Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέχρι το Πάσχα θα αρχίσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό.
  • [02] Το επίδομα των συζύγων.
  • [03] Πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων-Διευκρινιστική εγκύκλιος.
  • [04] Παπαντωνίου-Συναντήσεις-Εισαγωγή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο.
  • [05] Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ.
  • [06] Στην Ινδία από αύριο ο πρωθυπουργός.
  • [07] ΟΑΣΕ-Διαψεύδονται τα περί διαχειριστικών ανωμαλιών.
  • [08] Θεσσαλονίκη-"Αλμανάκ"-Παρουσίαση

  • [01] Μέχρι το Πάσχα θα αρχίσει ο διάλογος για το ασφαλιστικό.

    02/02/2001 21:19:59

    Δεν πρόκειται να θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, επανέλαβε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι μέχρι το Πάσχα θα αρχίσει ο κοινωνικός διάλογος για το ασφαλιστικό. Πρέπει να προχωρήσουμε προσεκτικά, σημείωσε από την πλευρά του πρόεδρος της ΓΣΕΕ. Τις προσεχείς ημέρες θα ολοκληρωθεί η μελέτη βιωσιμότητας του συστήματος ασφάλισης, που ερευνά βρετανικός οίκος και το πακέτο προτάσεων των συνδικάτων.

    [02] Το επίδομα των συζύγων.

    02/02/2001 21:19:53

    Τρόπους για την καταβολή των αναδρομικών του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους, όπως αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, αναζητάει η κυβέρνηση, χωρίς

    να επιβαρυνθεί υπέρμετρα ο προϋπολογισμός. Το συνολικό ύψος των αναδρομικών ανέρχεται σύμφωνα με πληροφορίες σε 250 δισ δρχ, ενώ το ετήσιο κόστος φτάνει τα 50 δις δρχ. Μεταξύ άλλων, μελετάται το ενδεχόμενο η καταβολή των αναδρομικών να γίνει με τη μορφή ομολόγων του δημοσίου.

    [03] Πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων-Διευκρινιστική εγκύκλιος.

    02/02/2001 21:19:46

    Διευκρινίσεις για τον τρόπο υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλλήλων, δίνει το υπουργείο Εσωτερικών, σε εγκύκλιό του. Οι υπαλληλοι θα πρέπει να καταθέσουν έως τις 15 του μηνός τις δηλώσεις, σε δύο αντίτυπα. Στο πρώτο θα αναγράφονται τα πλήρη περιουσιακά στοιχεία των ιδίων και των μελών της οικογενείας τους, και στο δεύτερο θα αναφέρεται μόνο ο αριθμός φορολογικού μητρώου, με βάση των οποίον θα γίνεται η επεξεργασία. Η ΑΔΕΔΥ διαφωνεί και προαναγγέλλει ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    [04] Παπαντωνίου-Συναντήσεις-Εισαγωγή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο.

    02/02/2001 21:19:40

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Μεταφορών, είχε ο Γιάννος Παπαντωνίου με θέμα την εισαγωγή της ΔΕΗ στο Χρηματιστήριο και τη πώληση ποσοστού 15% των μετοχών του ΟΤΕ. Οπως ανακοινώθηκε, η ΔΕΗ θα πάρει το δρόμο προς τη Σοφοκλέους το αργότερο έως τον Ιούνιο, ενώ στο τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία παρουσίασής της στους θεσμικούς επενδυτές. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση ποσοστού γύρω στο 15% των μετοχών του ΟΤΕ.

    [05] Απορρίφθηκε από τη Βουλή η πρόταση της ΝΔ.

    02/02/2001 21:19:33

    Απορρίφθηκε από τη βουλή η πρόταση της ΝΔ, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, κατά του Δημήτρη Ρέππα και του Θεόδωρου Πάγκαλου, με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα Ντογιάκου, το οποίο απέδιδε ευθύνες για τη σύμβαση με την εταιρία "Τράβελ Πλάν" και το διορισμό του Σταύρου Ψυχάρη, ως διοικητή του Αγίου όρους. Για τον κ. Πάγκαλο, την πρόταση καταψήφισαν 148 βουλευτές, 131 την υπερψήφισαν και βρέθηκαν 5 λευκά. Για τον κ. Ρέππα η ψηφοφορία ήταν 149 κατά, 131 υπέρ και 4 λευκά.

    [06] Στην Ινδία από αύριο ο πρωθυπουργός.

    02/02/2001 21:19:25

    Εξαήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, η οποία δοκιμάστηκε άγρια από τον καταστροφικό σεισμό, με τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, αρχίζει από τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, συνοδευόμενος κλιμάκιο υπουργών και αντιπροσωπεία επιχειρηματιών. Την ίδια ώρα, στην αχανή αυτή χώρα βασιλεύει το πένθος, για τους χιλιάδες νεκρούς που προκάλεσε ο σεισμός των 7,9 Ρίχτερ, ενώ τραγική είναι η κατάσταση των επιζώντων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν και κινδύνους επιδημιών από τα χιλιάδες πτώματα που είναι θαμμένα κάτω από τα ερείπια.

    [07] ΟΑΣΕ-Διαψεύδονται τα περί διαχειριστικών ανωμαλιών.

    02/02/2001 21:19:14

    Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι παντελώς ανυπόστατα δημοσιεύματα, περί διαχειριστικών ανωμαλιών στις δαπάνες της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδος στον ΟΑΣΕ. Τη διάψευση έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, τονίζονας οτι μετά από εντολή του υπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου, διετάχθη έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στις λειτουργικές δαπάνες της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στον ΟΑΣΕ, και σύμφωνα με αυτή, δεν διαπιστώθηκαν παρατυπίες.

    [08] Θεσσαλονίκη-"Αλμανάκ"-Παρουσίαση

    02/02/2001 14:47:35

    Σε συνεργασία με το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων που ανέλαβε την έκδοση κυκλοφορεί από φέτος -για 18η συνεχή χρονιά- το ελληνικό και διεθνές «Αλμανάκ, που επιμελείται ο δικηγόρος και συγγραφέας Κώστας Διγκαβές. Αναβαθμισμένο με περισσότερες σελίδες, μεγαλύτερα και ειδικότερα αφιερώματα (αγγλικό τμήμα, ειδικό οικονομικό «ένθετο, πλούσιο φωτογραφικό υλικό κ.α), το «Αλμανάκ περνά στην ...ενηλικίωση του συνεργαζόμενο με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων. Τη νέα μορφή της έκδοσης, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται για την από την επόμενη χρονιά «μετάδοση των περιεχομένων του και μέσω του διαδικτύου αλλά και την κυκλοφορία με τη μορφή CD-ROM, παρουσίασαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο συγγραφέας του «Αλμανάκ Κώστας Διγκαβές, ο γενικός διευθυντής του Αθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων, κ. Ανδρέας Χριστοδουλίδης και ο υπεύθυνος του γραφείου Θεσσαλονίκης του ΑΠΕ, κ. Σωτήρης Θεολογίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 2 February 2001 - 21:30:27 UTC