Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πάρκο το Ελληνικό-Δηλώσεις Σημίτη
  • [02] Μιτροβίτσα-Κόσοβο-Επίθεση Αλβανών σε ορθόδοξη εκκλησία
  • [03] Βουλή-Πρόταση μομφής-Συνεχίζεται η συζήτηση
  • [04] Κυβερνητική Σύσκεψη-Αξιοποίηση του χώρου του Ελληνικού
  • [05] Απο αύριο οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί
  • [06] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές
  • [07] Λήγει σήμερα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών
  • [08] Μερική άρση του απόπλου
  • [09] ΕΜΥ-Επιδείνωση του καιρού απο αύριο
  • [10] Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στην Εθνική Αμπελοκήπων
  • [11] Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης-Ραδιενεργά υλικά-Ερευνες
  • [12] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Αμπελοκήπων στην Αθήνα
  • [13] Μομφή-Παπαντωνίου.
  • [14] Αντιπολίτευση-Μομφή.
  • [15] Κακλαμάνης-ΗΠΑ.
  • [16] Βουλή-Πόρισμα Ντογιάκου.
  • [17] Τροφές ζώων-ΕΕ.
  • [18] Υγεία-Απεργία.

  • [01] Πάρκο το Ελληνικό-Δηλώσεις Σημίτη

    31/01/2001 13:55:57

  • Την ανάπλαση του Ελληνικού, σε Μητροπολιτικό χώρο πρασίνου, μετά τη λειτουργία και του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, μετά απο ευρεία κυβερνητική σύσκεψη. Ο κ.Σημίτης δήλωσε οτι η παρέμβαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς σε συνδιασμό με την ανάπλαση και της παράκτιας ζώνης από τον Πειραιά έως τη Βουλιαγμένη η Αττική θα αλλάξει πρόσωπο. Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε επίσης οτι με βάση την ήδη ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης, έως το 2004, στο χώρο του Ελληνικού θα λειτουργήσουν προσωρινά κάποιες εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, που ωστόσο είπε δεν θα παρεμποδίσουν τη χρήση του πάρκου. Τέλος τόνισε οτι το εργοστάσιο της πολεμικής αεροπορίας, θα λειτουργήσει για δύο ακόμα χρόνια και στη συνέχεια θα μετεγκατασταθεί στην Ελευσίνα.

    [02] Μιτροβίτσα-Κόσοβο-Επίθεση Αλβανών σε ορθόδοξη εκκλησία

    31/01/2001 13:55:50

  • Αλλο ένα περιστατικό με δράστες Αλβανούς σημειώθηκε χθες το βράδυ κοντά στην ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Σάββα στη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου την οποία φυλάσσουν Ελληνες στρατιώτες. Τρακόσιοι Αλβανοί κινήθηκαν με επιθετικές διαθέσεις εναντίον της Εκκλησίας η οποία αποτελεί σύμβολο των Σέρβων και άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ εναντίον της με αποτέλεσμα οι 60 άνδρες της ελληνικής δύναμης , φύλακες του ναού, να αναγκαστούν να πυροβολήσουν στον αέρα προς εκφοβισμό. Στη συνέχεια δε παρενέβη ενας δανέζικος λόχος καταστολής με αποτελέσμα οι διαδηλωτές να διαλυθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ούτε ζημιές στον ιερό ναό.

    [03] Βουλή-Πρόταση μομφής-Συνεχίζεται η συζήτηση

    31/01/2001 12:49:52

  • Ανεβαίνουν οι τόνοι της πολιτικής αντιπαράθεσης με αφορμή την πορεία του Χρηματιστηρίου. Αύριο τα μεσάνυχτα θα ολοκληρωθεί στη Βουλή με ονομαστική ψηφοφορία η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του κ. Παπαντωνίου. Την πρόταση αυτή στηρίζει και ο ΣΥΝ. Το ΚΚΕ κατηγόρησε για την κρίση στη Σοφοκλέους τόσο την κυβέρνηση όσο και τη ΝΔ χωρίς να διευκρινήσει τη στάση του στην τελική ψηφοφορία. Ο κ. Παπαντωνίου κατήγγειλε τη ΝΔ για ανευθυνότητα, για ανίερη και υπονομευτική πολιτική, προκειμένου να πέσει το Χρηματιστήριο και να πληγεί η κυβέρνηση.

