Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενταση στη Βουλή για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων".
  • [02] Ευθυμίου-Τσοχατζόπουλος-Ραδιενέργεια-Φοιτητές-Στρατιώτες.
  • [03] Παραίτηση Σγουρού-Βενιζέλος-Φλωρίδης.
  • [04] Βουλή-Την παραίτηση Παπαντωνίου αξίωσε η ΝΔ.
  • [05] Δύο νέους μητροπολίτες εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος.
  • [06] Το πράσινο φως για αυξήσεις 10% στα ναύλα έδωσε ο Παπουτσής.
  • [07] Βουλή-Σημίτης για "Σύνδρομο Βαλκανίων"
  • [08] Ευθυμίου-Ελληνες φοιτητές-Γιουγκοσλαβία.
  • [09] Σύλληψη ανήλικου για ληστείες
  • [10] Παραίτηση Σγούρου-Βενιζέλος
  • [11] Ιερά Σύνοδος-Εκλογή νέων μητροπολιτών
  • [12] Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Αττική.

  • [01] Ενταση στη Βουλή για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων".

    12/01/2001 21:32:46

    Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη βουλή για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων". Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η απόφαση για την αποστολή της ελληνικής δύναμης στο Κόσοβο ήταν ομόφωνη, και τόνισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τα ανησυχητικά δεδομένα, αλλά δεν πρόκειται να καταστεί έρμαιο όσων πιέζουν, είτε με βάση πεποιθήσεις, είτε πολιτικές σκοπιμότητες, ή για λόγους δημοσίων σχέσεων. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.

    [02] Ευθυμίου-Τσοχατζόπουλος-Ραδιενέργεια-Φοιτητές-Στρατιώτες.

    12/01/2001 21:32:39

    Η κυβέρνηση δεν εξετάζει σε αυτή τη φάση το ενδεχόμενο μετεγγραφής σε ελληνικά πανεπιστήμια των φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία, εκτός εάν αποδειχθεί επιστημονικά η ύπαρξη κινδύνου για την υγεία τους, αποσαφήνισε ο υπουργός Παιδείας. Την ίδια απάντηση έδωσε και ο Ακης Τσοχατζόπουλος που βρίσκεται στο Κόσοβο, για το ενδεχόμενο απόσυρσης της εκεί ελληνικής ειρηνευτικής δύναμης. Ωστόσο έσπευσε να δηλώσει πως θα ήταν παράλογο να παραμείνουμε εδώ, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει κίνδυνος.

    [03] Παραίτηση Σγουρού-Βενιζέλος-Φλωρίδης.

    12/01/2001 21:32:32

    Έπεσαν οι τόνοι της ενδοκυβερνητικής έντασης που σημειώθηκε από την παραίτηση του γγ Αθλητισμού Γιώργου Σγουρού και τις πληροφορίες για δήθεν κόντρα Βενιζέλου-Φλωρίδη, σχετικά με το ποιός θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας. Ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με τον κ. Φλωρίδη και ότι η τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα, θα γίνει σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, στη συνάντηση που θα έχει μαζί του την προσεχή Τρίτη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης του κ. Φλωρίδη

    [04] Βουλή-Την παραίτηση Παπαντωνίου αξίωσε η ΝΔ.

    12/01/2001 21:32:25

    Την παραίτηση του Γιάννου Παπαντωνίου αξίωσε η ΝΔ, στη συζήτηση της επερώτησής της για την πτώση του Χρηματιστήριου στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Την πρότασή του εξάλλου για θέσπιση φόρου υπεραξίας για τους "τυχοδιώκτες" της Σοφοκλέους, επανέλαβε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά και ο Αλέκος Ακριβάκης, ενώ ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας, απαντώντας στις επικρίσεις, συνέστησε σιωπή και ηρεμία για λογαριασμό της Κεφαλαιαγοράς, η οποία, όπως υπογράμμισε, τον Ιούνιο πρόκειται να συγκαταλεχθεί ανάμεσα στις αναπτυγμένες αγορές διεθνώς.

    [05] Δύο νέους μητροπολίτες εξέλεξε η Ιερά Σύνοδος.

