Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση κυπέλλου-Ντέρμπι "αιωνίων".
  • [02] Ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου-Βερελής.
  • [03] Τουριστική πολιτική-Υπουργικό Συμβούλιο-Χριστοδουλάκης.
  • [04] Βρέθηκε η 15χρονη Αμερικανίδα.
  • [05] Μητσοτάκης για τρομοκρατία-Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου.
  • [06] Ανησυχία στην Αθήνα από τη βία στη Μιτροβίτσα του Κοσόβου.
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Υπουργικό Συμβούλιο-Σημίτης.
  • [08] Βουλή-ΝΔ-Πρόταση μομφής-Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία.

  • [01] Ποδόσφαιρο-Κλήρωση κυπέλλου-Ντέρμπι "αιωνίων".

    01/02/2001 21:13:14

    Ενα μεγάλο ντέρμπι "έβγαλε" η κληρωτίδα της ΕΠΟ γιά την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα δισταυρώσουν τα "ξίφη" τους σε δύο αναμετρήσεις, που

    θα διεξαχθούν πρώτα στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Κατά τα άλλα, ευνοημένος από την κλήρωση φαίνεται ότι είναι ο Πανηλειακός, που θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Αθηνών, μοναδικό εκπρόσωπο της Α' κατηγορίας στους "8" του Κυπέλλου, ενώ ο ΠΑΟΚ θα "κοντραριστεί" με την Ξάνθη και η Παναχαϊκή με τον Ηρακλή.

    [02] Ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου-Βερελής.

    01/02/2001 21:11:04

    Πάνω από 1,65 τρισεκατομμύρια δρχ θα διατεθούν την προσεχή πενταετία στο πλαίσιο του προγράμματος για την ανάπτυξη των σιδηροδρόμων σε εθνικό και περιφερειακό δίκτυο.Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Χ.Βερελής, στρατηγικός στόχος του προγράμματος είναι η ολοκλήρωση της διπλής, υψηλών ταχυτήτων σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης και Αθήνας-Πάτρας, καθώς και η ανάπτυξη του προαστιακού σιδηροδρόμου από Πειραιά - Αθήνα προς Ελευσίνα, Κόρινθο, Θήβα, Χαλκίδα και Σπάτα.

    [03] Τουριστική πολιτική-Υπουργικό Συμβούλιο-Χριστοδουλάκης.

    01/02/2001 21:10:57

    Τις βασικές κατευθύνσεις της τουριστικής πολιτικής, συζήτησε το υπουργικό συμβούλιο και όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Χριστοδουλάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι η Ελλάδα όχι μόνο να διατηρήσει αυξημένους ρυθμούς προσέλκυσης τουριστών, αλλά παράλληλα να προωθήσει νέα τουριστικά προϊόντα, ικανά να προσελκύσουν τουρισμό υψηλών προδιαγραφών.

    [04] Βρέθηκε η 15χρονη Αμερικανίδα.

    01/02/2001 21:10:49

    Στους γονείς της θα παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες η 15χρονη Αμερικανίδα Λίντσεϊ Σάμροκ, η οποία εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από έρευνες μηνών των ελληνικών διωκτικών αρχών. Η κοπέλα εντοπίστηκε από αστυνομικούς που παρακολουθούσαν ένα από τα διαμερίσματα όπου διέμενε ο 35χρονος ελληνογερμανός φίλος της, Κονσταντίν Μπάχεριν, ο οποίος φέρεται να κάλεσε την 15χρονη στην Ελλάδα, σε επικοινωνία που είχαν για πολύ καιρό οι δύο τους, μέσω Ιντερνετ.

    [05] Μητσοτάκης για τρομοκρατία-Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου.

    01/02/2001 21:07:31

    Μή υπεύθυνη θέση από έναν πρώην πρωθυπουργό, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το θέμα της τρομοκρατίας. Ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε πως αν η κυβέρνησή του είχε παραμείνει άλλους έξι μήνες στην εξουσία, θα είχε λυθεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας και ότι οι τρομοκράτες θα ήταν στη φυλακή, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες. Στη φυλακή δεν ήταν οι τρομοκράτες, αλλά διευθυντές εφημερίδων, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    [06] Ανησυχία στην Αθήνα από τη βία στη Μιτροβίτσα του Κοσόβου.

    01/02/2001 21:07:25

    Ανησυχία στην Ελλάδα και προβληματισμό στην Ευρώπη προκαλεί το κύμα βίας στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου, όπου αλβανόφωνοι επιτέθηκαν με χειροβομβίδες κατά στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ. Στόχος των ταραξιών αποτέλεσαν και 60 έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι φρουρούσαν την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Σάββα. Η Αθήνα καταδίκασε τα επεισόδια και θα φέρει το θέμα τόσο στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις 18 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες όσο και στη Διαβαλκανική Διάσκεψη, στις 22 και 23 Φεβρουαρίου, στα Σκόπια.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Υπουργικό Συμβούλιο-Σημίτης.

    01/02/2001 21:07:19

    Εντατικοποίηση των προσπαθειών για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη

    προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ζήτησε ο πρωθυπουργός από όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την εθνική όσο και πολύπλοκη προσπάθεια. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και ενόψει της νέας επίσκεψης κλιμακίου της ΔΟΕ, ο κ.Σημίτης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την Ολυμπιακή προετοιμασία, παρότι έχει παρατηρήσει, όπως και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και ο "Αθήνα 2004", μία μικρή χαλάρωση.

    [08] Βουλή-ΝΔ-Πρόταση μομφής-Τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία.

    01/02/2001 21:02:06

    Με την ονομαστική ψηφοφορία, από την οποία δεν αναμένονται εκπλήξεις, ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά του Γιάννου Παπαντωνίου. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την καταψήφιση από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της πρότασης της ΝΔ, η οποία όπως είπε, δεν στρέφεται κατά του Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά κατά της οικονομικής πορείας της χώρας. Η πρόταση προκάλεσε τριγμούς στον ΣΥΝ, καθώς στελέχη του, αντιδρούν στην απόφαση της ηγεσίας του κόμματος να υπερψηφίσει την πρόταση, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ θα δηλώσουν παρών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 1 February 2001 - 21:30:25 UTC