Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνική πρωτοβουλία για την κρίση στη νότια Σερβία.
  • [02] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής-Τελικό ανακοινωθέν.
  • [03] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική-Πρωθυπουργός.
  • [04] Στην Αθήνα ο Αραφάτ-Συναντήσεις με Στεφανόπουλο-Σημίτη.
  • [05] Διημερίδα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα.
  • [06] Συνάντηση Ευθυμίου με πρυτάνεις Πανεπιστημίων για ΤΕΙ.
  • [07] Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για ξυλοδαρμό 17χρονου.
  • [08] Δημόσιοι υπάλληλοι-Πόθεν έσχες-Εγκύκλιος.
  • [09] Χυτήρης-Για σύστημα πληρωμής συντάξεων μέσω τραπεζών
  • [10] Δείκτες αποδοτικότητας στο Δημόσιο-Β. Παπανδρέου
  • [11] Προβλήματα στις πληρωμές των συνταξιούχων μέσω τραπεζών
  • [12] Κλείνει οριστικά η χωματερή, στο Κουρουπητό Χανίων
  • [13] Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα-Διημερίδα στην Αθήνα
  • [14] Νοσοσχέδιο για ΤΕΙ-Εμμένουν στις θέσεις τους οι πρυτάνεις
  • [15] Εξοδος-Τριήμερο Αποκριάς-Τροχαία-Εκτακτα μέτρα
  • [16] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων
  • [17] Σκόπια-Πρωθυπουργός για κατάσταση στο Πρέσεβο

  • [01] Ελληνική πρωτοβουλία για την κρίση στη νότια Σερβία.

    23/02/2001 21:35:50

    Πρωτοβουλία για την κρίση στη νότια Σερβία και την αντιμετώπιση των ένοπλων αλβανικών επιθέσεων, αναλαμβάνει η Ελλάδα, προτείνοντας δέσμη ιδεών και σχέδιο δράσης, τόσο στην ΕΕ, στο Συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών των "15" την Δευτέρα, όσο και στο ΝΑΤΟ, στην υπουργική σύνοδο της Τρίτης, στις Βρυξέλλες. Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, δύο μόλις 24ωρα μετά τη συμμετοχή του στη Διαβαλκανική Διάσκεψη, θα είναι ο βασικός εισηγητής στο Συμβούλιο για την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης στη νότια Σερβία.

    [02] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής-Τελικό ανακοινωθέν.

    23/02/2001 21:35:43

    Την υποστήριξή τους στην πλήρη εφαρμογή της απόφασης 1244 των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Κόσοβο, τονίζουν οι ηγέτες των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, στο τελικό ανακοινωθέν της Διαβαλκανικής Συνόδου Κορυφής, που υιοθετήθηκε στα Σκόπια. Παράλληλα καταδικάζουν κάθε πράξη εξτρεμισμού που κατευθύνεται από εθνικά κίνητρα. Στο ανακοινωθέν γίνεται ιδιαίτερη αναφορά, μετά από ελληνική παρέμβαση, στην ανάγκη εφαρμογής της Τελικής Πράξης του Ελσίνκι, στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    [03] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική-Πρωθυπουργός.

    23/02/2001 21:35:36

    Την σταθερή πολιτική βούληση των βαλκανικών χωρών για συνεργασία και συνεννόηση, καταδεικνύει η Διαβαλκανική Διάσκεψη, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν στα Σκόπια. Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες. Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Πρέσεβο, ο κ.Σημίτης είπε οτι παίζουν με την φωτιά όσοι προωθούν τον υπερβολικό εθνικισμό και την τρομοκρατία. Για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι αυτό που διαπίστωσε κατά τις επαφές που είχε στα Σκόπια, είναι ότι όλοι θέλουν να υπάρξει σύντομα λύση.

    [04] Στην Αθήνα ο Αραφάτ-Συναντήσεις με Στεφανόπουλο-Σημίτη.

    23/02/2001 21:35:30

    Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε το απόγευμα ο παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πραγματοποιεί αιφνιδιαστική ολιγόωρη επίσκεψη στη χώρα μας. Στη συνέχεια, ο κ. Αραφάτ συνάντησε στη Μεγάλη Βρετάνια τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο, ενώ στο βράδι θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, ο οποίος επιστρέφει από τα Σκόπια. Στόχος της επίσκεψης του κ.Αραφάτ, είναι να ενημερώσει την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μας, για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό.

    [05] Διημερίδα Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα.

    23/02/2001 21:35:22

    Με τη συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών της Γαλλίας, Μισέλ Ροκάρ και της Ιταλίας, Μάσιμο ντ' Αλέμα, καθώς και του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ενρίκε Μπαρόν Κρέσπο, άρχισε το μεσημέρι στο Ζάππειο διημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα "Οικονομία της γνώσης, εκπαίδευση και απασχόληση στην Ευρώπη".

