Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδείνωση του καιρού απο αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ
  • [02] Ιανουάριο τα εγκαίνια, του πολιτικού γραφείου Αβραμόπουλου
  • [03] ΝΔ-Πόρισμα για ΦΑΛΚΟΝ
  • [04] Αγρότες-Αλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης
  • [05] Συνέντευξη ΥΠΕΞ Κύπρου
  • [06] Τέλη κυκλοφορίας-Προμήθεια ειδικών σημάτων
  • [07] ΝΔ-Πόρισμα για "ΦΑΛΚΟΝ".
  • [08] Καταστήματα-Εορταστικό ωράριο

  • [01] Επιδείνωση του καιρού απο αύριο, σύμφωνα με την ΕΜΥ

    30/12/2000 13:40:37

  • Επιδείνωση του καιρού από αύριο, με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις, προβλέπει η ΕΜΥ. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει αρχικά τις δυτικές περιοχές και σταδιακά θα επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ίδιες καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, όπου θα προστεθούν η πτώση της θερμοκρασίας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Έλλάδος. Από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς αναμένεται βελτίωση του καιρού.

    [02] Ιανουάριο τα εγκαίνια, του πολιτικού γραφείου Αβραμόπουλου

    30/12/2000 13:40:30

  • Στις αρχές Ιανουαρίου θα εγκαινιάσει το πολιτικό του γραφείο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες. Χθες ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε με τη φράση του Μακρυγιάννη, ότι "για να πάει ο τόπος μπροστά πρέπει να μη συλλογούμαστε με το εγώ, αλλά με το εμείς", τις αναφορές που έκανε για το πρόσωπό του, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

    [03] ΝΔ-Πόρισμα για ΦΑΛΚΟΝ

    30/12/2000 13:40:24

  • Ευθύνες στην κυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος με το "ΦΑΛΚΟΝ", όπου έχασαν τη ζωή τους ο Γιάννος Κρανιδιώτης και άλλα επτά άτομα, επιρρίπτει ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ, Αναστάσης Παπαληγούρας και ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, κάνοντας λόγο για "διάλυση των κρατικών υπηρεσιών". Το πόρισμα που παραδόθηκε χθές στον υπουργό Μεταφορών και τον εισαγγελέα αποδίδει ευθύνες στους πιλότους, στην Ολυμπιακή, αλλά και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για λάθη και παραλείψεις.

    [04] Αγρότες-Αλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης

    30/12/2000 13:40:17

  • Δώδεκα αλλαγές στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών για τους αγρότες περιλαμβάνει ο φορολογικός νόμος, που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή. Οι αλλαγές που θα ισχύσουν με τη δημοσίευση του νόμου στην εφημερίδα της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες αφορούν αύξηση των αφορολόγητων ποσών γεωργικής απαλλαγής για τη φορολογία κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών. Επίσης τριπλασιάζεται για τους αγρότες και τετραπλασιάζεται για τους νέους αγρότες το αφορολόγητο ποσό της κλίμακας κληρονομικών δωρεών. Επίσης αυξάνονται τα αφορολόγητα ποσά της γεωργικής απαλλαγής στη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων και άλλα.

    [05] Συνέντευξη ΥΠΕΞ Κύπρου

    30/12/2000 13:40:11

  • Δεν πρόκειται να αλλάξει στην ουσία η αμερικανική πολιτική για την Κύπρο και την Τουρκία, με την κυβέρνηση Μπους εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ. Ο κ. Κασουλίδης υπογραμμίζει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτελεστεί στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και αναφέρει ότι η Λευκωσία αναμένει επί Σουηδικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση να επιταχυνθούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις. Στο μεταξύ ειδικό επιτετραμμένο στο Κυπριακό όρισε η Αυστραλία. Πρόκειται για τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας Τζιμ Σιόρτ.

    [06] Τέλη κυκλοφορίας-Προμήθεια ειδικών σημάτων

    30/12/2000 13:40:04

  • Από τις 2 Ιανουαρίου μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου οι κάτοχοι οχημάτων θα πρέπει να προμηθευτούν από τις τράπεζες και τις εφορίες τα ειδικά σήματα των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2001. Η προμήθεια των ειδικών σημάτων θα γίνεται από τις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Ιονική, Πίστεως, καθώς και από τις εφορίες.

    [07] ΝΔ-Πόρισμα για "ΦΑΛΚΟΝ".

    30/12/2000 10:09:22

    Ευθύνες στην κυβέρνηση για "διάλυση των κρατικών υπηρεσιών", αποδίδουν, ο υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΝΔ, Αναστάσης Παπαληγούρας και ο πρώην υφυπουργός Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλος, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την αεροπορική τραγωδία, στην οποία έχασαν τη ζωή τους ο Γ. Κρανιδιώτης και 6 ακόμη άτομα. Το πόρισμα που παραδόθηκε χθές στον υπουργό Μεταφορών και τον εισαγγελέα αποδίδει ευθύνες στους πιλότους, στην Ολυμπιακή, αλλά και στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για το τραγικό δυστύχημα με το μοιροίο "Φάλκον".

    [08] Καταστήματα-Εορταστικό ωράριο

    30/12/2000 09:51:29

    Στις 6 το απόγευμα θα κλείσουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ, ενω οι φούρνοι απο αύριο θα διαθέτουν ψωμί για δύο ημέρες, καθώς τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτοί μόνο για ψήσιμο φαγητών. Επίσης την Τρίτη οι τράπεζες θα είναι κλειστές για το κοινό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 December 2000 - 12:30:22 UTC