Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΜΥ-Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
  • [02] Πρωθυπουργός-Εσωκομματικές εκλογές-Δηλώσεις
  • [03] Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ-Συνεχίζονται οι έρευνες
  • [04] ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά
  • [05] Χρυσοχοϊδης-Προτείνει ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ
  • [06] Παπανδρέου-Συνέντευξη-Νέο νόμο για τις προσλήψεις
  • [07] Χριστόδουλος-Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης
  • [08] Απάντηση Σταθόπουλου σε Χριστόδουλο.

  • [01] ΕΜΥ-Πρόγνωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

    11/02/2001 13:39:25

  • Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προειδοποιεί οτι το επόμενο 12ωρο θα εκδηλωθούν πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Αύριο τα έντονα αυτά καιρικά φαινόμενα θα σταματήσουν στην Πελοπόννησο, αλλά θα συνεχιστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και θα επεκταθούν στα Δωδεκάννησα. Παράλληλα στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι.

    [02] Πρωθυπουργός-Εσωκομματικές εκλογές-Δηλώσεις

    11/02/2001 13:39:19

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος ψήφισε το μεσημέρι στον Πειραιά, για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε οτι επιδίωξή μας είναι ένα δημοκρατικά οργανωμένο κόμμα, ένα κόμμα -όπως είπε- δεμένο με τη βάση. Τόνισε οτι οι σημερινές εκλογές θα βοηθήσουν σημαντικά στην πιο αποτελεσματική οργάνωση, στην ένταξη των πολιτών που θέλουν να συμβάλουν στα κοινά και στη συζήτηση των προβλημάτων που απασχολούν τον ελληνικό λαό. Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ήταν πάντα πρωτοπόρο και θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση.

    [03] Ελικόπτερο του ΕΚΑΒ-Συνεχίζονται οι έρευνες

    11/02/2001 12:27:40

  • Επαναλαμβάνονται απο το πρωί στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Σουνίου οι έρευνες για την ανέλκυση και των υπολοίπων τμημάτων του μοιραίου ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ, το οποίο κατέπεσε στις 14 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τα πέντε άτομα που επέβαιναν σε αυτό. Αργά χθες το βράδυ ανασύρθηκε η άτρακτος του ελικοπτέρου, ενω δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο απο τους επιβαίνοντες παρά μόνο το μπουφάν του κυβερνήτη. Οι έρευνες διεξάγονται παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες σε βάθος 240 μέτρων με τη συμμετοχή του βαθυσκάφους ΘΕΤΙΣ. Στην περιοχή βρίσκεται και ο εισαγγελέας κ. Ασπρογέρακας, ο οποίος έχει διατάξει και τη σχετική έρευνα.

    [04] ΙΧ αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι του Πειραιά

    11/02/2001 12:27:32

  • Σώος ανασύρθηκε τα ξημερώματα ο 33χρονος Χρήστος Αγόρας, ο οποίος έπεσε με το γιωταχί του απο λάθος ελιγμό στο λιμάνι του Πειραιά. Ο 33χρονος μεταφέρθηκε στο Ασκληπείο της Βούλας για προληπτικούς λόγους.

    [05] Χρυσοχοϊδης-Προτείνει ανασυγκρότηση ΠΑΣΟΚ

    11/02/2001 12:27:25

    Την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και τη δημιουργία ενός νέου σχήματος με νέο σύμβολο, προτείνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Προσθέτει οτι στην Ελλάδα υπάρχουν ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις που έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι παροπλισμένες πολιτικά και έρχονται απο τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας και της πολιτικής που εκφράζει ο Κώστας Σημίτης. Αναφέρει οτι στο νέο σχήμα μπορούν να μετέχουν όλοι όσοι θέλουν απο το Κέντρο, τον ΣΥΝ και ανένταχτοι Αριστεροί να αγωνιστούν με την κοινωνία των πολιτών.

    [06] Παπανδρέου-Συνέντευξη-Νέο νόμο για τις προσλήψεις

    11/02/2001 12:27:19

  • Νέο νόμο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο καταρτίζει η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, μετά τη διαπίστωση οτι ο "νόμος Πεπονή" δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες, αφού οι διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες και δαπανηρές. Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής η κυρία Παπανδρέου έχει αναθέσει την επεξεργασία των νέων ρυθμίσεων σε ειδική ομάδα υπηρεσιακών παραγόντων, τα μέλη της οποίας θα της παραδώσουν το σχετικό νομοσχέδιο εως τις αρχές του Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει οτι ο "νόμος Πεπονή" για τις προσλήψεις μέσω του ΑΣΕΠ θα ισχύσει για τελευταία φορά φέτος.

    [07] Χριστόδουλος-Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης

    11/02/2001 12:27:13

  • Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου δημοσιεύει σήμερα το ΒΗMAgazino. Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρει οτι γίνεται απόπειρα αποθρησκευτικοποίησης του ελληνικού λαού και πρόσθεσε οτι θιασώτες αυτης της ιδεολογίας είναι ένας στενός κύκλος γύρω απο τον πρωθυπουργό. Αναφέρει οτι η Εκκλησία δεν ζήτησε ποτέ συγκυβέρνηση, αλλά διάλογο για να υπάρξουν αρμονικές σχέσεις με την πολιτεία. Ο ρόλος της Εκκλησίας, πρόσθεσε, είναι μαζί με το λαό στο πεζοδρόμιο. Τόνισε οτι μεγαλύτερο επίτευγμα της αρχιεπισκοπείας του ως τώρα είναι οτι η Εκκλησία μπήκε στο χάρτη και απασχολεί και πάλι την κοινωνία μας. Επισήμανε οτι η Εκκλησία θα έπρεπε να είχε υψώσει τη φωνή της στην περίοδο της χούντας και αυτό το πλήρωσε και το πληρώνει ίσως και τώρα.

    [08] Απάντηση Σταθόπουλου σε Χριστόδουλο.

    11/02/2001 12:27:06

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κατηγορεί τον κ. Χριστόδουλο οτι οι θέσεις του μεροληπτούν υπέρ ορισμένων πολιτικών απόψεων εκφράζοντας εθνικιστικές και συντηρητικές ιδεολογικές αντιλήψεις, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που διατηρούσε, όπως αναφέρει, την Εκκλησία πιο υπερκομματική. Ο μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, στην ίδια εφημερίδα σημειώνει οτι ο Αρχιεπίσκοπος αντιγράφει την πολιτική του εκλεκτού της δικτατορίας Ιερώνυμου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 11 February 2001 - 12:30:22 UTC