Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ινδία-Επίσκεψη πρωθυπουργού
  • [02] Αιματηρό επεισόδιο-Τραυματίστηκε σοβαρά υπάλληλος του ΟΤΕ
  • [03] Πώληση υδραργύρου-Ψευδαργύρου-Ερευνα
  • [04] Απεργία υπαλλήλων ΟΑΕΔ
  • [05] Πρώτη "επίσημη" προσγείωση στα Σπάτα
  • [06] Πορεία υγείας 17χρονου φιλάθλου του Αρη
  • [07] Απώλεια Ιάννη Ξενάκη
  • [08] Χρηματιστήριο-Ερευνα-Επιπτώσεις
  • [09] Ιάννης Ξενάκης .
  • [10] Κύκλωμα-Ουράνιο.
  • [11] Ινδία - Σημίτης.
  • [12] Συνέντευξη Μητσοτάκη.
  • [13] Αβραμόπουλος - Κόμμα.
  • [14] Χρηματιστήριο - Δημοσκόπηση.

  • [01] Ινδία-Επίσκεψη πρωθυπουργού

    05/02/2001 13:13:53

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί απο χθές στην Ινδία ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και αντιπροσωπείας επιχειρηματιών. Σήμερα ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον Ινδό ομόλογό του κ. Βατζπαγί, ενώ θα γίνει δεκτός και απο τον πρόεδρο της χώρας Ναραγιανάν. Στη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής της ελληνικής αποστολής στην Ινδία μεταξύ των δύο χωρών θα υπογραφούν συμφωνίες συνεργασίας στον αγροτικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα.

    [02] Αιματηρό επεισόδιο-Τραυματίστηκε σοβαρά υπάλληλος του ΟΤΕ

    05/02/2001 13:13:47

  • Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Τζάννειο νοσοκομείο Πειραιά, ο υπάλληλος του ΟΤΕ Ιωάννης Σκουλαρίκος, ο οποίος πυροβολήθηκε το πρωί απο άγνωστο στο Παλαιό Φάληρο, που προσπαθούσε να κλέψει το αυτοκίνητό του. Το θύμα, προσπάθησε να πιάσει το δράστη, ο οποίος όμως αφού τον πυροβόλησε πήρε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Μετά την επίθεση εξαπολύθηκε στην περιοχή ανθρωποκυνηγητό, ενώ το αυτοκίνητο βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα εγκαταλελειμένο.

    [03] Πώληση υδραργύρου-Ψευδαργύρου-Ερευνα

    05/02/2001 13:13:40

  • Με άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών για την εξυχνίαση της υπόθεσης με την ποσότητα υδραργύρου, που προσπαθούσαν να πουλήσουν δύο άτομα στα Καμμένα Βούρλα. Σε ξενοδοχείο της περιοχής συνελήφθησαν δύο άτομα, ενω αναζητείται ακόμη ένα. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην κρατική ασφάλεια και ανακρίνονται. Απο την πρώτη εξέταση του υλικού βάρους 1.900 γραμμαρίων, οι επιστήμονες του "Δημοκρίτου" ανέφεραν οτι πρόκειται για μίγμα κόκκινου υδραργύρου με ψευδάργυρο και δεν είναι ραδιενεργό.

    [04] Απεργία υπαλλήλων ΟΑΕΔ

    05/02/2001 13:13:33

  • Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ και των ΙΕΚ, διεκδικώντας την επίλυση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου. Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

    [05] Πρώτη "επίσημη" προσγείωση στα Σπάτα

    05/02/2001 13:13:26

  • Η πρώτη προσγείωση κανονικού εμπορικού αεροπλάνου της "Λουφτχάνσα" θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Αύριο θα γίνει η τελευταία δοκιμή με εικονικούς επιβάτες στο νέο αεροδρόμιο. Στα μέσα του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση των τριών επιτροπών εμπειρογνωμόνων, που έχουν οριστεί απο τα συναρμόδια υπουργεία , με την οποία θα πιστοποιείται και θα τεκμηριώνεται η αρτιότητα και η ασφάλεια των νέων εγκαταστάσεων, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία των εγκαινίων. Η πιθανότερη ημερομηνία είναι η Τετάρτη 28 Μαρτίου.

    [06] Πορεία υγείας 17χρονου φιλάθλου του Αρη

    05/02/2001 13:13:19

  • Σταθερή είναι η εξέλιξη της πορείας της υγείας του 17χρονου φιλάθλου του Αρη, ο οποίος τραυματίστηκε την περασμένη Τετάρτη στο κεφάλι, όπως φέρεται, απο χτυπήματα αστυνομικών με γκλόπ. Ο 17χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου "Παπανικολάου" και οι γιατροί περιμένουν να περάσουν άλλα δύο 24ωρα για να θεωρήσουν οτι έχει ξεφύγει τον κίνδυνο.

