Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στεφανόπουλος-Απονομή χάριτος, για τις ποινές των οπλιτών
  • [02] Πόρισμα "Φάλκον"-Κατέθηκε στον υπουργό Μεταφορών
  • [03] Μπρουτεντίνο-Πρόκειται να εκδοθεί στις ιταλικές αρχές
  • [04] Νομοσχέδιο για επαγγελματικό στρατό-Δημοσίευμα
  • [05] Αναθεώρηση του Συντάγματος-Σύσκεψη
  • [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Χολαργό
  • [07] Μήνυμα Χριστόδουλου
  • [08] Καιρικό-Διακίνηση εκδρομέων.
  • [09] ΡΙΚΟΜΕΞ-Υπεύθυνοι.
  • [10] Μετατάξεις.
  • [11] Χριστόδουλος-Φανάρι.

  • [01] Στεφανόπουλος-Απονομή χάριτος, για τις ποινές των οπλιτών

    29/12/2000 14:29:51

  • Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, με την ευκαιρία του νέου έτους απαλλάσει όλους τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς, οπλίτες και τους μαθητές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την έκτιση του υπολοίπου των πειθαρχικών ποινών που τους έχουν επιβληθεί.

    [02] Πόρισμα "Φάλκον"-Κατέθηκε στον υπουργό Μεταφορών

    29/12/2000 14:29:45

  • Το πόρισμα του Συμβουλίου Αεροπορικών Ατυχημάτων, για τα αίτια του δυστυχήματος με το πρώην πρωθυπουργικό αεροσκάφος "Φάλκον", όπου έχασαν τη ζωή τους ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιός του και άλλα πέντε άτομα, παραδόθηκε το πρωί στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή. Το πόρισμα, που απεστάλη και στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, αναμένεται να δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

    [03] Μπρουτεντίνο-Πρόκειται να εκδοθεί στις ιταλικές αρχές

    29/12/2000 14:29:38

  • Ποινή φυλάκισης 19 μηνών, για κατοχή πλαστών εγγράφων, επέβαλε το πρωί το αυτόφωρο θεσσαλονίκης, στο φερόμενο απο τις ιταλικές αρχές βασικό μέλος της μαφίας, Φραντζέσκο Μπρουτεντίνο. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη αλλά ο Ιταλός κρατείται προκειμένου να εκδοθεί στις ιταλικές αρχές που τον αναζητούν για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

    [04] Νομοσχέδιο για επαγγελματικό στρατό-Δημοσίευμα

    29/12/2000 14:29:32

  • Έτοιμο είναι το νομοσχέδιο που εισάγει το θεσμό του επαγγελματικού στρατού. Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΕΘΝΟΣ" πρόθεση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι να τεθεί σε ισχύ την Άνοιξη του νέου έτους. Για το λόγο αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή την επόμενη χρονιά. Υπολογίζεται ότι δεκαπέντε χιλιάδες άνδρες και γυναίκες θα κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία και στα τρία Σώματα και έτσι η θητεία των κληρωτών θα μειωθεί και στους τρεις κλάδους σε πρώτη φάση κατά δύο μήνες.

    [05] Αναθεώρηση του Συντάγματος-Σύσκεψη

    29/12/2000 14:29:25

  • Σύσκεψη για την αναθεώρηση του Συντάγματος πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στην οποία μετείχε, εκτός από τους αρμοδίους υπουργούς και ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. Η σχετική συζήτηση στη Βουλή τοποθετείται στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

    [06] Ληστεία σε τράπεζα στο Χολαργό

    29/12/2000 14:29:18

  • Οκτώ εκατομμύρια δραχμές απέσπασαν το πρωί δύο άγνωστοι απο το υποκατάστημα της Alpha Bank στο Χολαργό Αττικής. Οι δράστες με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες, άρπαξαν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, ενω ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται στην αξιοποίηση της βιντεοταινίας, στην οποία, μέσω κλειστού κυκλώματος της τράπεζας, έχου καταγραφεί οι σκηνές της ληστείας.

    [07] Μήνυμα Χριστόδουλου

    29/12/2000 14:29:09

  • "Η Εκκλησία με την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας είναι ένα κεφάλαιο που συνιστά πλούτο αδαπάνητο και ικανό να μας εμπνεύσει λύσεις στα καθημερινά μας προβλήματα", τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του. Ο κ. Χριστόδουλος απευθύνει έκκληση "να σταθεροποιηθούμε στην ορθόδοξη πίστη μας" και "να δώσουμε τα χέρια σε συνεργασία όσοι πιστεύουμε στις ίδιες χριστιανικές αξίες".

    [08] Καιρικό-Διακίνηση εκδρομέων.

    29/12/2000 09:35:58

    Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών επετράπη ο απόπλους σήμερα το πρωί όλων των ακτοπλοϊκών σκαφών απο το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη, ενω απο της Ραφήνας μόνο μέχρι την Ανδρο. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού εκτελούνται δρομολόγια μόνο με πλοία κλειστού τύπου. Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή. Η Τροχαία θα τεθεί απο σήμερα σε επιφυλακή για να διευκολύνει τους εκδρομείς του τριημέρου αργίας της Πρωτοχρονιάς.

    [09] ΡΙΚΟΜΕΞ-Υπεύθυνοι.

    29/12/2000 09:35:51

    Ελεύθεροι οι μισοί υπό όρους και οι υπόλοιποι χωρίς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους χθες στην ανακρίτρια οι 12 υπεύθυνοι του εργοστασίου της ΡΙΚΟΜΕΞ, το κτίριο της οποίας κατέρρευσε στον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 θάβοντας στα ερείπια του 39 άτομα. Στις απολογίες τους οι υπεύθυνοι του εργοστασίου, που βαρύνονται για ανθρωποκτονία απο πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως για ο,τι συνέβη υπεύθυνος είναι μόνο ο εγκέλαδος.

    [10] Μετατάξεις.

    29/12/2000 09:35:45

    Παγώνουν προσωρινά οι υποχρεωτικές μετατάξεις 25.000 υπαλλήλων του δημοσίου στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, αφού χθες ανεστάλη η σχετική συνεδρίαση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Η ΑΔΕΔΥ στη διάρκεια συνέντευξης θεώρησε θετική την εξέλιξη αυτή, την οποία χαρακτήρισε ως μια πρώτη νίκη. Τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων δηλώνουν οτι θα αξιοποιήσουν το διάστημα μέχρι τις επόμενες κρίσεις, ώστε να προωθήσουν το διάλογο για τα αιτήματα των υπαλλήλων που αφορά τη μετάταξη στο εργασιακό, ασφαλιστικό και εισοδηματικό τους τέλος.

    [11] Χριστόδουλος-Φανάρι.

    29/12/2000 09:35:38

    O Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Bαρθολομαίος είναι ο πατριάρχης του γέννους και ουδείς μπορεί να τον αμφισβητήσει, δήλωσε χθες ο Aρχιεπίσκοπος Aθηνών και Πάσης Eλλάδος κ. Xριστόδουλος κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη. O Aρχιεπίσκοπος τόνισε μεταξύ άλλων πως η Oρθοδοξία προχωράει ενωμένη και διαβεβαίωσε πως όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν τον τελευταιο καιρό στις σχέσεις μεταξύ Eκκλησίας της Eλλαδας και Φαναρίου, πρόκειται να επιλυθούν σύντομα. O αρχιεπίσκοπος θα παραστεί στις τριήμερες εκδηλώσεις για το ιωβηλαίο στη Θεσσαλονίκη


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 December 2000 - 12:30:37 UTC