    Οι εργασίες ξεκίνησαν με χαιρετισμό του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ενώ αύριο θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [06] Συνάντηση Ευθυμίου με πρυτάνεις Πανεπιστημίων για ΤΕΙ.

    23/02/2001 21:35:13

    Συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας είχαν σήμερα οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, εμμένουν στις θέσεις τους οτι θα πρέπει πριν από την αναβάθμιση των ΤΕΙ, να γίνει αξιολόγησή τους. Ο υπουργός επισήμανε οτι η ένταξη των ΤΕΙ στην ανώτατη εκπαίδευση δεν σημαίνει οτι θα τα μεταβάλει σε Πανεπιστήμια, ενώ τα πτυχία τους θα παραμείνουν τα ίδια. Ο κ. Ευθυμίου είπε επίσης οτι το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ θα κατατεθεί στη Βουλή πριν από τη σύνοδο των πρυτάνεων και αν υπάρχουν προτάσεις, θα συζητηθούν.

    [07] Δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για ξυλοδαρμό 17χρονου.

    23/02/2001 21:35:00

    Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα ονόματα των δύο αστυνομικών

    των ΜΑΤ, οι οποίοι κατηγορούνται για το σοβαρό τραυματισμό του 17χρονου Γιάννη Χρηστάκη, μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα έξω από το γήπεδο της Τούμπας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον Νικόλαο Ταουσανίδη και τον Νικόλαο Ζεφαλή, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για "βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού", με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την προκαταρκτική εξέταση που διενέργησε ο αντεισαγγελέας. Οι δύο αστυνομικοί αναμένεται τις επόμενες μέρες να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

    [08] Δημόσιοι υπάλληλοι-Πόθεν έσχες-Εγκύκλιος.

    23/02/2001 21:34:46

    Μέχρι τις 23 Μαρτίου θα κληθούν να απαντήσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες τους, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που δεν έχουν καταθέσει τις δηλώσεις με τα περιουσιακά τους στοιχεία. Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, που απεστάλη προς όλους τους

    εμπλεκόμενους φορείς, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται ο έλεγχος κριτηρίων των Πόθεν Εσχες και πως θα αντιμετωπιστούν οι παραβάτες, δηλαδή όσοι δεν υπέβαλλαν δηλώσεις ή υπέβαλλαν μόνο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση.

    [09] Χυτήρης-Για σύστημα πληρωμής συντάξεων μέσω τραπεζών

    23/02/2001 14:44:19

  • Με την ταυτότητά τους και μία παλιά απόδειξη είσπραξης της σύνταξής τους θα μπορούν απο την Τρίτη οι 28 χιλιάδες συνταξιούχοι που δεν έλαβαν τη σύνταξη Φεβρουαρίου να την παρελαμβάνουν απο τις εντεταγμένες προς τούτο κρατικές τράπεζες. Αυτό δήλωσε ο κ. Χυτήρης αναφορικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του νέου συστήματος παροχής συντάξεων στους δικαιούχους. Είναι ένα νέο σύστημα και είναι φυσικό να εμφανίζει δυσκολίες και μικροπροβλήματα στην εφαρμογή του, πρόσθεσε ο κ. Χυτήρης και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί.

    [10] Δείκτες αποδοτικότητας στο Δημόσιο-Β. Παπανδρέου

    23/02/2001 14:38:38

  • Την πιλοτική εφαρμογή των δεικτών αποδοτικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους, μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, εξήγγειλε χθές η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Το σύστημα αυτό έως το 2003 θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο τομέα, ενω σύμφωνα με την κ. Παπανδρέου απο το Μάρτιο θα αρχίσει σταδιακά και η απογευματινή εργασία σε διάφορες υπηρεσίες, όπως οι ΔΟΥ και οι νομαρχίες. Παράλληλα προωθείται νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει οτι το μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων μέχρι τώρα πιστοποιητικών απο τον πολίτη, θα μπορεί να αντικατασταθεί απο μια δική του υπεύθυνη δήλωση.

    [11] Προβλήματα στις πληρωμές των συνταξιούχων μέσω τραπεζών

    23/02/2001 14:38:31

  • Με προβλήματα άρχισε χθες η εφαρμογή του συστήματος πληρωμής των συντάξεων του ΙΚΑ μέσω τραπεζών, καθώς χιλιάδες συνταξιούχοι αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες για να εισπράξουν τη μηνιαία σύνταξη.

    Οπως ανακοίνωσε η Αγροτική Τράπεζα στις 22 Μαρτίου θα καταβάλει τις συντάξεις του ΙΚΑ του ερχόμενου μήνα, στους συνταξιούχους που έχουν απογραφεί έως τις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου. Οσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί ή έχουν απογραφεί μετά τις 22 Δεκεμβρίου 2000, θα πληρώνονται από την Τράπεζα από την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου.

