Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μήνυμα ενότητας από τους πατριάρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
  • [02] Υπό βροχή η επιστροφή των εκδρομέων-Δεμένα τα πλοία.
  • [03] Τραγικό τέλος 10χρονης από την Καβάλα.
  • [04] Για ένα τροχαίο βγήκαν μαχαίρια...
  • [05] Τράπεζα της Ελλάδος-Μείωση επιτοκίων.
  • [06] Λέσβος-Απολιθωμένο δάσος-Ανακάλυψη.

  • [01] Μήνυμα ενότητας από τους πατριάρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    26/12/2000 19:51:07

    Μήνυμα ενότητας έστειλαν το πρωί οι πατριάρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τελώντας ιστορική θεία λειτουργία στα ερείπια του ναού της Αγίας Σοφίας, στη Νίκαια της Βιθυνίας, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Στον ιστορικό αυτόν τόπο είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη και η έβδομη Οικουμενική Σύνοδος της ενιαίας χριστιανικής εκκλησίας. Οι αρχιερείς μετείχαν στη σύναξη των ορθόδοξων πατριαρχών και των προέδρων των αυτοκέφαλων εκκλησιών, στο Φανάρι, για τα 2000 χρόνια απο τη γέννηση του Χριστού.

    [02] Υπό βροχή η επιστροφή των εκδρομέων-Δεμένα τα πλοία.

    26/12/2000 19:50:20

    Υπό βροχή επιστρέφουν στην Αθήνα οι εκδρομείς των Χριστουγέννων, καθώς ο καιρός παρουσιάζει νέα επιδείνωση. Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, κύρια χαρακτηριστικά της είναι οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι. Η κίνηση των οχημάτων και στις δύο εθνικές οδούς είναι αυξημένη, αλλά δεν παρατηρούνται προβλήματα. Η Τροχαία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής και προβαίνει σε κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο, ενώ έχει παραχωρήθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Δαφνιού. Πάντως, παρά τα αυξημένα μέτρα, σε όλη τη χώρα, 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 266 τραυματίστηκαν, σε 214 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν απο την Παρασκευή. Στο μεταξύ, δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

    [03] Τραγικό τέλος 10χρονης από την Καβάλα.

    26/12/2000 19:50:13

    Τραγικό τέλος είχε μία 10χρονη μαθήτρια απο την Καβάλα η οποία πέθανε μέσα σε ασθενοφόρο, ενώ μεταφερόταν στη Θεσσαλονίκη. Η μικρή είχε παρουσιάσει ακατάσχετη αιμοραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου οι γιατροί αποφάσισαν να διακομισθεί άμεσα στο Ιπποκράτειο της συμπρωτεύουσας. Κατά τη μεταφορά, όμως, η άτυχη μαθήτρια υπέκυψε.

    [04] Για ένα τροχαίο βγήκαν μαχαίρια...

    26/12/2000 19:50:06

    Μια συνηθισμένη σύγκρουση αυτοκινήτων με μικρές υλικές ζημιές κατέληξε σε μαχαίρωμα χθές στη Θεσσαλονίκη. Ο εργολάβος οικοδομών Πέτρος Γρηγορόπουλος 31 χρόνων τραυμάτισε σοβαρά με μαχαίρι, στον Εύοσμο, τον 53χρονο οικοδόμο Ιωάννη Καζαντζίδη, σε διαπληκτισμό που ακολούθησε μετά τη σύγκρουση. Το θύμα νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο δράστης συνελήφθη και πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

    [05] Τράπεζα της Ελλάδος-Μείωση επιτοκίων.

    26/12/2000 19:49:59

    Η τελευταία μείωση των επιτοκίων αναμένεται να γίνει αύριο απο την Τράπεζα της Ελλάδος. Ειδικότερα, το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας θα μειώσει κατά 1% τα επιτόκια, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύγκλιση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά που ανέρχονται στο 4,75%. Μετά την απόφαση αυτή αναμένεται και οι εμπορικές τράπεζες να προχωρήσουν σε νέες μειώσεις των επιτοκίων τους.

    [06] Λέσβος-Απολιθωμένο δάσος-Ανακάλυψη.

    26/12/2000 19:49:52

    Το μεγαλύτερο μέχρι τώρα ιστάμενο απολιθωμένο κορμό δένδρου στον κόσμο, με περίμετρο που φθάνει τα 13,7 μέτρα, έφερε στο φώς πριν απο λίγες ημέρες στη δυτική Λέσβο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους του νησιού. Η σπουδαία αυτή ανακάλυψη έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμένων ανασκαφικών εργασιών στη χερσόνησο Πλάκας, περίπου 800 μέτρα απο τον οικισμό του Σιγρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 26 December 2000 - 21:30:19 UTC