    [04] Κυβερνητική Σύσκεψη-Αξιοποίηση του χώρου του Ελληνικού

    31/01/2001 12:49:45

    Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, με αντικείμενο το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του αεροδρομίου του Ελληνικού μετά τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης και Μεταφορών Χρήστος Βερελής. Αργότερα στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθαν οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου, Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου, Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Φλωρίδης και εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην προώθηση του κυβερνητικού έργου. Το θέμα της μετεγκατάστασης του αεροδρομίου στα Σπάτα θα εξεταστεί αργά το μεσημέρι σε σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Μεταφορών με τη συμμετοχή των κυρίων Βερελή και Λαλιώτη.

    [05] Απο αύριο οι αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί

    31/01/2001 12:49:39

    Σε εφαρμογή τίθενται απο αύριο οι νέες αυξήσεις για τα κόμιστρα στα ταξί. Η μονή ταρίφα θα κοστίζει 80 απο 76 δρχ το χιλιόμετρο, το ραντεβού σε ραδιοταξί σε 700. Επίσης απο αύριο ακριβαίνουν και τα τηλεφωνήματα. Η αστική μονάδα θα κοστίζει 10,5 δρχ απο 9 που είναι σήμερα.

    [06] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές

    31/01/2001 12:49:32

  • Αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων θα ισχύσουν απο τα μεσάνυχτα. Οι βενζίνες αυξάνονται κατά 3 δρχ το λίτρο, κατά 2,8 το πετρέλαιο θέρμανσης, ενω φθηνότερο κατά 2 δρχ θα πωλείται το ντήζελ.

    [07] Λήγει σήμερα η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών

    31/01/2001 12:49:26

  • Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά εξυπηρετούτναι και σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας λόγω της απεργίας των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού που λήγει σήμερα. Σήμερα λήγει και η αποχή των πανεπιστημιακών γιατρών απο τα ιατρεία τους. Σημειώνεται οτι οι γιατροί αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ.

    [08] Μερική άρση του απόπλου

    31/01/2001 12:49:19

    Μετά από τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών, επιτράπηκε ο απόπλους των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά για την Κρήτη, τη Χίο, τη Μυτιλήνη και τα νησιά των Κυκλάδων μέχρι και τη Σύρο, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας τα προγραμματισμένα δρομολόγια θα εκτελεστούν μόνο μέχρι την Άνδρο.

    [09] ΕΜΥ-Επιδείνωση του καιρού απο αύριο

    31/01/2001 12:49:12

  • Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η νέα επιδείνωση του καιρού θα συνοδεύεται από βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις ανέμους.

    [10] Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας στην Εθνική Αμπελοκήπων

    31/01/2001 12:49:06

  • Συνελήφθησαν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας, που σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στους Αμπελοκήπους στην Αθήνα. Οι δύο δράστες ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν περίπου 15 εκατομμύρια δραχμές και αφού πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα, προσπάθησαν να διαφύγουν με μηχανάκι προς το Λυκαβηττό. Εκεί όμως εγκλωβίστηκαν από άνδρες της αστυνομίας και μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών συνελήφθησαν. Πρόκειται για τους Μαρτσέλο Κόνκγα, 26 χρόνων και τη Μιρέλα Λέσι, 24 χρόνων.

    [11] Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης-Ραδιενεργά υλικά-Ερευνες

    31/01/2001 12:48:58

  • Στη βουλγαρική μαφία προσανατολίζονται οι διωκτικές αρχές για τον εντοπισμό των αγνώστων, οι οποίοι μετέφεραν και έθαψαν πλακίδια με ραδιενεργά υλικά στο δάσος Κουρή, στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Τα πλακίδια που περιέχουν πλουτώνιο και αμερίκιο φυλάσσονται σε ασφαλή χώρο στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και ήδη διερευνώνται διαδικασίες αποστολής του υλικού εκτός της χώρας. Σημειώνεται οτι η περιοχή που βρέθηκαν τα περίπου 500 πλακίδια φυλάσσεται, μέχρι να γίνει η απομάκρυνση του χώματος που τα περιέβαλε.

