Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ-Βουλή-Πρόταση-Ελληνοποιήσεις-Προσλήψεις.
  • [02] Εκρηκτικός μηχανισμός σε ΙΧ πρώην τερματοφύλακα (Διόρθωση)
  • [03] Θυελλώδεις άνεμοι-Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • [04] Λιαλιώτης-Συνέντευξη-Θα αναφερθεί στο νέο αεροδρόμιο
  • [05] ΕΚΟΦΙΝ-Πρόγραμμα σύγκλισης-σταθερότητας
  • [06] ΝομοσχέδιοΤΕΙ-Συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων
  • [07] ΝΔ-Νομαρχιακές Επιτροπές-Εκλογές
  • [08] Ληστεία, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα
  • [09] Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι, σε ΙΧ πρώην τερματοφύλακα
  • [10] Θεσσαλονίκη - Πυρκαγιά στη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ
  • [11] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματικές Εκλογές-Ικανοποίηση
  • [12] ΤΕΙ-ΑΕΙ.
  • [13] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
  • [14] ΔΗΚΚΙ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.
  • [15] Βερελής-Αεροδρόμιο Σπάτων.
  • [16] Τσοχατζόπουλος- Ελληνοτουρκικά.

  • [01] ΝΔ-Βουλή-Πρόταση-Ελληνοποιήσεις-Προσλήψεις.

    12/02/2001 14:07:50

    Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, για παράνομες ελληνοποιήσεις και προεκλογικές προσλήψεις, κατέθεσαν στη βουλή, 83 βουλευτές της ΝΔ. Καταγγέλουν το ΠΑΣΟΚ για μεθοδεύσεις, που αποσκοπούσαν στην αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

    [02] Εκρηκτικός μηχανισμός σε ΙΧ πρώην τερματοφύλακα (Διόρθωση)

    12/02/2001 13:45:54

    Στόχος βομβιστικής επίθεσης έπεσε σήμερα τα ξημερώματα το αυτοκίνητο του Γιώργου Μύρτσου, πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος ζει στη Θεσσαλονίκη και εργάζεται ως προπονητής στην ομάδα της Επανωμής.

    Συγκεκριμένα άγνωστοι τοποθέτησαν χειροβομβίδα αμυντικού τύπου και κομμάτια ύφασμα εμποτισμένα με βενζίνη, κάτω από το αυτοκίνητο του Μύρτσου και τους έβαλαν φωτιά. Από την έκρηξη της χειροβομβίδας προκλήθηκαν ζημιές στο αυτοκίνητο του Μύρτσου και σε ένα παρακείμενο σταθμευμένο ΙΧ.

    [03] Θυελλώδεις άνεμοι-Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    12/02/2001 13:45:42

  • Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες δημιουργούν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στα πελάγη. Απο το πρωί παραμένουν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, ενώ για τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία κλειστού τύπου. Κλειστές επίσης παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Θάσου, Καβάλας-Πρίνου-Κεραμωτής και Αγίας Μαρίνας - Νέων Στύρων. Λόγω των θυελλωδών ανέμων ματαιώθηκαν επίσης αρκετές πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας. Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα και στην Αθήνα, καθώς αρκετές διαφημιστικές πινακίδες και δέντρα έχουν ξεριζωθεί. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών διακόπηκαν ανοιχτά του Σουνίου και οι έρευνες για την ανέλκυση τμημάτων του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ.

    [04] Λιαλιώτης-Συνέντευξη-Θα αναφερθεί στο νέο αεροδρόμιο

    12/02/2001 13:45:35

  • Με αντικείμενο το αεροδρόμιο των Σπάτων, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης θα δώσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Λαλιώτης θα αναφερθεί στις οδικές προσβάσεις απο και προς το νέο αεροδρόμιο, ενώ θα επαναλάβει οτι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει ως τα τέλη Μαρτίου. Στο μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής δήλωσε το πρωί σε ημερίδα οτι η έκθεση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει κατατεθεί στο υπουργείο και εφόσον διευθετηθούν κάποιες εκκρεμότητες στα συστήματα αεροναυτιλίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, τότε το αεροδρόμιο θα ανοίξει στο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί.

    [05] ΕΚΟΦΙΝ-Πρόγραμμα σύγκλισης-σταθερότητας

    12/02/2001 13:45:28

  • Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Εθνικής Οικονομίας, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει το πρόγραμμα σύγκλισης και σταθερότητας της χώρας μας για την περίοδο 2000-2004. Η σχετική εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το ΕΚΟΦΙΝ είναι σε γενικές γραμμές θετική, κάνει όμως ορισμένες συστάσεις για τη δημοσιονομική πολιτική και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    [06] ΝομοσχέδιοΤΕΙ-Συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων

    12/02/2001 13:45:21

  • Αναταραχή επικρατεί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανωτατοποίηση των ΤΕΙ. Τις έντονες αντιρρήσεις τους για τις προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου εξέφρασαν οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, οι οποίοι ζήτησαν την απόσυρσή του απειλώντας μάλιστα και με αποχή από το διδακτικό έργο. Για το ίδιο θέμα συνεδριάζουν απο το πρωί και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, οι οποίοι βλέπουν καταρχήν θετικές τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και οι αντιρρήσεις τους εντοπίζονται κυρίως στις διατάξεις που αναφέρονται στην εξέλιξη του εκπαιδευτικού προσωπικού. Πάντως το ΤΕΙ Πειραιά έκλεισε από σήμερα και για τρείς μέρες με απόφαση των διδασκόντων.

