Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής-Συναντήσεις πρωθυπουργού.
  • [02] Οικονομικά ασύμφορη η επέκταση του Μετρό στο ΟΑΚΑ.
  • [03] Ρέππας:Το ΠΑΣΟΚ δύναμη διαρκούς αλλαγής.
  • [04] Συντάξεις ΙΚΑ-Στις 22 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή.
  • [05] Απογευματινή εργασία-Δημόσιες υπηρεσίες-Πιλοτικό πρόγραμμα.
  • [06] Στην Αθήνα πιθανώς ο Αραφάτ το Σάββατο.
  • [07] ΠΑΣΟΚ-Προτάσεις Τσοχατζόπουλου-Συνέντευξη
  • [08] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Συνάντηση Ευθυμίου με Πρυτάνεις.
  • [09] Εγκλημα στο Κιλκίς, με θύμα 34χρονο Αλβανό
  • [10] Συλλήψεις για κασέτες με παιδικό πορνό.
  • [11] Διαβαλκανική Σύνοδος-Στα Σκόπια το απόγευμα ο Κώστας Σημίτης
  • [12] ΟΣΠΑ-Στάση εργασίας-Προβλήματα στις πτήσεις της ΟΑ

  • [01] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής-Συναντήσεις πρωθυπουργού.

    22/02/2001 21:28:05

    Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ και πιθανώς με τον Μπουλέντ Ετζεβίτ, αλλά και του Γ.Παπανδρέου με τον Ισμαήλ Τζεμ, εστιάζεται το ελληνικό ενδιαφέρον στη Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής, που εξελίσσεται στα Σκόπια. Στη διάσκεψη αυτή, που γίνεται κάτω από το κλίμα έντασης που έχουν δημιουργήσει τα πρόσφατα φαινόμενα βίας στο Κόσοβο, η Ελλάδα θα παρουσιάσει την δική της πρόταση για τη διευθέτηση της κρίσης στα Βαλκάνια, αλλά και για την οικονομική ανασυγκρότηση, όπως προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας.

    [02] Οικονομικά ασύμφορη η επέκταση του Μετρό στο ΟΑΚΑ.

    22/02/2001 21:27:59

    Ως οικονομικά ασύμφορο, απορρίφθηκε από την κυβερνητική επιτροπή,

    το έργο επέκτασης του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, προς το Ολυμπιακό στάδιο, όπως ζήτησε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ ΡΟγκ. Όπως εξήγησε ο υπουργός Τύπου, ένα τέτοιο έργο κινείται εκτός συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας, ενόψει της διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η επέκταση των γραμμών του Μετρό προς Αιγάλεω, Περιστέρι, Σταυρό και Ηλιούπολη θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.

    [03] Ρέππας:Το ΠΑΣΟΚ δύναμη διαρκούς αλλαγής.

    22/02/2001 21:27:52

    Το τρίπτυχο "συνέχεια, ανανέωση, προοπτική", εξακολουθεί να είναι επίκαιρο στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατορθώνει να ανανεώνεται και να επιβεβαιώνεται ως δύναμη διαρκούς αλλαγής. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Τύπου με αφορμή της πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για τη μετεξέλιξη και ανανέωση του ΠΑΣΟΚ. Για το θέμα των συμβόλων, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τα σύμβολά του, αναγνώρισε όμως ότι άλλη είναι η πολιτική του 1980 και άλλη η πολιτική του 2001.

    [04] Συντάξεις ΙΚΑ-Στις 22 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή.

    22/02/2001 21:27:45

    Στις 22 Μαρτίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ του μηνός Μαρτίου, από την Αγροτική Τράπεζα, όσον αφορά τους συνταξιούχους που έχουν απογραφεί μέχρι 22/12/2000 το αργότερο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Τράπεζας. Οσοι συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί ή έχουν απογραφεί μετά τις 22/12/2000, θα πληρώνονται από την ΑΤΕ από την Τρίτη 27/02/2001. Οσοι συνταξιούχοι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και έχουν υπογράψει δήλωση επιθυμίας πληρωμής της συνταξής τους κατ'οίκον από τα ΕΛΤΑ, θα πληρωθούν από τους ταχυδρομικούς διανομείς στις ίδιες ημερομηνίες, όπως πληρώνονταν μέχρι σήμερα. Κατόπιν συμφωνίας με τα ΕΛΤΑ, το πρόγραμμα της κατ' οίκον πληρωμής μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους συνταξιούχους, αν το επιθυμούν

    [05] Απογευματινή εργασία-Δημόσιες υπηρεσίες-Πιλοτικό πρόγραμμα.

    22/02/2001 21:27:38

    Από το Μάρτιο αρχίζει σταδιακά στην Αθήνα και σε πιλοτικό επίπεδο η απογευματινή εργασία σε διάφορες υπηρεσίες. Σε δεύτερη φάση το μέτρο θα εφαρμοστεί από το Μάϊο στο νομό Θεσσαλονίκης, ενώ τον Ιούνιο θα λειτουργήσουν κέντρα πληροφόρησης πολιτών σε δήμους και στις πρωτεύουσες των νομών.

