοχών απο τις δυνάμεις Ασφαλείας καθώς και οι αναρτήσεις φωτογραφιών καταζητουμένων σε δημόσιους χώρους.

    [02] Καραμανλής-"Μάχη μέχρις εσχάτων με τη διαφθορά"

    25/02/2001 13:20:11

  • Μάχη μέχρις εσχάτων με τη διαφθορά και τη διαπλοκή προαναγγέλει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με άρθρο του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Αναφέρει πως ο τόπος δεν αντέχει άλλο το υφιστάμενο καθεστώς αδιαφάνειας και την προσπάθεια ασφυκτικού ελέγχου των ΜΜΕ, που έχουν κυριαρχήσει, όπως υποστηρίζει, με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς πλέον οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια στην ποδηγέτηση της πολιτικής και ως εκ τούτου στη φαλκίδευση της δημοκρατίας.

    [03] Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Αποκριάς-Αιματηρή έξοδος

    25/02/2001 09:36:18

  • Με επίκεντρο την Πάτρα, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις της Αποκριάς. Χιλιάδες άτομα, θα παρακολουθήσουν το απόγευμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, ενω ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε αρκετούς δήμους της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας. Την έξοδο των εκδρομέων προς την επαρχία ευνόησε και ο καλός καιρός που επικρατεί. Υπολογίζεται ότι απο την Αθήνα έφυγαν περισσότερα απο 150 χιλιάδες αυτοκίνητα. Αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τα ΚΤΕΛ. Ομως, παρά τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, ούτε η φετινή εορταστική έξοδος ήταν αναίμακτη. Απο την Παρασκευή έως σήμερα το πρωί σε 96 τροχαία δυστυχήματα, 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 119 τραυματίστηκαν.

    [04] Παπανδρέου-Μεσανατολικό-Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ

    25/02/2001 09:36:12

  • Το Μεσανατολικό αναμένεται να θέσει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες. Παράλληλα το θέμα αυτό θα συζητήσει ο κ. Παπανδρέου και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Κόλιν Πάουελ, με τον οποίο θα συναντηθεί την Τρίτη στη βελγική πρωτεύουσα στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ. Σήμερα ο κ. Πάουελ αναμένεται να συναντηθεί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, Γιάσερ Αραφάτ.

    [05] Μητσοτάκης-ΝΔ-Αεροδρόμιο Σπάτων-Συνέντευξη

    25/02/2001 09:36:05

  • Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα κερδίσει με άνεση της εκλογές εκφράζει με συνέντευξή του στην "Απογευματινή της Κυριακής" ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Εμφανίζεται ανήσυχος για την επιμονή της κυβέρνησης να λειτουργήσει το αεροδρόμιο των Σπάτων χωρίς, όπως αναφέρει να είναι έτοιμο, ενω επισημαίνει την έλλειψη ψυχραιμίας του κ. Λαλιώτη.

    [06] Αβραμόπουλος-Προτάσεις-Συνέντευξη στον Τύπο της Κυριακής

    25/02/2001 09:35:56

  • Τις προτάσεις του νέου κόμματός του για την οικονομία και την κοινωνία καταθέτει ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής". Προτείνει μέτρα για την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού, τη μείωση της ανεργίας, την ανάπτυξη της περιφέρειας, την εξυγίανση του ασφαλιστικού και του φορολογικού. Αναφέρει ότι το κόμμα του θα είναι το κόμμα της διαφάνειας, ενώ ο ίδιος θα υποβάλει πρόταση για την δημοσιοποίηση των ισολογισμών των πολιτικών κομμάτων. Σημειώνει ότι η διαπλοκολογία είναι ακόμη ένα άλλοθι των αποτυχημένων για την επικαλούνται εκείνοι που βρίσκονται αντιμέτωποι με την εκλογική ήττα, εξαιτίας δικών τους λαθών.

    [07] Β.Παπανδρέου-"Αστεία τα περι αλλαγής συμβόλων στο ΠΑΣΟΚ"

    25/02/2001 09:35:42

  • Αστεία χαρακτηρίζει η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου όλα όσα συζητούνται το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, περί ανάγκης αλλαγής των συμβόλων, περί ανανέωσης και κουρασμένων στελεχών. Σε συνέντευξή της στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" αναφέρει ότι η ανανέωση δεν γίνεται με διαταγές αλλά με πράξεις και προσθέτει πως όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και στις ανάγκες του λαού, πρέπει να κάνει στην άκρη. Αντιμετωπίζει θετικά το ενδεχόμενο αμφίπλευρης διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ και ειδικά για τις περιπτώσεις του Γιώργου Σουφλιά και της Μαρίας Δαμανάκη.

    [08] Ρόζ κύκλωμα-Συλλήψεις- Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο

    25/02/2001 09:35:31

    Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε στην κατοχή σπείρας "ροζ κυκλώματος" που εξαρθρώθηκε απο την Ασφάλεια. Αστυνομικοί σε έφοδο που έκαναν σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, συνέλαβαν τον Μιλτιάδη Θεοσιάδη, 28 χρόνων, τον συνεργό του Σταύρο Περδίκη και δύο κοπέλες απο την Ουκρανία, τις οποίες εξέδιδαν με τη βία. Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις χειροβομβίδες, ένα πιστόλι, μία καραμπίνα και πυρομαχικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 February 2001 - 12:30:17 UTC