Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γαλλία-ΕΕ-Προσπάθειες να αρθεί το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής.
  • [02] Γαλλία-ΕΕ-Ικανοποίηση Σημίτη για Κυπριακό.
  • [03] Στο 4,2% ο πληθωρισμός για το Νοέμβριο.
  • [04] Υπόθεση ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνα για προσόντα Στεφανάκου.
  • [05] "Πρωτοβουλία Τσουκάτου"-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.
  • [06] Μεγάλες καταστροφές στην Κρήτη από ισχυρές βροχοπτώσεις.
  • [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΙΚΑ 19 και 20 Δεκεμβρίου.
  • [08] Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ευλόγησε πολύτεκνη οικογένεια.
  • [09] Εκθεση πραγματογνώμονα Στεφανάκου
  • [10] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ναυπήγηση κρουαζιεροπλοίου
  • [11] Θεσσαλονίκη-Συνάντηση Δημάρχων Βαλκανικής
  • [12] Περιοδεία Καραμανλή
  • [13] Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων
  • [14] Επιμνημόσυνη δέηση για ταξίαρχο Σόντερς
  • [15] Νίκαια-Συνάντηση Σημίτη-Ετζεβίτ
  • [16] Βουλευτές ΠΑΣΟΚ-Πρόταση νόμου
  • [17] Ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός -Εκλεισε στο 4,2%

  • [01] Γαλλία-ΕΕ-Προσπάθειες να αρθεί το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής.

    08/12/2000 21:10:10

    Συνεχίζονται οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις της Γαλλικής προεδρίας με τους Ευρωπαίους ηγέτες, που συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής της Νίκαιας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που παρατηρείται σε ότι αφορά τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εργασίες της συνόδου διακόπηκαν και ο γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ άρχισε σειρά επαφών με τις αντιπροσωπείες των 15, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια συμβιβαστική φόρμουλα και να μην τελειώσει η σύνοδος χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

    [02] Γαλλία-ΕΕ-Ικανοποίηση Σημίτη για Κυπριακό.

    08/12/2000 21:10:04

    Ικανοποιμένος από τη θέση των ευρωπαίων ηγετών στο Κυπριακό και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη Νίκαια της Γαλλίας που βρίσκεται, συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Οι 15 εκφράζουν τη σθεναρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες του γγ του ΟΗΕ για επίλυση του Κυπριακού με βάση τα συμπεράσματα του συμβουλίου ασφαλείας, ενώ για τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ, οι ευρωπαίοι ηγέτες επαναλαμβάνουν ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Άγκυρας περνά μέσω των αποφάσεων του Ελσίνκι.

    [03] Στο 4,2% ο πληθωρισμός για το Νοέμβριο.

    08/12/2000 21:09:57

    Στο 4,2% έκλεισε το Νοέμβριο ο πληθωρισμός, έναντι 4% τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Η αρνητική αυτή εξέλιξη αποδίδεται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες, που έχουν σχέση με την ανατίμηση του δολαρίου και τις τις υψηλές τιμές του πετρελαίου. Εκτιμάται οτι από το Δεκέμβριο ο πληθωρισμός θα επανέλθει σε πτωτική τροχιά, λόγω διολίσθησης του δολαρίου και πτώσης της διεθνούς τιμής του μαύρου χρυσού.

    [04] Υπόθεση ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνα για προσόντα Στεφανάκου.

    08/12/2000 21:09:51

    Ερευνα για να διαπιστωθεί αν ο πραγματογνώμονας Ηλίας Στεφανάκος διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Στεφανάκος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο πόρισμά του επιρρίπτει ευθύνες για το ναυάγιο σε μέλη του πληρώματος, διαπιστώνει ελλείψεις στα σωστικά μέσα του πλοίου και υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να χαρακτηριστεί αξιόπλοο.

