Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΚΚΙ-Τσοβόλας- Αβραμόπουλος-Εκκλησιαστική Ιεραρχία.
  • [02] ΕΕ:υποβολή προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης
  • [03] ΔΗΚΚΙ:Τσοβόλας για κόμμα Αβραμόπουλου
  • [04] ΚΚΕ:16-ο Συνέδριο-εισήγηση ΚΕ-ομιλία Παπαρήγα
  • [05] Δηλώσεις υπ.Πολιτισμού για κόμμα Αβραμόπουλου
  • [06] Κόμμα Αβραμόπουλου-σύσκεψη συμβούλων στο Δήμο Αθηναίων
  • [07] Διεθνείς:Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-Σύνοδος

  • [01] ΔΗΚΚΙ-Τσοβόλας- Αβραμόπουλος-Εκκλησιαστική Ιεραρχία.

    16/12/2000 19:18:50

    Εξωθεσμικούς παράγοντες και ξένες μεγάλες δυνάμεις διακρίνει ο Δημήτρης Τσοβόλας πίσω από την πρόθεση δημιουργίας κόμματος από το Δημήτρη Αβραμόπουλο, τονίζοντας σε σημερινή του ομιλία στην ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ότι "τέτοιες ενέργειες από εκεί που έγιναν και με παραμονή του ακόμη στο αξίωμα του δημάρχου, δυναμιτίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση". Ο κ. Τσοβόλας αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις και κατά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία χθες ευχαρίστησε τον κ. Αβραμόπουλο για τις αναφορές του στο ρόλο της Εκκλησίας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "η χθεσινή απαράδεκτη απόφασή της έγινε μεθοδευμένα για να στηριχθεί αυτή η νέα πολιτική κίνηση".

    [02] ΕΕ:υποβολή προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης

    16/12/2000 18:39:58

    Η κυβέρνηση θα υποβάλει τις προσεχείς ημέρες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, το οποίο θα δεσμεύει την οικονομική πολιτική για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Το πρόγραμμα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δημοσιοποιηθεί, απο τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου τη Δευτέρα. Βασικός στόχος είναι η σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα γύρω απο το 2%, προκειμένου να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας καθώς και η δημιουργία πλεονασμάτων στον προϋπολογισμό, με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους.

    [03] ΔΗΚΚΙ:Τσοβόλας για κόμμα Αβραμόπουλου

    16/12/2000 18:37:45

    Εξωθεσμικούς παράγοντες και ξένες μεγάλες δυνάμεις διακρίνει ο Δημήτρης Τσοβόλας πίσω από την πρόθεση δημιουργίας κόμματος από το Δημήτρη Αβραμόπουλο, τονίζοντας σε σημερινή του ομιλία στην ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, ότι "τέτοιες ενέργειες από εκεί που έγιναν και με παραμονή του ακόμη στο αξίωμα του δημάρχου δυναμιτίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και την τοπική αυτοδιοίκηση". Ο κ.Τσοβόλας αναφέρθηκε και με σκληρές εκφράσεις κατά της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία χθες ευχαρίστησε τον κ.Αβραμόπουλο για τις αναφορές του στο ρόλο της Εκκλησίας, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι "η χθεσινή απαράδεκτη απόφασή της έγινε μεθοδευμένα για να στηριχθεί αυτή η νέα πολιτική κίνηση".

    [04] ΚΚΕ:16-ο Συνέδριο-εισήγηση ΚΕ-ομιλία Παπαρήγα

    16/12/2000 18:29:07

    Ψηφίστηκαν ομόφωνα σήμερα η εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής και η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, από τους αντιπροσώπους του 16ου συνεδρίου του ΚΚΕ. Επίσης ψηφίστηκε ομόφωνα η έκθεση των οικονομικών πεπραγμένων. Με τις διαδικασίες αυτές ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος των εργασιών του συνεδρίου και ακολούθησε η συζήτηση επί των σχεδίων του κόμματος για το 17-ο συνέδριο και την οικοδόμηση Μετώπου. Αύριο, αναμένεται να γίνει ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής καθώς και της Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

    [05] Δηλώσεις υπ.Πολιτισμού για κόμμα Αβραμόπουλου

    16/12/2000 18:25:35

    Στα σοβαρά πραγματικά προβλήματα της χώρας ζήτησε απ'όλους να στρέψουν το βλέμμα τους, ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ρωτήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σχετικά με το νέο κόμμα Αβραμόπουλου. Ο κ.Βενιζέλος έκανε τη δήλωση προσερχόμενος στη διήμερη συνάντηση του Ινστιτούτου "ΙΣΤΑΜΕ-Ανδρέας Παπανδρέου" με θέμα "Η Ελληνική Οπτική για την Ευρωπαϊκή Προσέγγιση στη Νοτιανατολική Ευρώπη". Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Γιάννης Σουλαδάκης ο οποίος προέβλεψε οτι "αυτά που θα εισπράξει ο κ.Αβραμόπουλος θα είναι πολύ φτωχά".

    [06] Κόμμα Αβραμόπουλου-σύσκεψη συμβούλων στο Δήμο Αθηναίων

    16/12/2000 18:20:52

    Σύσκεψη με τους συμβούλους της δημοτικής παράταξής του συγκάλεσε το μεσημέρι στο Δήμο Αθηναίων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ολοι οι σύμβουλοι δήλωσαν οτι θα στηρίξουν τον κ.Αβραμόπουλο και δεν θα άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, ενώ φάνηκε οτι προτίθενται να τον ακολουθήσουν και στο κόμμα του, ανάμεσά τους και η κ.Ευαγγελία Βελέντζα, η οποία είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Το επιτελείο του κ.Αβραμόπουλου εργάζεται πυρετωδώς για να ετοιμάσει το πολιτικό του γραφείο, το οποίο πιθανότατα θα ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα και θα βρίσκεται κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

    [07] Διεθνείς:Ισραήλ-Παλαιστίνιοι-Σύνοδος

    16/12/2000 18:17:13

    Ο κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαήμπ Ερεκάτ δήλωσε σήμερα ότι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν προπαρασκευαστικές συναντήσεις για την πραγματοποίηση συνόδου κορυφής στις ΗΠΑ, με στόχο την επισφράγιση μια οριστικής ειρηνευτικής συμφωνίας. Στο μεταξύ, στα τραύματά του υπέκυψε ένας 70χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματισθεί από ισραηλινά πυρά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 December 2000 - 21:30:19 UTC