Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες.
  • [02] Νέα σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία-Ενας νεκρός στα Χανιά.
  • [03] Το ΝΑΤΟ σφυρίζει αδιάφορα για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων".
  • [04] Βουλή-Αρχίζει η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
  • [05] Χρηματιστήριο-Στόχος και πάλι της ΝΔ ο Παπαντωνίου.
  • [06] Επίσκεψη Κοστούνιτσα-Επαφές με πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
  • [07] Βουλη-Παπαδόπουλος-ΕΣΥ-Δημόσια υγεία-Πέντε νομοσχέδια ακόμη.
  • [08] Πειραιάς-Ζάκυνθος-Βρέθηκε το πτώμα της 8χρονης
  • [09] Πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ-Υπουργός Υγείας
  • [10] Συνάντηση Κοστούνιτσα με Στεφανόπουλο-Σημίτη
  • [11] Απεμπλουτισμένο ουράνιο-Συνεδριάζει η ειδική επιτροπή ΝΑΤΟ
  • [12] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές
  • [13] Απαγόρευση απόπλου.
  • [14] Ο Νίκος Εξαρχος νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
  • [15] Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάχτα-Δηλώσεις Ρουσόπουλου
  • [16] Τομεάρχες ΝΔ-Ρουσόπουλος για συνταγματική αναθεώρηση

  • [01] Ελικόπτερο ΕΚΑΒ-Εξανεμίστηκαν οι ελπίδες.

    16/01/2001 21:12:31

    Εξανεμίσθηκαν οι ελπίδες για την ανεύρεση των πέντε αγνοουμένων που επέβαιναν στο μοιραίο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ, το οποίο κατέπεσε, ανοιχτά του Σουνίου. Οι έρευνες που συνεχίζονται, απέβησαν άκαρπες, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος αναζητά κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της πολιτικής αεροπορίας. Στο θέμα παρενέβη και ο εισαγγελέας που διέταξε

    αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια του δυστυχήματος. Στη Ζάκυνθο, ανασύρθηκε νεκρή από βάθος 20 μέτρων, η οκτάχρονη Μαρία Γιατρά που είχε παρασυρθεί από τα κύματα και στην προσπάθειά τους να την σώσουν έχασαν τη ζωή τους η μετέρα της και ο θείος της.

    [02] Νέα σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία-Ενας νεκρός στα Χανιά.

    16/01/2001 21:12:24

    Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο άρχισε σταδιακά να υποχωρεί. Τα πλοία εξακολουθούν να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω των 9 μποφόρ που πνέουν στα πελάγη, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της Βορείου Ελλάδος η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αλυσίδες. Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νομό Χανίων η ισχυρή νεροποντή, από την οποία πλημμύρισαν σπίτια, αποθήκες και καταστήματα και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο οδικό δίκτυο, αλλά και στις καλλιέργειες.

    [03] Το ΝΑΤΟ σφυρίζει αδιάφορα για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων".

    16/01/2001 21:12:17

    Αρνείται το ΝΑΤΟ να συνδυάσει τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου με τις ασθένειες που έχουν εκδηλωθεί σε στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Κόσοβο και τη Βοσνία καθώς, όπως ανακοίνωσε η ανώτατη ιατρική επιτροπή της Συμμαχίας, δεν υπάρουν υπάρχουν αποδείξεις. Η Μόσχα κάνει λόγο για ολοκληρωτική καταστροφή στη Γιουγκοσλαβία, όχι από το ουράνιο, αλλά από τις τοξικές ουσίες που διέρρευσαν στην ατμόσφαιρα και στη Γη από τα δεκάδες διϋλιστήρια που βομβαρδίστηκαν και ανεφλέγησαν.

    [04] Βουλή-Αρχίζει η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

    16/01/2001 21:12:11

    Αρχίζει αύριο στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόταση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, για την υποχρέωση αποχής από διαγωνισμούς του δημοσίου, των βασικών μετόχων των επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η πρόταση αυτή θα ενταχθεί στις υπό αναθεώρηση διατάξεις. Ήδη η ΝΔ έχει καταθέσει την δική της πρόταση, την οποία δεν υπογράφει ο κ. Κων. Μητσοτάκης, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στα θέματα διαφάνειας και πρόσθεσε πως δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

    [05] Χρηματιστήριο-Στόχος και πάλι της ΝΔ ο Παπαντωνίου.