    [05] "Πρωτοβουλία Τσουκάτου"-Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    08/12/2000 21:09:45

    Δεν ήταν εις γνώση ούτε της κυβέρνησης ούτε του ΠΑΣΟΚ, η ενέργεια του Θεόδωρου Τσουκάτου να καταθέσει στη βουλή πρόταση νόμου, την οποία υπογράφουν συνολικά 53 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, για θεσμοθέτηση ελάχιστου εισοδήματος σε όλους του πολίτες. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει περαιτέρω σχόλια. Τόνισε πάντως, ότι καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των πράξεών του.

    [06] Μεγάλες καταστροφές στην Κρήτη από ισχυρές βροχοπτώσεις.

    08/12/2000 21:09:39

    Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν στην Κρήτη και κυρίως στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου, οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών. Δεκάδες σπίτια, καταστήματα και αποθήκες πλημμύρισαν, δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο, και στη γεωργική παραγωγή. Εντός των προσεχών ημερών κλιμάκια των νομαρχιών θα αρχίσουν την καταγραφή των ζημιών, ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.

    [07] Απεργιακές κινητοποιήσεις στο ΙΚΑ 19 και 20 Δεκεμβρίου.

    08/12/2000 21:09:32

    Τη σκυτάλη των απεργιακών κινητοποιήσεων παίρνουν οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ που προχωρούν σε 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Δεκεμβρίου.

    Διεκδικούν την κάλυψη των 3.500 περίπου κενών οργανικών θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των αποδοχών του προσωπικού του Ιδρύματος και τη λήψη μέτρων για την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών.

    [08] Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ευλόγησε πολύτεκνη οικογένεια.

    08/12/2000 21:09:26

    Μια πολύτεκνη οικογένεια κάλεσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος για να την ευλογήσει. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ήταν ότι ο πατέρας Δημήτριος Αθανασόπουλος είναι κληρικός και τα τέσσερα από τα 11 παιδιά του είναι επίσης ιερείς, ενώ μία κόρη του είναι καλόγρια. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι όλα επιστήμονες. Ολοι μαζί με τα 16 εγγόνια πήγαν στο γραφείο του αρχιεπισκόπου ο οποίος τους ευλόγησε, μοίρασε δώρα και γλυκά, και τόνισε ότι τα "πολλά παιδιά είναι ευλογία Θεού".

    [09] Εκθεση πραγματογνώμονα Στεφανάκου

    08/12/2000 14:41:54

  • Το περιεχόμενο της απόρρητης έκθεσης που επρόκειτο να υποβάλει στον εφέτη ανακριτή Σύρου ο παραιτηθείς πραγματογνώμονας Ηλίας Στεφανάκος, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ. Σύμφωνα με την έκθεση, ο κ. Στεφανάκος καταλογίζει ευθύνες για τη ναυτική τραγωδία, κυρίως στον πλοίαρχο και τον υποπλοίαρχο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, ενω διαπιστώνει έλλειψη σωστικών μέσων στο πλοίο και ελλειπή εκπαίδευση του προσωπικού. Παράλληλα διατυπώνει ερωτηματικά για το πως χάθηκε το λογιστήριο του πλοίου. Στο μεταξύ, νέα έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πειραιά για την αυτοκτονία του Παντελή Σφηνιά.

    [10] Ολυμπιακοί Αγώνες-Ναυπήγηση κρουαζιεροπλοίου

    08/12/2000 14:41:47

  • Τη ναυπήγηση στην Ελλάδα του μεγαλυτέρου κρουαζιεροπλοίου στον κόσμο, που θα διετεθεί για την κάλυψη των αναγκών σε ξενοδοχεία ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, εξετάζει αμερικανική εταιρία. Το κόστος για τη ναυπήγηση αυτή θα ξεπεράσει τα 11,5 δισ. δολάρια, ενω οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν απο τον πρόεδρο της εταιρίας και τον πρόεδρο της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης. Οι επιχειρηματίες επισκέφθηκαν την πολυτεχνική σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου στη Ξάνθη για να ερευνήσουν μια μέθοδο εξοικονόμησης ενέργειας, που είναι αντικείμενο έρευνας.