    [12] Κλείνει οριστικά η χωματερή, στο Κουρουπητό Χανίων

    23/02/2001 14:38:24

  • Κλείνει οριστικά την ερχόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου η χωματερή που λειτουργούσε στη χαράδρα του Κουρουπητού, στο Ακρωτήρι Χανίων. Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο αρμόδιος για τη διαχείρηση των απορριμμάτων, βοηθός νομάρχη Γιώργος Αγοραστάκης, εδω και τέσσερις ημέρες τα σκουπίδια δεν πηγαίνουν στον Κουρουπητό, καθώς λειτουργεί πλέον το εργοστάσιο της δεματοποίησης στη θέση "Μεσομούρι". Σήμερα μάλιστα με έγγραφο της νομαρχίας θα γίνει γνωστό και επίσημα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, οτι η χωματερή του Κουρουπητού κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την ερχόμενη Τρίτη.

    [13] Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα-Διημερίδα στην Αθήνα

    23/02/2001 14:38:17

  • Διημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος με θέμα την οικονομία της γνώσης, της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αρχίζει σήμερα στο Ζάππειο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και εισήγηση θα κάνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Χαιρετισμό στη διάσκεψη θα απευθύνει αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του απο τα Σκόπια.

    [14] Νοσοσχέδιο για ΤΕΙ-Εμμένουν στις θέσεις τους οι πρυτάνεις

    23/02/2001 14:38:10

  • Εμμένουν στις θέσεις τους οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων οτι θα πρέπει πριν απο την αναβάθμιση των ΤΕΙ να γίνει αξιολόγησή τους, όπως προέκυψε μετά απο τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας. Απο την πλευρά του ο κ.Ευθυμίου επισήμανε οτι η ένταξη των ΤΕΙ στην ανώτατη εκπαίδευση δεν σημαίνει οτι θα τα μεταβάλει σε Πανεπιστήμια, ενω τα πτυχία τους θα παραμείνουν τα ίδια. Ο κ. Ευθυμίου είπε επίσης οτι το νομοσχέδιο για τα ΤΕΙ θα κατατεθεί στη Βουλή πριν απο τη σύνοδο των πρυτάνεων και αν υπάρχουν προτάσεις θα συζητηθούν. Στο μεταξύ, με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ

    συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [15] Εξοδος-Τριήμερο Αποκριάς-Τροχαία-Εκτακτα μέτρα

    23/02/2001 14:38:04

  • Με σύμμαχο τον καλό καιρό, ξεκινάει το απόγευμα η έξοδος των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την ύπαιθρο, για τον εορτασμό του τριήμερου της τελευταίας Αποκριάς. Στη διάρκεια του τριημέρου θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, ενω υπάρχει ενδεχόμενο να σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις στα βόρεια και δυτικά, κυρίως την Καθαρά Δευτέρα. Η Τροχαία απο το μεσημέρι έχει λάβει έκτακτα μέτρα στις εθνικές οδούς, για τη διευκόλυνση των οδηγών.

    [16] Κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων

    23/02/2001 14:37:57

  • Ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης ρωτήθηκε για το αν επίκειται συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα του κράτους της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και απάντησε ότι συνεχίζεται η διαδικασία στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, γνωστή και ως διαδικασία της Νέας Υόρκης. Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το πώς σχολιάζει η κυβέρνηση την πρόταση του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Κάρολου Παπούλια να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, απάντησε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση των Σκοπίων για το όνομα της χώρας

    [17] Σκόπια-Πρωθυπουργός για κατάσταση στο Πρέσεβο

    23/02/2001 14:37:51

  • "Οσοι προωθούν τον υπερβολικό εθνικισμό και την τρομοκρατία παίζουν με τη φωτιά", δήλωσε το μεσημέρι, απο τα Σκόπια, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αναφερόμενος στην κατάσταση στο Πρέσεβο. Πρέπει, τόνισε, να επιδειχθεί ωριμότητα, ευθύνη και αυτοσυγκράτηση απο όλες τις πλευρές για να επικρατήσει, όπως είπε, η ειρήνη και σταθερότητα ώστε να επιτραπεί η ανάπτυξη της περιοχής. Αν υπάρξει κρίση, πρόσθεσε, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για όλες τις χώρες της περιοχής. Σύμφωνα με το σχέδιο της διακήρυξης που βασίστηκε σε ελληνική πρόταση, στο άρθρο 11 καταδικάζονται οι παράνομες και βίαιες ενέργειες των τρομοκρατών στη νότια Σερβία. Για το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ ο κ. Σημίτης τόνισε ότι αυτό που διαπίστωσε κατά τις επαφές που είχε στα Σκόπια με την πολιτική ηγεσία της FYROM είναι ότι όλοι συμφωνούν στην ανάγκη σύντομα να υπάρξει λύση. Διέψευσε όμως ότι υπάρχει πακέτο για τη λύση του θέματος αυτού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 February 2001 - 21:30:28 UTC