    16/01/2001 21:12:03

    Την απομάκρυνση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας ζήτησε η ΝΔ, καθιστώντας τον υπεύθυνο για την συνεχιζόμενη αρνητική εικόνα που εμφανίζει το Χρηματιστήριο, που έχει οδηγήσει σε οικονομική καταστροφή τους μικροεπενδυτές. Οταν μπαίνει η πολιτική στο Χρηματιστήριο βγαίνουν οι επενδυτές, απάντησε ο κ. Παπαντωνίου και συνέστησε σε όλους να αφήσουν ελεύθερες και ανεπηρέαστες τις αγορές, να κρίνουν όπως εκείνες νομίζουν την εξέλιξη της οικονομίας.

    [06] Επίσκεψη Κοστούνιτσα-Επαφές με πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

    16/01/2001 21:11:54

    Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, είχε ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα, που βρίσκεται στην Αθήνα. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την κατάσταση στο Κόσοβο, αλλά και τη διαδικασία ανασυγκρότησης της Γιουγκοσλαβίας. Εξετάσθηκαν επίσης οι επιπτώσεις από τη χρήση του απεμπλουτισμένου ουρανίου και συμφωνήθηκε η ενίσχυση της βαλκανικής συνεργασίας με τη συγκρότηση επιστημονικής ομάδας που θα κάνει μελέτες για λογαριασμό των βαλκανικών χωρών.

    [07] Βουλη-Παπαδόπουλος-ΕΣΥ-Δημόσια υγεία-Πέντε νομοσχέδια ακόμη.

    16/01/2001 21:11:46

    Ανοικτός σε εποικοδομητικές προτάσεις για τη βελτίωση του ΕΣΥ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στη βουλή και προανήγγειλε την κατάθεση άλλων πέντε νομοσχεδίων, για την ολοκλήρωση της αναβάθμισης της δημόσιας υγείας. Ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ανυποχώρητος μπροστά σε όσους θέλουν, όπως είπε, να παρερμηνεύουν τα γεγονότα και να λεηλατούν το σύστημα υγείας με φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας.

    [08] Πειραιάς-Ζάκυνθος-Βρέθηκε το πτώμα της 8χρονης

    16/01/2001 14:36:56

  • Νεκρή ανασύρθηκε το πρωί απο την ακτή Αγιος Λεόντιος Ζακύνθου η 8χρονη Μαρία Γιατρά, που αγνοείτο απο προχθές, όταν απο τους θυελλώδεις ανέμους παρασύρθηκε και έπεσε στη θάλασσα. Το πτώμα της άτυχης μικρής εντόπισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Υπενθυμίζεται οτι στις προσπάθειες που κατέβαλαν για να σώσουν την 8χρονη, πέφτοντας στη θάλασσα, πνίγηκαν η μητέρα της και ο θείος της.

    [09] Πτώση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ-Υπουργός Υγείας

    16/01/2001 14:36:49

  • Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των πέντε επιβαινόντων του μοιραίου ελικόπτερου του ΕΚΑΒ, που κατέπεσε προχθές νοτίως του Σουνίου. Ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, εξέφρασε την οδύνη του για την πιθανή απώλεια του πληρώματος του ελικοπτέρου και του ασθενούς, διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει έρευνα σε βάθος για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Σημειώνεται οτι χθές παραιτήθηκαν ο υπεύθυνος αερομεταφορών του ΕΚΑΒ Γιώργος Χαμαλάκης και ο γιατρός της Ρόδου Σταύρος Ηλιόπουλος, καταγγέλοντας την έλλειψη θεσμικού πλαισίου λειτουργίας στον τομέα αυτό.

    [10] Συνάντηση Κοστούνιτσα με Στεφανόπουλο-Σημίτη

    16/01/2001 14:36:42

  • Την πορεία των δημοκρατικών αλλαγών στη Γιουγκοσλαβία και την ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα, συζήτησαν κατα τη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος και ο Γιουγκοσλάβος ομόλογός του Βοϊσλαβ Κοστούνιτσα που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Το μεσημέρι, ο κ. Κοστούνιτσα συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε το πρόβλημα της περιβαλλοντικής μόλυνσης και οι συνέπειες στους ανθρώπους απο τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο. Αργά το μεσημέρι ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ακρόπολη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και το δήμαρχο Αθηναίων.

