Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΜΥ- Επιδείνωση του καιρού απο αύριο απο τα δυτικά
  • [02] Ασφαλιστικό-Συνέντευξη Διαμαντοπούλου
  • [03] Δημοσκόπηση για πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων
  • [04] Σήμερα η συνάντηση Παπανδρέου-Γιλμάζ
  • [05] Πρόεδρος ΕΠΑΕ-Θέτει όρους για να παραιτηθεί
  • [06] Ερευνες για 17 Νοέμβρη-Δημοσίευμα
  • [07] Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών
  • [08] Υπουργός Υγείας-Προαναγέλλει σύγκρουση με τα συμφέροντα
  • [09] Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό
  • [10] Σεισμός-Χιλιάδες νεκροί-Φόβοι για επιδημίες
  • [11] Ασφαλιστικό-Συνέντευξη Διαμαντοπούλου
  • [12] Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό
  • [13] Δημοσκόπηση για δημόσια διοίκηση
  • [14] Ινδία-σεισμός-Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες.

  • [01] ΕΜΥ- Επιδείνωση του καιρού απο αύριο απο τα δυτικά

    28/01/2001 13:42:00

    Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός απο τη νύχτα της Δευτέρας στη δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και τους θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιους ανέμους ένταση 8 με 9 μποφόρ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη τα φαινόμενα αυτά σταδιακά και έως το τέλος της ημέρας θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από το βράδυ της Τρίτης πάντως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στη δυτική Ελλάδα.

    [02] Ασφαλιστικό-Συνέντευξη Διαμαντοπούλου

    28/01/2001 12:40:37

  • Η μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων, ένας απο τους βασικούς παράγοντες για την προσαρμογή της Ευρώπης στη νέα πραγματικότητα, αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σημειώνει σε συνέντευξή της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου. Αναφέρει οτι τα μοντέλα χρηματοδότησης των συντάξεων αντιμετωπίζουν κρίση βιωσιμότητας και δεν μπορούν να δώσουν συντάξεις την επόμενη 35ετία. Ωστόσο, υποστηρίζει οτι οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό δεν μπορούν να γίνουν μια και έξω με αλλαγές σοκ.

    [03] Δημοσκόπηση για πόθεν έσχες δημοσίων υπαλλήλων

    28/01/2001 12:40:30

  • Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής παρουσιάζει σήμερα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCΗ για τη δημόσια διοίκηση. Το 92,5% των πολιτών πιστεύει οτι υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο, το 34,8% έχουν πέσει θύματα της διαφθοράς αυτής, ενω το 78,6% συμφωνεί με τη θέσπιση του πόθεν έσχες στους δημοσίους υπαλλήλους.

    [04] Σήμερα η συνάντηση Παπανδρέου-Γιλμάζ

    28/01/2001 12:40:24

  • Σήμερα τελικά θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός της Ελβετίας η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Παπανδρέου, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ που επρόκειτο να γίνει χθες στο περιθώριο των εργασιών του διεθνούς οικονομικού φόρουμ. Ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ διατυπώνει την εκτίμηση οτι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στις σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον μετά την εκλογή Μπους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    [05] Πρόεδρος ΕΠΑΕ-Θέτει όρους για να παραιτηθεί

    28/01/2001 12:40:18

  • Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ Βίκτωρας Μητρόπουλος, σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino θέτει όρους για να παραιτηθεί απο το αξίωμα που κατέχει και δηλώνει οτι είναι το εξιλαστήριο θύμα της διαμάχης μεγάλων επιχειρηματιών που ανακατεύονται, όπως σημειώνει, στο ποδόσφαιρο. Κατονομάζει δε τον κύριο Κόκκαλη και την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Για τον κ. Φλωρίδη αναφέρει οτι και αυτός είναι εξιλαστήριο θύμα, προσθέτοντας ομως οτι αποδεικνύεται άσχετος με το χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έπρεπε να δώσει λύση στα θέματα που το απασχολούν πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.