    12/01/2001 21:32:19

    Δύο νέους μητροπολίτες εξέλεξε η Ιερά σύνοδος. Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας, Νικόδημο Κορακή και Υδρας Εφραίμ Στενάκη. Η εκλογή έγινε σε φορτισμένο κλίμα, καθώς ο ιεράρχης Ζακύνθου Χρυσόστομος, αμφισβήτησε τη διαδικασία εκλογής των νέων μητροπολιτών και έκανε λόγο για λαθροχειρίες, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του αρχιεπισκόπου. "Είμαστε έντιμοι άνθρωποι, εδώ μέσα δεν γίνονται τέτοια πράγματα" τόνισε ο κ.Χριστόδουλος. Από τη διαδικασία αποχώρησε διαμαρτυρόμενος και ο Μητροπολίτης Αττικής, Παντελεήμων.

    [06] Το πράσινο φως για αυξήσεις 10% στα ναύλα έδωσε ο Παπουτσής.

    12/01/2001 21:32:11

    Το πράσινο φως για την ικανοποίηση του αιτήματος σχετικά με αύξηση των ναύλων κατά 10%, ώστε να αντιμετωπιστεί η ζημιά από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, στην πρώτη συνάντηση που είχε με το νέο προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας. Ο κ Παπουτσής χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα και είπε ότι θα ενημερώσει σχετικά την κυβέρνηση, για να προωθηθεί η διαδικασία ικανοποίησής του. Παράλληλα έθεσε στους εφοπλιστές το νέο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας.

    [07] Βουλή-Σημίτης για "Σύνδρομο Βαλκανίων"

    12/01/2001 15:34:01

    Η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψη της τα ανησυχητικά δεδομένα, απο τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Κόσοβο, αλλά δεν πρόκειται να καταστεί έρμαιο όσων πιέζουν, είτε με βάση πολιτικές σκοπιμότητες, είτε για λόγους δημοσίων σχέσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Ο κ. Σημίτης ανέφερε, οτι η απόφαση για την αποστολή των Ελληνικών Δυνάμεων στο Κόσοβο ήταν ομόφωνη και τόνισε οτι η χώρα μας αν χρειαστεί, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την προστασία των πληθυσμών της περιοχής.

    [08] Ευθυμίου-Ελληνες φοιτητές-Γιουγκοσλαβία.

    12/01/2001 15:33:54

    Η ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μεταγγραφής των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία εκτός αν αποδειχθεί επιστημονικά η ύπαρξη κινδύνου για την υγεία τους, δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη. Στο μεταξύ τους Ελληνες στρατιωτικούς στο Κόσοβο, για τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν κινδύνους απο τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου, ενημέρωσε το πρωί, ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

    [09] Σύλληψη ανήλικου για ληστείες

    12/01/2001 15:33:41

    Δεκατριάχρονος Αλβανός, που είχε ληστέψει τουλάχιστον 5 γυναίκες στο Μαρούσι Αττικής, συνελήφθη απο την αστυνομία. Ο δράστης με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τα θύματα του, αφαιρώντάς τους τσάντες, χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα. Στο μεταξύ ληστεία απο δύο ένοπλους, σημειώθηκε το πρωί στην Αγροτική Τράπεζα, στο Μπραχάμι Αττικής. Οι δράστες απέσπασαν άγνωστο αριθμό χρημάτων και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

    [10] Παραίτηση Σγούρου-Βενιζέλος

    12/01/2001 15:33:35

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η παραίτηση του Γιάννη Σγουρού απο τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Ο κ. Σγουρός υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος άλλωστε του ζήτησε να προβεί σε αυτή την ενέργεια με χθεσινή επιστολή του. Ο κ. Σγουρός χαρακτηρίζει ως αυτονόητη και την παραίτησή του απο το διοικητικό συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής του "Αθήνα 2004". Ο κ. Βενιζέλος εξήγησε στον κ. Σγουρό οτι η θέση του Γενικού Γραμματέα είναι θέση ιδιαίτερης εμπιστοσύνης με τον υπουργό.

    [11] Ιερά Σύνοδος-Εκλογή νέων μητροπολιτών

    12/01/2001 15:33:28

    Η εκλογή νέων μητροπολιτών στις μητροπόλεις Υδρας, Σπετσών και Κασσανδρείας, εξετάζεται απο το πρωί στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, υπο την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες μητροπολίτης Κασσανδρείας εξελέγη ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Κορακής, Πρωτοσύγγελος του μητροπολίτη Νέας Κρήνης. Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Παντελεήμων, ο οποίος υποστήριζε την εκλογή του δικού του Πρωτοσύγγελου.

    [12] Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Αττική.

    12/01/2001 14:47:21

  • Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:12 το μεσημέρι στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον εστιακό χώρο της Πάρνηθας που είχε δώσει τον κατατροφικό σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου το 1999.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 January 2001 - 21:31:58 UTC