    [07] ΝΔ-Νομαρχιακές Επιτροπές-Εκλογές

    12/02/2001 13:45:14

  • Στην τελική ευθεία για το συνέδριό της μπαίνει η ΝΔ καθώς χθές έγιναν εκλογές σε 38 Νομαρχιακές Επιτροπές για την εκλογή των συνέδρων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την προσεχή Κυριακή με την ανάδειξη συνολικά 1052 απο την οργάνωση, την αυτοδιοίκηση, τον αγροτικό τομέα και τις γυναίκες. Το απόγευμα θα διεξαχθεί η δεύτερη ειδική συνδιάσκεψη του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών.

    [08] Ληστεία, σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα

    12/02/2001 13:45:06

  • Ενοπλη ληστεία με λεία 3 εκατομμύρια δραχμές έγινε το πρωί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Αγίου Μελετίου, στην Αθήνα. Ο δράστης με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξε περίπου 3 εκατομμύρια δραχμές και διέφυγε πεζός.

    [09] Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι, σε ΙΧ πρώην τερματοφύλακα

    12/02/2001 13:45:00

  • Χειροβομβίδα πέταξαν άγνωστοι το πρωί στην περιοχή Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη στο αυτοκίνητο του πρώην τερματοφύλακα Γιώργου Μύρτσου. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο του πρώην ποδοσφαιριστή.

    [10] Θεσσαλονίκη - Πυρκαγιά στη ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

    12/02/2001 13:44:53

  • Πυρκαγιά απο άγνωστη αιτία, απείλησε το πρωί το εργοστάσιο ξυλείας ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ στη Θεσσαλονίκη. Η φωτιά, που ξέσπασε σε δεξαμενή με μαζούτ, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    [11] ΠΑΣΟΚ-Εσωκομματικές Εκλογές-Ικανοποίηση

    12/02/2001 13:44:46

  • Ικανοποίηση διατυπώνεται απο όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν χθές για την ανάδειξη των γραμματέων και των μελών των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του κόμματος σε όλη τη χώρα. Οι εκσυγχρονιστές θεωρούν οτι έχουν εκλέξει 44 απο τους 65 γραμματείς, ενώ οι 7 ανήκουν στο ρεύμα του Ακη Τσοχατζόπουλου και ο ένας είναι ουδέτερος. Επίσης, η εκλογή 6 γραμματέων θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, ενώ απομένει η καταμέτρηση σε άλλες 7 νομαρχιακές επιτροπές.

    [12] ΤΕΙ-ΑΕΙ.

    12/02/2001 08:55:44

    Αναταραχή επικρατεί στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή το νομοσχέδιο ανωτατοποίησης των Τεχνικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Σήμερα πραγματοποιείται εκτάκτως η σύνοδος των προέδρων των ΤΕΙ, προκειμένου να διαμορφωθεί το κείμενο θέσεων επί του νομοσχεδίου. Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ που συνεδρίασαν το Σάββατο στην Πάτρα, ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και να κατατεθεί νέο, αφού προηγουμένως αξιολογηθούν τα Τεχνολογικά Ιδρύματα. Επίσης ζητούν συνάντηση για το θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό.

    [13] ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

    12/02/2001 08:55:37

    Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη των γραμματέων και των μελών των νομαρχιακών επιτροπών του κόμματος σε όλη τη χώρα. Σε ορισμένες νομαρχιακές οι εκλογές για γραμματέα θα επαναληφθούν την ερχόμενη Κυριακή, επειδή κανείς απο τους υποψηφίους δε συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Εσωκομματικές εκλογές είχαμε χθες και στη ΝΔ. Σε 38 νομαρχιακές τα μέλη του κόμματος ψήφισαν για τους συνέδρους. Στις υπόλοιπες οργανώσεις θα διεξαχθεί ψηφοφορία την ερχόμενη Κυριακή.

    [14] ΔΗΚΚΙ-ΚΚΕ-ΣΥΝ.

    12/02/2001 08:55:30

    "Κατ'αρχήν θετικά" κρίνει το ΔΗΚΚΙ, τα αποτελέσματα των επαφών του με το ΚΚΕ και τον Συνασπισμό, προς την κατεύθυνση της διαμόρφωσης "κοινής δράσης των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας" και αποφάσισε ένα νέο γύρο επαφών με οργανώσεις της αριστεράς.

    [15] Βερελής-Αεροδρόμιο Σπάτων.

    12/02/2001 08:55:23

    Η λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων θα εξαρτηθεί απο τη διαβεβαίωση που θα δώσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ασφάλεια και την επιχειρησιακή ετοιμότητά του. Αυτό τονίζει σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Βερελής, απαντώντας για το πότε θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Στην ίδια συνέντευξη αναφέρεται και στον υπό εξέλιξη διαγωνισμό πώλησης του πακέτου των μετοχών της Ολυμπιακής. Εντός του μηνός, αναφέρει, αναμένονται οι επισκέψεις των εκπροσώπων των έξι εταιριών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

    [16] Τσοχατζόπουλος- Ελληνοτουρκικά.

    12/02/2001 08:55:16

    Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ταυτιστεί με πολιτικές κατευνασμού έναντι της Τουρκίας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος. Προσθέτει ωστόσο οτι στρατηγική της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη της ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας επενδύοντας στα νέα δεδομένα, στα οποία θα υποχρεωθεί η Αγκυρα να ανταποκριθεί αν θέλει να αναβαθμίσει τις σχέσεις της με την ΕΕ. Προϋπόθεση δε αυτών είναι και η θετική στάση της Αγκυρας στην επίλυση του Κυπριακού.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 February 2001 - 12:30:43 UTC