    [12] Ληστεία στην Εθνική Τράπεζα Αμπελοκήπων στην Αθήνα

    31/01/2001 10:56:58

    Ενοπλη ληστεία απο δύο άτομα, σημειώθηκε στις 10.20 το πρωί στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Λουκάρεως και Λεωφόρου Αλεξάνδρας στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας άνδρας και μία γυναίκα εισέβαλαν στην τράπεζα και αφού πυροβόλησαν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό, άρπαξαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

    [13] Μομφή-Παπαντωνίου.

    31/01/2001 08:41:16

    Αύριο τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί η συζήτηση επί της πρότασης μομφής, που κατέθεσε χθες η ΝΔ, κατά του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου, για την πορεία του Χρηματιστηρίου. Ο κ. Παπαντωνίου κατήγγειλε τη ΝΔ για ανευθυνότητα και ανίερη και υπονομευτική πολιτική, προκειμένου να πέσει το Χρηματιστήριο και να πληγεί η κυβέρνηση.

    [14] Αντιπολίτευση-Μομφή.

    31/01/2001 08:41:09

    Η ΝΔ ζήτησε την άμεση παραίτηση όλων των υπευθύνων για το δυσμενές κλίμα στο ΧΑΑ με προεξάρχοντα τον κ. Παπαντωνίου. Το ΚΚΕ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ οτι δεν κατονομάζουν εκείνουν που κερδοσκόπησαν σε βάρος των μικροεπενδυτών, ενω ο ΣΥΝ ανακοίνωσε οτι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής. Χθες ο δείκτης του Χρηματιστηρίου έκλεισε με άνοδο 3,12% στις 3.139,70 μονάδες.

    [15] Κακλαμάνης-ΗΠΑ.

    31/01/2001 08:41:02

    Η κυβέρνηση απέρριψε ουσιαστικά το προφορικό διάβημα των Ηνωμένων Πολιτειών αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη, για τη στάση των ΗΠΑ στο θέμα της τρομοκρατίας. Ο Ελληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον κ. Φίλων, απαντώντας στο προφορικό διάβημα των ΗΠΑ, είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής. Επίσης, η κυβέρνηση επανέλαβε ότι οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ είναι πολύ καλές και ότι η χώρα μας προσβλέπει σε περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

    [16] Βουλή-Πόρισμα Ντογιάκου.

    31/01/2001 08:40:56

    Την Παρασκευή θα συζητηθεί η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του υπουργού Τύπου κ. Ρέππα και του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Πάγκαλου. Η σχετική πρόταση κατηγορίας απο τη ΝΔ βασίζεται στο «πόρισμα Ντογιάκου και αφορά στις συμβάσεις του πρακτορείου ταξιδίων Τράβελ Πλαν με τον ΟΤΕ και το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και στην υπόθεση διορισμού του κ. Σταύρου Ψυχάρη ως διοικητού του Αγίου Όρους.

    [17] Τροφές ζώων-ΕΕ.

    31/01/2001 08:40:49

    Η ΕΕ προσανατολίζεται στην οριστική απαγόρευση κρεατάλευρων και οστεάλευρων για τη διατροφή των ζώων και την επέκταση των καλλιεργειών προτεϊνούχων φυτών για τη διατροφή των ζώων. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, προσθέτοντας οτι το συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της Ενωσης θα συνεδριάσει στις 19 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και θα πάρει οριστικές αποφάσεις.

    [18] Υγεία-Απεργία.

    31/01/2001 08:40:43

    Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και των πανεπιστημιακών γιατρών, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του ΕΣΥ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 31 January 2001 - 12:30:57 UTC