    [07] Απώλεια Ιάννη Ξενάκη

    05/02/2001 13:13:13

  • Μεγάλη απώλεια για την παγκόσμια τέχνη της Μουσικής θεωρείται ο θάνατος του Ιάννη Ξενάκη, που έχασε τη μάχη σε ηλικία 78 ετών μετά απο πολύχρονη ασθένεια. Ο πρωτοπόρος του μουσικού στοχασμού πέτυχε να απελευθερώσει απο παραδοσιακές θεωρητικές δομές τη δυτική μουσική. Ο Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ δήλωσε οτι αποτίει φόρο τιμής σε μια απο τις πιο σημαντικές και ελκυστικές προσωπικότητες της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας. Ακόμα παραμένει άγνωστο που και πότε θα γίνει η κηδεία του, ενώ σύμφωνα με μια εκδοχή η σορός του θα αποτεφρωθεί στο Παρίσι.

    [08] Χρηματιστήριο-Ερευνα-Επιπτώσεις

    05/02/2001 13:13:06

  • Επιπτώσεις στην οικονομία θα έχει η πτώση του Χρηματιστηρίου θεωρεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, όπως προκύπτει απο έρευνα της V-PRC, που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ. Το 76,8% των ερωτηθέντων απάντησε οτι η πτώση του Χρηματιστηρίου θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, ενώ μόνο το 13,7% απάντησε αρνητικά. Το 69,4% συμφωνεί να λάβει η κυβέρνηση άμεσα μέτρα, ενώ το 72,3% θεωρεί οτι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την πτώση της Σοφοκλέους.

    [09] Ιάννης Ξενάκης .

    05/02/2001 09:29:41

    Πέθανε στο Παρίσι χθές σε ηλικία 78 ετών ο ελληνικής καταγωγής συνθέτης Ιάννης Ξενάκης. Εισήγαγε μια νέα τεχνική στο χώρο της μουσικής, που ονόμαζε πολύτοπο και συνδύαζε μαθηματικά, ήχο, φώς και κίνηση σε ένα σύνθετο έργο τέχνης. Την οδύνη τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζάκ Σιράκ, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, η Νέα Δημοκρατία και άλλοι.

    [10] Κύκλωμα-Ουράνιο.

    05/02/2001 09:29:35

    Δύο άτομα συνελήφθησαν σε ξενοδοχείο στα Καμμένα Βούρλα χθές, ενώ αναζητείται και ένα τρίτο για την πώληση υλικού, το οποίο ισχυρίζονταν οτι είναι ουράνιο. Οι συλληφθέντες ανακρίνονται στην κρατική ασφάλεια στην Αθήνα. Απο την πρώτη εξέταση του υλικού βάρους 1.900 γραμμαρίων, που βρέθηκε στην κατοχή τους, οι επιστήμονες του "Δημόκριτου" λένε πως πρόκειται για μίγμα κόκκινου υδράργυρου με ψευδάργυρο και δεν είναι ραδιενεργό.

    [11] Ινδία - Σημίτης.

    05/02/2001 09:29:29

    Επίσημη επίσκεψη στην Ινδία πραγματοποιεί απο χθές στην Ινδία ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου και πολυπληθούς αντιπροσωπείας επιχειρηματιών. Κατά την πενθήμερη επίσκεψή του ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία θα υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας στον αγροτικό, οικονομικό και τουριστικό τομέα.

    [12] Συνέντευξη Μητσοτάκη.

    05/02/2001 09:29:22

    Με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη οτι"η ΝΔ δεν κατάφερε να πείσει ακόμα" και "πρέπει να πάψει να είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας" συνταυτίστηκε ο Επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΑ. Πρόσθεσε ωστόσο οτι αυτό ισχύει και για τα άλλα κόμματα. Ακόμα κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, ενώ επανέλαβε τις θέσεις του για την τρομοκρατία υπογραμμίζοντας οτι "είναι θέμα τιμής για τον κ. Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το νόμο που κατάργησε ο κ. Κουβελάκης".

    [13] Αβραμόπουλος - Κόμμα.

    05/02/2001 09:29:15

    Μέχρι την Ανοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος, που έχει εξαγγείλει ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κατέστησε ωστόσο σαφές οτι δεν πρόκειται να παραιτηθεί απο το αξίωμα του δημάρχου υποστηρίζοντας οτι δεν υπάρχει ασυμβίμβαστο. Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, με την ίδρυση του κόμματός του θα δημιουργηθεί μια δυναμική προοπτική εξουσίας και θα ξεπεραστεί η περίοδος κόπωσης που διέρχεται το πολιτικό μας σύστημα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [14] Χρηματιστήριο - Δημοσκόπηση.

    05/02/2001 09:29:08

    Στο ναδίρ βρίσκεται η εμπιστοσύνη των Ελλήνων για το Χρηματιστήριο. Σε δημοσκόπηση της VPR.C που δημοσιεύεται στα ΝΕΑ, το 77,9% των ερωτηθέντων δηλώνει οτι δεν το εμπιστεύεται έναντι 13,7%, που το εμπιστεύονται. Επίσης, το 69,4% συμφωνεί να λάβει η κυβέρνηση άμεσα μέτρα για το ΧΑΑ, ενώ το 20,4% θεωρεί οτι αυτό θα χειροτερέψει τα πράγματα. Κατά το 36,8% των ερωτηθέντων ήταν λάθος η πρόταση μομφής της ΝΔ κατά του κ.Παπαντωνίου, ενώ συμφωνεί το 33,6%. Τέλος, το 72,3% θεωρεί οτι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την πτώση του ΧΑΑ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 February 2001 - 12:30:40 UTC