Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη τέως-Δηλώσεις Ρέππα
  • [02] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων
  • [03] Κρεοπώλες-Απειλούν με κλείσιμο των καταστημάτων τους.
  • [04] "Βασιλική" περιουσία-Αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Σταθόπουλου
  • [05] Συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΤΕΕ-Εκλογές
  • [07] Ληστεία σε τράπεζα στο Ρέθυμνο.
  • [08] Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι υπεύθυνοι της "Φαράν"
  • [09] "Βασιλική" περιουσία-Αντιδράσεις.
  • [10] "Τρελές αγελάδες".
  • [11] Σεισμός-Απολογίες.
  • [12] Δήλωση Αβραμόπουλου.
  • [13] Κυπριακό.
  • [14] Εκτελεστικό Γραφείο.

  • [01] Συνέντευξη τέως-Δηλώσεις Ρέππα

    27/11/2000 14:23:15

  • Σε διαπραγματεύσεις, για το θέμα της λεγόμενης "βασιλικής" περιουσίας, κάλεσε την κυβέρνηση απο το Λονδίνο, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος τόνισε οτι επιδίωξή του, είναι η επιστροφή των "σπιτιών του" όπως είπε, στο Τατόι και στην Κέρκυρα. Δεν αναφέρθηκε στο θέμα της αποζημίωσης μετά την απόφαση του Ευρωπαικού Δικαστηρίου και επισήμανε οτι το θέμα της περιουσίας του είχε ρυθμιστεί στα τέλη τη δεκαετίας του '80 απο την κυβέρνηση του Ανδρέου Παπανδρέου, αλλά εγκαταλήφθηκε λόγω της ασθένειας του τότε πρωθυπουργού. Στη συνέχεια ρυθμίστηκε ξανά το '92 απο την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως όλα αυτά ανατράπηκαν το '94 με το νόμο της δήμευσης της περιουσίας του και την προσφυγή του στο Ευρωπαικό Δικαστήριο. Επιθυμία του δήλωσε είναι η έκδοση διαβατηρίου με τον τίτλο του πρώην "βασιλιά" και πρόσθεσε οτι η αφαίρεση του ταξιδιωτικού εγγράφου, δεν αρμόζει σε μία δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας χαρακτήρισε ηθικά και ιστορικά απαράδεκτες τις απαιτήσεις του τέως και τόνισε οτι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με δυνάμεις που αντιστρατεύονται το συμφέρον της χώρας.

    [02] Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων

    27/11/2000 13:31:04

  • Εβδομάδα απεργιών απο σήμερα. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν 48ωρη απεργία, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους. Στα νοσοκομεία θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Επίσης, 48ωρη απεργία άρχισαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ και τα άλλα ασφαλιστικά ταμεία ζητώντας την άμεση πρόσληψη προσωπικού και βελτίωση των αποδοχών. Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν και οι υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων. Για αύριο η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία, στην οποία θα μετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια.

    [03] Κρεοπώλες-Απειλούν με κλείσιμο των καταστημάτων τους.

    27/11/2000 13:30:57

  • Με κλείσιμο των καταστημάτων τους, τις ημέρες των εορτών, απειλούν οι Κρεοπώλες, μετά τα προβλήματα που ανέκυψαν στο χώρο τους απο τη νόσο των "τρελών αγελάδων". Σε σημερινή συνέλευση της Ενωσης Κρεοπωλών αποφασίστηκε επίσης να σταματήσει η διάθεση του μοσχαρίσιου κρέατος ντόπιου ή εισαγόμενου, αν δεν συνοδεύεται απο πιστοποιητικά υγείας. Στα Γιάννενα κτηνίατροι δέσμευσαν 300 τόνους κρεατάλευρα σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης του υπουργείου Γεωργίας. Στο μεταξύ η υπουργός Υγείας της Γερμανίας Αντρέα Φίσερ προειδοποίησε σήμερα ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι τα κρέατα που έχουν ελεγχθεί είναι ασφαλή 100% και υπενθύμισε ότι η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών, ανιχνεύεται μόνον, όταν εκδηλωθεί.

    [04] "Βασιλική" περιουσία-Αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Σταθόπουλου

    27/11/2000 13:30:50

  • Συνέντευξη Τύπου πρόκειται να δώσει σήμερα στο Λονδίνο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα της λεγόμενης "βασιλικής" περιουσίας, μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Σταθόπουλος, απέδωσε στον κ. Μητσοτάκη την κύρια πολιτική ευθύνη για την ευρωπαϊκή καταδίκη της χώρας μας και πρόσθεσε οτι η συμφωνία που έκανε το 1992 η κυβέρνησή του με τον τέως βασιλιά αποτέλεσε το πιο επιβαρυντικό στοιχείο στη δίκη του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Σε απαντητική του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανέφερε ότι "ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος χειρίστηκε νομικά το θέμα της βασιλικής περιουσίας στο Δικαστήριο, αντί να "κλαίγεται" και να αναζητεί παντού - αλλού υπευθύνους για το φιάσκο, καλά θα κάνει έστω και τώρα να προσγειωθεί στην πραγματικότητα για να μπορέσει να προστατεύσει αποτελεσματικά στην επόμενη φάση, τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου".

    [05] Συνεδρίαση Εκτελεστικού Γραφείου ΠΑΣΟΚ

    27/11/2000 13:30:42

  • Την πρώτη του συνάντηση με το Θεόδωρο Πάγκαλο, μετά την αποπομπή του, αναμένεται να έχει απόψε ο πρωθυπουργός, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, όπου θα συζητηθούν θέματα οργανωτικής πολιτικής. Το μεσημέρι ο κ. Σημίτης έγινε δεκτός απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον οποίο ενημέρωσε για όλο το φάσμα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Αργά το μεσημέρι ο κ. Σημίτης αναμένεται να έχει συνεργασία με την υπουργό Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου, για θέματα της αρμοδιότητάς της.

    [06] ΤΕΕ-Εκλογές

    27/11/2000 13:30:35

  • Η πολύ μεγάλη αποχή και ο πολυκομματισμός κυριάρχησαν στις χθεσινές εκλογές για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Με βάση τα αποτελέσματα σε 143 απο 144 εκλογικά τμήματα πρώτη παράταξη αναδείχθηκε, η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών που πρόσκεινται στη ΝΔ, με ποσοστό 29,7% και ακολουθούν η ΠΑΣΚ Μηχανικών με 21,5%, η ΠΑΣΚ Μηχανικών και συνεργαζόμενοι με 10,1%, Δημοκρατική Ένωση Μηχανικών 5% και η Πανεπιστημονική Κίνηση με 4,8%.

    [07] Ληστεία σε τράπεζα στο Ρέθυμνο.

    27/11/2000 13:30:27

  • Ληστεία απο 2 ένοπλους κουκουλοφόρους, με λεία 4,5 εκατ. δρχ. σημειώθηκε το πρωϊ στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Πέραμα Μυλοποτάμου Ρεθύμνου. Οι δράστες, μπήκαν στην Τράπεζα και αφού πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό ζήτησαν απο τον ταμία να τους παραδώσει οσα χρήματα υπήρχαν. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με μηχανή μεγάλου κυβισμού.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 November 2000 - 12:30:34 UTC