Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τσοχατζόπουλος-Σύνδρομο Βαλκανίων
  • [02] Προληπτικές εξετάσεις-Σύνδρομο Βαλκανίων
  • [03] Εορτασμός Θεοφανείων.
  • [04] Οικογενειακό επίδομα.
  • [05] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο
  • [06] Σεμινάριο Βαλκανικών Πρακτορείων για Ολυμπιακούς Αγώνες.

  • [01] Τσοχατζόπουλος-Σύνδρομο Βαλκανίων

    06/01/2001 10:53:46

    Την ανάληψη πρωτοβουλίας από την ΕΕ για να αποκαλυφθούν οι κίνδυνοι που ενδεχομένως υπάρχουν για τα στελέχη της ειρηνευτικής δύναμης από τη χρήση των βομβών μη εμπλουτισμένου ουρανίου στο Κόσοβο, γνωστού ως "σύνδρομο των Βαλκανίων" ζήτησε από το Σουηδό προεδρεύοντα του Συμβουλίου, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Τσοχατζόπουλος, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν άψογα για να αποσαφηνιστεί τι πραγματικά συνέβη. Υπενθύμισε δε, ότι η Ελλάδα δεν συμμετείχε στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και οι έλληνες στρατιώτες δεν εκτέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο.

    [02] Προληπτικές εξετάσεις-Σύνδρομο Βαλκανίων

    06/01/2001 10:53:38

    Με εντολή των αρμοδίων υπουργών θα γίνονται αμέσως δεκτοί από τα νοσοκομεία οι στρατιωτικοί που υπηρέτησαν στο παρελθόν σε Βοσνία και Κόσοβο και θέλουν να υποβληθούν σε εξετάσεις. Για προληπτικές εξετάσεις, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, έσπευσαν αρκετοί Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Αφού τους έγιναν γενικές παθολογικές εξετάσεις κατά τις οποίες δεν εντοπίστηκε κανένα πρόβλημα, υποβλήθηκαν σε γενικές εξετάσεις αίματος και ούρων τα αποτελέσματα των οποίων θα παραδοθούν τη Δευτέρα.

    [03] Εορτασμός Θεοφανείων.

    06/01/2001 10:53:29

    Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, πραγματοποιείται σήμερα η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Αντίστοιχες τελετές θα γίνουν στην Αθήνα και στην υπόλοιπη χώρα. Λόγω των Θεοφανείων κλειστά είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα.

    [04] Οικογενειακό επίδομα.

    06/01/2001 10:53:17

    Ο σύμβουλος της Επικρατείας Νίκος Σκλίας, την ερχόμενη Τετάρτη θα εισηγηθεί στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, να λαμβάνουν το οικογενειακό επίδομα και οι δύο σύζυγοι, οι οποίοι εργάζονται στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ, ή ο ένας στο δημόσιο τομέα και ο άλλος στον ιδιωτικό τομέα, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι αντισυνταγματική η νομοθεσία, που χορηγεί το επίμαχο επίδομα μόνο στον έναν από τους δύο εργαζόμενους στο δημόσιο.

    [05] Εμπρησμός σε αυτοκίνητο

    06/01/2001 10:53:08

    Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις 9 χθές το βράδυ από πυρκαγιά στο αυτοκίνητο του εμπορικού ακολούθου της τουρκικής πρεσβείας Μεχμέτ Γκακάϊ που ήταν σταθμευμένο στο δεύτερο υπόγειο γκαράζ πολυκατοικίας επί της οδού Πικροδάφνης 16 στο Παλαιό Φάληρο. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ενώ επιτόπου για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσε δύναμη 25 ανδρών με οκτώ οχήματα της Πυροσβεστικής.

    [06] Σεμινάριο Βαλκανικών Πρακτορείων για Ολυμπιακούς Αγώνες.

    06/01/2001 09:36:16

    Σεμινάριο-εργαστήριο διοργανώνει, στις 8 και 9 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Divani-Caravel, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ενωσης Βαλκανικών Πρακτορείων Ειδήσεων, με θέμα "Ο αθλητισμός και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ψηφιακή Εποχή". Στο σεμινάριο-εργαστήριο εισηγητές θα είναι εξέχουσες προσωπικότητες Πρακτορείων Ειδήσεων,την έναρξη θα κηρύξει ο Ειδικός

    Γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων 2004 του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Κώστας Καρτάλης, ενω στο επίσημο γεύμα, που θα γίνει τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου,θα μιλήσει η κα Γιάννα Αγγελοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 6 January 2001 - 12:30:15 UTC