    [11] Απεμπλουτισμένο ουράνιο-Συνεδριάζει η ειδική επιτροπή ΝΑΤΟ

    16/01/2001 14:36:36

  • Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες, για πρώτη φορά, η ειδική επιτροπή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να εξετάσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί απο τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κόσοβο και τους πιθανούς κινδύνους που περικλείει για την υγεία, η χρησιμοποίηση των όπλων αυτών. Η Συμμαχία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την πρόθεσή της να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια στο θέμα, απέναντι στην αυξανόμενη ανησυχία της κοινής γνώμης στην Ευρώπη.

    [12] Καύσιμα-Αυξομειώσεις στις τιμές

    16/01/2001 14:36:29

  • Αυξομειώσεις στις τιμές των καυσίμων αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Οι βενζίνες θα πωλούνται ακριβότερα κατά περίπου 6 δραχμές το λίτρο, ενώ φθηνότερο κατά 3 δραχμές το λίτρο θα είναι το πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 4,3 δραχμές το ντήζελ.

    [13] Απαγόρευση απόπλου.

    16/01/2001 14:36:23

  • Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη έντασης έως και 9 μποφόρ. Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων στον Αργοσαρωνικό, ενώ κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Κεραμωτής-Θάσου. Στο μεταξύ, εξακολουθούν να παραμένουν τα προβλήματα λόγω των χιονοπτώσεων σε αρκετές ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Απο το απόγευμα σημειώνεται βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα.

    [14] Ο Νίκος Εξαρχος νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

    16/01/2001 14:36:17

  • Ο έως τώρα πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Εξαρχος είναι ο διάδοχος του Γιάννη Σγουρού στη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, μετά απο απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε για το θέμα αυτό με τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός, ο μέχρι τώρα ειδικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων Γιάννης Καρτάλης, αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας των Ολυμπιακών Αγώνων, ενω ο Στέλιος Αγγελούδης θα προσφέρει απο άλλη κυβερνητική θέση τις υπηρεσίες του στην προετοιμασία της Ολυμπιάδας. Το πρωί ο κ. Σημίτης είχε συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Δαφέρμο. Μετά τη συνάντηση ο κ.Δαφέρμος δήλωσε οτι συζητήθηκαν υπηρεσιακά θέματα για την εν γένει λειτουργία της Αρχής.

    [15] Συνάντηση Μητσοτάκη-Πάχτα-Δηλώσεις Ρουσόπουλου

    16/01/2001 14:36:10

    Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας δεν είναι καλή, δήλωσε το πρωί ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μετά απο συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα που είχε με τον υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας, Χρήστο Πάχτα, στο υπουργείο Οικονομικών για την εφαρμογή του Γ' ΚΠΣ. Ο κ. Μητσοτάκης επέρριψε παράλληλα ευθύνες στον υπουργό Οικονομικών Γιάννο Παπαντωνίου, για την πορεία του Χρηματιστηρίου.Την απομάκρυνση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας με αφορμή την πορεία του Χρηματιστηρίου ζήτησε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος, καθώς όπως είπε ο κ.Παπαντωνίου δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις διαρθρωτικές αλλαγές ούτε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που απαιτούνται για τη θεσμική αναβάθμιση της Σοφοκλέους.

    [16] Τομεάρχες ΝΔ-Ρουσόπουλος για συνταγματική αναθεώρηση

    16/01/2001 14:36:04

  • Η αναθεώρηση του Συντάγματος καθώς και η πορεία του κόμματος προς το συνέδριο, εξετάστηκαν στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, υπο τον Κώστα Καραμανλή. Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε οτι για τη ΝΔ δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας στη συνταγματική αναθεώρηση. Παράλληλα αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη να μην προσυπογράψει πρόταση του κόμματος για το άρθρο 24, που αφορά το χαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 16 January 2001 - 21:30:45 UTC