    [06] Στην Αθήνα πιθανώς ο Αραφάτ το Σάββατο.

    22/02/2001 21:27:31

    Στην Αθήνα είναι πιθανόν να βρεθεί το Σάββατο ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο παλαιστίνιος ηγέτης ζήτησε να επισκεφθεί την Αθήνα και να έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποδέχθηκε το αίτημα του κ. Αραφάτ και εφόσον ο ίδιος αποφασίσει να έρθει στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός θα τον δεχθεί το Σάββατο το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [07] ΠΑΣΟΚ-Προτάσεις Τσοχατζόπουλου-Συνέντευξη

    22/02/2001 15:03:39

  • Πρόταση να στρέψει το ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρον του προς την κεντροαριστερά, διατυπώνει ο υπουργός Αμυνας, επισημαίνοντας οτι το Κίνημα μπαίνει σε δύσκολη περίοδο. Σε συνέντευξή του στον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ, του Κώστα Μήτση, ο κ.Τσοχατζόπουλος σχολιάζει επικριτικά τις συζητήσεις στο ΠΑΣΟΚ περί αλλαγής συμβόλων. Είναι "για να βρισκόμαστε σε κουβέντα" και δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά προβλήματα, τονίζει. Χαρακτηρίζει υπόθεση της κεντροδεξιάς το κόμμα Αβραμόπουλου και τον κ.Σουφλιά παραδοσιακό στέλεχος του συντηρητικού χώρου.

    [08] Νομοσχέδιο για ΤΕΙ-Συνάντηση Ευθυμίου με Πρυτάνεις.

    22/02/2001 15:03:31

  • Συνεχίζεται ο διάλογος για την αναβάθμιση των ΤΕΙ. Ο υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου συναντήθηκε σήμερα με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, ενω χθές για το ίδιο θέμα είχε συνομιλίες και με τους προέδρους των ΤΕΙ. Ο κ. Ευθυμίου εξέφρασε την ελπίδα οτι με το διάλογο θα βρεθεί η χρυσή τομή, ενω η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εμφανίστηκε πρόθυμη να επανεξετάσει τη ρύθμιση που εντάσσει τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ σε προσωποπαγείς θέσεις.

    [09] Εγκλημα στο Κιλκίς, με θύμα 34χρονο Αλβανό

    22/02/2001 15:03:25

  • Ενα 34χρονο Αλβανό, πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι τα μεσάνυχτα, στο χωριό Κουρκούδα Κιλκίς. Σύμφωνα με την αστυνομία, 3 κουκουλοφόροι πιθανόν αλλοδαποί, εισέβαλαν σε αγροτική κατοικία και σκότωσαν εν ψυχρώ τον 34χρονο απο τον οποίο πήραν και 250.000 δρχ.

    [10] Συλλήψεις για κασέτες με παιδικό πορνό.

    22/02/2001 15:03:18

  • Δεκάδες βιντεοκασέτες με παιδικό πορνό, κατάσχεσε η αστυνομία σε κατάστημα πώλησης σεξουαλικών αντικειμένων, στο κέντρο της Αθήνας. Συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Ιωάννης Αποστόλου 53 ετών, και ο υπάλληλος Παρασκευάς Αγγελάκος 58 ετών. Απο την αστυνομία κατασχέθηκαν επίσης δεκάδες αφροδισιακά διεγερτικά χάπια και σταγόνες. Οι 2 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

    [11] Διαβαλκανική Σύνοδος-Στα Σκόπια το απόγευμα ο Κώστας Σημίτης

    22/02/2001 15:03:12

  • Η πορεία του κυβερνητικού έργου, εξετάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, υπο τον Πρωθυπουργό. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης συνοδευόμενος απο τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου, θα μεταβεί στα Σκόπια, προκειμένου να λάβει μέρος στη Διαβαλκανική Διάσκεψη Κορυφής, οι εργασίες της οποίας, αρχίζουν το βράδυ. Στη διάρκεια της διάσκεψης, θα συζητηθούν τα προβλήματα που δημιουργούν στα σύνορα Κοσόβου-Σερβίας αλβανικές ομάδες ενόπλων, αλλά και σε περιοχές της ΠΓΔΜ, καθώς και το πρόγραμμα του Συμφώνου Σταθερότητας. Στο περιθώριο της διάσκεψης οι κύριοι Σημίτης και Παπανδρέου θα συναντηθούν με τους ομολόγους τους της ΠΓΔΜ, ενω ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ.

    [12] ΟΣΠΑ-Στάση εργασίας-Προβλήματα στις πτήσεις της ΟΑ

    22/02/2001 15:03:05

  • Προβλήματα στις πτήσεις της Ολυμπιακής αναμένεται να δημιουργηθούν το μεσημέρι λόγω τρίωρης στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας, αντιδρώντας στο σχέδιο μετοχοποίησης του εθνικού μας αερομεταφορέα. Ορισμένες πτήσεις έχουν αλλάξει ενω αλλαγές έχουν γίνει και στα δρομολόγια της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας. Απο την πλευρά της η διοίκηση της Ολυμπιακής αναφέρει οτι όλες οι πτήσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 February 2001 - 21:30:24 UTC