    [06] Ερευνες για 17 Νοέμβρη-Δημοσίευμα

    28/01/2001 12:40:11

  • Στοιχεία για τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη" που φυλάσσονται σε αρχεία της πρώην ΚΑ-ΚΕ-ΜΠΕ ψάχνει η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Σμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Διώτης, επισκέφθηκε με άκρα μυστικότητα πριν απο περίπου 15 ημέρες τη Μόσχα, όπου είχε επαφές με αξιωματούχους της πρώην μυστικής υπηρεσίας της Σοβιετικής Ενωσης. Εξάλλου, σύμφωνα με την Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ειδικοί ερευνητές της Σκότλαντ Γιάρντ ψάχνουν με τη μέθοδο του DNA σε γόπες τσιγάρων και σπουπίδια που περισυνέλεξαν στο πιθανό σημείο απ' όπου μπορεί να στεκόταν ο άνθρωπος που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό κατά του Βασίλη Μιχαλολιάκου.

    [07] Κινητοποιήσεις νοσοκομειακών γιατρών

    28/01/2001 12:40:05

  • Κλιμακώνουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας, οι οποίοι αποφάσισαν 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ενω θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την Τρίτη το απόγευμα εξω απο τη Βουλή, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του ΕΣΥ. Για την Τρίτη έχει εξαγγείλει απεργία και το νοσηλευτικό προσωπικό. Εξάλλου, απο αύριο πραγματοποιούν τετραήμερη αποχή και οι πανεπιστημιακοί γιατροί.

    [08] Υπουργός Υγείας-Προαναγέλλει σύγκρουση με τα συμφέροντα

    28/01/2001 12:39:59

  • Σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα προαναγγέλει ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, στο ΒΗΜΑ της Κυριακής. Σημειώνει οτι θα τσακίσει τα οργανωμένα συμφέροντα και η μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας θα είναι ανατρεπτική. Στην υγεία, προσθέτει, υπάρχουν πολλά συμφέροντα αλληλομισούμενα, τα οποία όμως συνασπίζονται εναντίον μας. Ο κ. Παπαδόπουλος μιλά για ιατρικά κατεστημένα, κομματικές αγκυλώσεις και πολιτικές δειλίες. Αναφέρει οτι η προσπάθεια θα επιτύχει όχι γιατί το θέλει ο ίδιος, αλλά γιατί το θέλει η κοινωνία.

    [09] Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό

    28/01/2001 12:39:53

  • Στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, με επίκεντρο την Αταλάντη, πραγματοποιήθηκε το πρωί άσκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό με την επωνυμία "Εγκέλαδος 2001". Η άσκηση αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στόχο έχει την καλύτερη προετοιμασία της κρατικής μηχανής. Ο ΟΑΣΠ τη χαρακτήρισε άσκηση ρουτίνας, η οποία εξελίχθηκε με επίκεντρο ένα γκρεμισμένο εργοστάσιο, ενω σ'αυτήν πήραν μέρος μονάδες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ. Την άσκηση παρακολούθησαν Ελληνες σεισμολόγοι και συνάδελφοί τους απο την Ουψάλα Σουηδίας και τη Γαλλία, οι οποίοι μελετούν τον τελευταίο καιρό τη δομή του παλαιού ρήγματος της Αταλάντης. Ο γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης, δήλωσε οτι παρόμοια άσκηση θα διεξαχθεί και στη βόρεια Ελλάδα.

    [10] Σεισμός-Χιλιάδες νεκροί-Φόβοι για επιδημίες

    28/01/2001 12:39:46

  • Στους 15.000 αναμένεται να φθάσουν οι νεκροί στην Ινδία, απο τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, σύμφωνα με αξιωματούχους της χώρας, ενω οι εκτιμήσεις του Τύπου, κάνουν λόγο για 20.000 με 30.000 νεκρούς. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε χιλιάδες, ενω πάνω απο 30.000 είναι οι τραυματίες. Στο Κούτς, 350 παιδιά που συμμετείχαν σε παρέλαση καταπλακώθηκαν απο σπίτια που κατέρρευσαν πάνω τους. Ομάδες διάσωσης απο ξένες χώρες έχουν καταφθάσει ήδη στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες του ινδικού στρατού, για αναζήτηση τυχόν επιζώντων. Το πρωί στην περιοχή σημειώθηκε ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 Ρίχτερ, σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς νερό και φάρμακα, ενω εκφράζονται φόβοι για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν επιδημίες. Συλληπητήριο τηλεγράφημα στον Ινδό ομολογό του απέστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    [11] Ασφαλιστικό-Συνέντευξη Διαμαντοπούλου