    [11] Θεσσαλονίκη-Συνάντηση Δημάρχων Βαλκανικής

    08/12/2000 14:41:41

  • Αρχισαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη οι διήμερες εργασίες της πρώτης Διεθνούς Συνάντησης Φιλίας και Συνεργασίας δημάρχων των μεγάλων βαλκανικών πόλεων, που οργανώνει ο δήμος της Θεσσαλονίκης. Αντικείμενο είναι η δημιουργία οργάνου περιφερειακής ανάπτυξης με αντικείμενο τη διαχείριση των τοπικών υποθέσεων, η οργάνωση των δήμων και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους.

    [12] Περιοδεία Καραμανλή

    08/12/2000 14:41:34

  • Τριήμερη περιόδεια σε νομούς της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πραγματοποιεί από σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος το βράδυ θα μιλήσει στην Ξάνθη. Αύριο θα επισκεφθεί τη Δράμα και το βράδυ θα μιλήσει στο κλειστό γυμναστήριο Σερρών. Το πρωί ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο τον βουλευτή του κόμματος Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος υποβάλλεται σε εξετάσεις λόγω της αδιαθεσίας που ένιωσε προχθές.

    [13] Συνεδριάζει η Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων

    08/12/2000 14:41:26

  • Υπο την προεδρία του υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Στο μεταξύ ενδέχεται να μην καλυφθεί το κενό απο την παραίτηση του διευθύνοντως συμβούλου της Επιτροπής "Αθήνα 2004" κ. Συναδινού. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε οτι η Επιτροπή και με τα τέσσερα μέλη που έχει λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

    [14] Επιμνημόσυνη δέηση για ταξίαρχο Σόντερς

    08/12/2000 14:41:20

  • Επιμνημόσυνη δέηση για το Βρετανό ταξίαρχο Στήβεν Σόντερς, ο οποίος δολοφονήθηκε απο τη "17 Νοέμβρη" τελέσθηκε το πρωί στη Φιλοθέη. Στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Βρετανός αξιωματούχος κατέθεσαν στεφάνι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Ευσταθιάδης και ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην Αθήνα Ντέιβιντ Μάντεντ.

    [15] Νίκαια-Συνάντηση Σημίτη-Ετζεβίτ

    08/12/2000 14:41:13

  • Την ελπίδα οτι η Αγκυρα θα δείξει εποικοδομητική στάση και θα συνεργαστεί στο πλαίσιο που ορίζει η εταιρική της σχέση με την ΕΕ, εξέφρασε χθές απο τη Νίκαια της Γαλλίας, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μπουλέντ Ετζεβίτ. Ωστόσο ο κ. Σημίτης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν και στο μέλλον αψιμαχίες ενω πρόσθεσε οτι αυτό το οποίο έχει σημασία στο εξής είναι να ανταποκριθεί θετικά η Τουρκία στους όρους και τις προϋποθέσεις που της θέτει η εταιρική της σχέση με την ΕΕ.

    [16] Βουλευτές ΠΑΣΟΚ-Πρόταση νόμου

    08/12/2000 14:41:07

  • Πενηντατρείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν στη Βουλή πρόταση νόμου για τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Τη σχετική πρωτοβουλία είχε ο άλλοτε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Τσουκάτος. Σύμφωνα με πληροφορίες απο τη Νίκαια, ο κ. Σημίτης φέρεται ιδιαίτερα ενοχλημένος απο την ενέργεια αυτή.

    [17] Ανακοινώθηκε ο πληθωρισμός -Εκλεισε στο 4,2%

    08/12/2000 14:40:59

  • Ανακοινώθηκε το μεσημέρι απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου, ο οποίος κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκε στο 4,2% απο 4% που ήταν τον Οκτώβριο. Η άνοδος αυτή του πληθωρισμού αποδίδεται στις αυξήσεις των τιμών των καυσίμων, όμως η σημειούμενη πλέον υποχώρησή του στις διεθνείς αγορές και η ανάκαμψη του ευρώ, δημιουργούν εύλογες προσδοκίες για μείωσή του.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 8 December 2000 - 21:30:42 UTC