Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 01-01-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σύνδρομο των Βαλκανίων"-Ανησυχία στην Ευρώπη
  • [02] Σημίτης για ΟΝΕ-Δεξίωση στα Ζάππειο Μέγαρο
  • [03] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [04] Σημίτης για ΟΝΕ-Δεξίωση στο Ζάππειο
  • [05] Κόσοβο-Υγεία στρατιωτών.
  • [06] Ευρώ-Οικονομία.
  • [07] Κυβερνητική Επιτροπή.
  • [08] ΝΔ.
  • [09] Γιαννίτσης-Σύλληψη δραστών.
  • [10] Χειμερινές εκπτώσεις.
  • [11] Καύσιμα-Αυξομειώσεις.

  • [01] "Σύνδρομο των Βαλκανίων"-Ανησυχία στην Ευρώπη

    04/01/2001 14:17:19

  • Ανησυχία και προβληματισμό στην Ευρώπη έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για το λεγόμενο "Σύνδρομο των Βαλκανίων", μετά το θάνατο 13 στρατιωτών απο λευχαιμία που υπηρέτησαν στη Γιουγκοσλαβία και που πιθανόν να συνδέεται με τη χρήση βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου. Η ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, διαβεβαίωσε απο την πλευρά της, οτι η εγκατάσταση των 1500 Ελλήνων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο έγινε κατόπιν μετρήσεων και προληπτικών μέτρων, ενω για ψυχολογικούς λόγους άπαντες, θα υποβληθούν σε νέες εξετάσεις.

    [02] Σημίτης για ΟΝΕ-Δεξίωση στα Ζάππειο Μέγαρο

    04/01/2001 14:17:12

  • Ταχύτερη ανάπτυξη, πλήρης απασχόληση και κοινωνική ευημερία είναι οι στόχοι της χώρας μας στη μετά ΟΝΕ εποχή, τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός σε χαιρετισμό του στο Ζάππειο Μέγαρο, στη δεξίωση που παρατέθηκε με την ευκαιρία της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι στόχος της Ελλάδας είναι η πραγματική σύγκλιση προς τα επίπεδα ανάπτυξης των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ και η αξιοποίηση των ευκαιριών που δίνονται. Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν περισσότερο αισθητές σε όλους τους πολίτες στις αρχές του 2002 όταν τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα των εθνικών νομισμάτων θα αντικατασταθούν με το ευρώ, υπογράμμισε τέλος ο πρωθυπουργός. Στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ιστορική και είπε ότι η ένταξη της Ελλάδας στο Ευρώ σηματοδοτεί μια νέα χρονική περίοδο για τη χώρα μας.

    [03] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    04/01/2001 14:17:04

  • Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας εξετάστηκαν στην πρωινή Συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής υπο τον Κώστα Σημίτη.

    [04] Σημίτης για ΟΝΕ-Δεξίωση στο Ζάππειο

    04/01/2001 13:35:44

  • Ταχύτερη ανάπτυξη, πλήρης απασχόληση και κοινωνική ευημερία είναι οι στόχοι της χώρας μας στη μετά ΟΝΕ εποχή, τόνισε το πρωί ο πρωθυπουργός σε χαιρετισμό του στο Ζάππειο Μέγαρο, στη διάρκεια δεξίωσης που παρατέθηκε, με την ευκαιρία της ένταξης της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι στόχος της Ελλάδας είναι η πραγματική σύγκλιση προς τα επίπεδα ανάπτυξης των άλλων χωρών-μελών της ΕΕ και η αξιοποίηση των ευκαιριών που δίνονται.

    [05] Κόσοβο-Υγεία στρατιωτών.

    04/01/2001 09:30:15

    Ανησυχία έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για την πρόκληση καρκίνου, κυρίως λευχαιμίας, απο τη χρησιμοποίηση βομβών με εμπλουτισμένο ουράνιο απο το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσβλήθηκαν απο καρκίνο στρατιώτες του Βέλγιου, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, ενω στην Ιταλία πέθαναν έξι στρατιώτες. Ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Αποστολάκης, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους Ελληνες στρατιωτικούς που υπηρετούν στο Κόσοβο.

    [06] Ευρώ-Οικονομία.

    04/01/2001 09:30:08

    Τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προσερχόμενος στην ετήσια δεξίωση του ΕΒΕΑ. Προέβλεψε δε αύξηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων, ενω επανέλαβε οτι στόχος παραμένει η επίτευξη της πραγματικής κοινωνικής σύγκλισης. Για καθυστέρηση και ανέτοιμη είσοδο της χώρας στο ευρώ έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Καραμανλής, ο οποίος ζήτησε παράλληλα στήριξη των μικρομεσαίων και διαρθρωτικές αλλαγές. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ προέβλεψε οτι οι συνθήκες ανταγωνισμού θα γίνουν πιο δύσκολες.

    [07] Κυβερνητική Επιτροπή.

    04/01/2001 09:30:02

    Τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και το θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που θα συνεδριάσει υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

    [08] ΝΔ.

    04/01/2001 09:29:56

    Η Ντόρα Μπακογιάννη απέρριψε την πρόταση να συμμετάσχει στην οργανωτική επιτροπή συνεδρίου της ΝΔ, που της έκανε ο Τζαννής Τζαννετάκης, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε στον πρώην πρωθυπουργό ότι δεν είναι σαφές το πολιτικό πλαίσιο, ο ρόλος και η αρμοδιότητα της επιτροπής. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι και οι Σταύρος Δήμας και Κώστας Χατζηδάκης, δεν δέχθηκαν να συμμετάσχουν στην Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου.

    [09] Γιαννίτσης-Σύλληψη δραστών.

    04/01/2001 09:29:50

    Ενας 16χρονος ομολόγησε οτι είναι ο δράστης του φόνου του Κώστα Γιαννίτση, γιου του υπουργού Εργασίας, στην πόλη Τάσκο του Μεξικού. Πρόκειται για τον Λουίς Αλβέρτο Γκονσάλες Ρέγιες, ο οποίος είχε ως συνεργούς εναν 15χρονο και έναν 17χρονο οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

    [10] Χειμερινές εκπτώσεις.

    04/01/2001 09:29:43

    Αρχίζουν τη Δευτέρα, 8 του μηνός οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της χώρας, που θα διαρκέσουν μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, επιβάλλεται η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα είδη, καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης, για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων.

    [11] Καύσιμα-Αυξομειώσεις.

    04/01/2001 09:29:37

    Φθηνότερες θα πωλούνται αυτή την εβδομάδα οι βενζίνες και το πετρέλαιο. Σύμφωνα με τις τιμές που ισχύουν απο σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται φθηνότερα κατά 2,5 δρχ το λίτρο και κατά 1,5 δρχ το λίτρο οι βενζίνες. Αντίθετα η τιμή του ντίζελ κίνησης αυξήθηκε κατά 0,80 δρχ το λίτρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 January 2001 - 12:30:36 UTC