    28/01/2001 09:40:32

  • Η μεταρρύθμιση των ασφαλιστικών συστημάτων αποτελεί προτεραιότητα για όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, σημειώνει σε συνέντευξή της στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η επίτροπος, Αννα Διαμαντοπούλου. Αναφέρει οτι τα μοντέλα χρηματοδότησης των συντάξεων αντιμετωπίζουν κρίση βιωσιμότητας και δεν μπορούν να δώσουν συντάξεις την επόμενη 35ετία. Ωστόσο, υποστηρίζει οτι οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό δεν μπορούν να γίνουν μια και έξω και δεν πρέπει να καταφύγουμε σε αλλαγές σοκ.

    [12] Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό

    28/01/2001 09:40:26

  • Ασκηση ετοιμότητας για εικονικό σεισμό θα πραγματοποιηθεί το πρωί στην ευρύτερη περιοχή του Μαρτίνου Αταλάντης. Ο ΟΑΣΠ τη χαρακτηρίζει άσκηση ρουτίνας, η οποία θα εξελιχθεί με επίκεντρο ένα γκρεμισμένο εργοστάσιο, ενω θα πάρουν μέρος η ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ. Την άσκηση θα παρακολουθήσουν Ελληνες σεισμολόγοι και συνάδελφοί τους απο την Ουψάλα Σουηδίας και τη Γαλλία, οι οποίοι μελετούν τον τελευταίο καιρό τη δομή του παλαιού ρήγματος της Αταλάντης.

    [13] Δημοσκόπηση για δημόσια διοίκηση

    28/01/2001 09:40:19

  • Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής παρουσιάζει σήμερα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCΗ για τη δημόσια διοίκηση. Το 92,5% των πολιτών πιστεύει οτι υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο, το 34,8% έχουν πέσει θύματα της διαφθοράς αυτής, ενω το 78,6% συμφωνεί με τη θέσπιση του πόθεν έσχες στους δημοσίους υπαλλήλους.

    [14] Ινδία-σεισμός-Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες.

    28/01/2001 09:40:12

  • Σβήνουν ώρα με την ώρα οι ελπίδες για την ανεύρεση τυχόν επιζώντων απο τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ, που συγκλόνισε την περασμένη Παρασκευή την Ινδία και έχει στοιχίσει έως τώρα τη ζωή, σε τουλάχιστον 2.500 άτομα, ενω οι τραυματίες ξεπερνούν τους 14.000. Ο υπουργός Μεταφορών του κρατιδίου Γκουτζαράτ, περιοχή που επλήγη περισσότερο απο το σεισμό, υποστήριξε οτι ο τελικός απολογισμός των νεκρών θα είναι πολύ μεγαλύτερος και θα ξεπεράσει τους 10.000, μόνο στην περιοχή του Κούτς, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν. Την ίδια ώρα οι μετασεισμικές δονήσεις στην περιοχή σπέρνουν τον πανικό στους κατοίκους, οι περισσότεροι εκ των οποίων κοιμούνται στην ύπαιθρο, χωρίς νερό και φάρμακα, ενω άλλοι αρνούνται να φάνε, σε ένδειξη πένθους, για τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Απο το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου επλήγη και το γειτονικό Πακιστάν, όπου οι νεκροί ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 13. Συλληπητήριο τηλεγράφημα προς τον πρωθυπουργό της Ινδίας απέστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 January 2001 - 12:30:34 UTC