Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ζάκ Ρόγκ-Σημίτη
  • [02] Νομοσχέδιο για εργασιακές σχέσεις.
  • [03] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο-Βασιλική περιουσία.
  • [04] Βουλή - Χρυσοχοϊδης - Χώροι στάθμευσης κέντρων διασκέδασης.
  • [05] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής
  • [06] Κρέατα-Αγορανομική διάταξη.
  • [07] Απειλεί 37χρονος οτι θά αυτοκτονήσει.
  • [08] Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας
  • [09] Απόπειρα εμπρησμού.
  • [10] Μυτιλήνη-ΕΚΑΒ-Σε διαθεσιμότητα τρείς υπάλληλοι.
  • [11] Κλειστά είναι σήμερα τα ΤΕΙ
  • [12] Λάρισα -Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο.
  • [13] Νόσος "τρελών αγελάδων"
  • [14] Ολυμπιάδα
  • [15] ΝΔ-Διαφωνία

  • [01] Συνάντηση Ζάκ Ρόγκ-Σημίτη

    23/11/2000 14:18:44

  • Την ικανοποίησή του, για την προετοιμασία διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Ζάκ Ρόγκ, μετά απο συνάντηση που είχε το πρωί στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και την πρόεδρο της Επιτροπής "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου. Στη συνέχεια ο κ. Ρόγκ συναντήθηκε με το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Ανάπτυξης Κώστα Λαλιώτη και Νίκο Χριστοδουλάκη.

    [02] Νομοσχέδιο για εργασιακές σχέσεις.

    23/11/2000 14:18:37

  • Το νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις συζητήθηκε το πρωί στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος, μέλη του οποίου έχουν εκφράσει επιφυλάξεις. Στη συνεδρίαση μετείχαν τα μέλη της γραμματείας του συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ καθώς και πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Πολυζωγόπουλος. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να καταθέσει άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

    [03] Ευρωπαϊκό Δικαστήριο-Βασιλική περιουσία.

    23/11/2000 14:18:30

  • Με ψήφους 15 υπέρ και 2 κατά, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα, για τη δήμευση της περιουσίας του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, της αδελφής του Ειρήνης και της θείας τους Αικατερίνης. Το δικαστήριο ανακοίνωσε οτι το ύψος της αποζημίωσης που θα δοθεί στα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας, θα εξεταστεί σε άλλη ημερομηνία. Σημειώνεται οτι ο τέως βασιλιάς ζητάει αποζημίωση 1,4 δισ. δολ. αν δεν του επιστραφεί η περιουσία.

    [04] Βουλή - Χρυσοχοϊδης - Χώροι στάθμευσης κέντρων διασκέδασης.

    23/11/2000 14:18:24

  • Σε εφαρμογή θα τεθεί σύντομα το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, βάσει του οποίου, τα κέντρα διασκέδασης δεν θα λαμβάνουν άδεια λειτουργίας εφόσον δεν έχουν εξασφαλίσει χώρους στάθμευσης για τα αυτοκίνητα των πελατών τους. Αυτό δήλωσε το πρωί στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ.Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κυκλοφορίας των αυτοκινήτων γύρω απο τα νυχτερινά κέντρα και τον έλεγχο της δράσης των "εταιριών παρκαδόρων".

    [05] Συνεδρίαση κυβερνητικής επιτροπής

    23/11/2000 14:18:18

  • Με θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών καθώς και με τα οικονομικά των κομμάτων, ασχολήθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή υπο τον πρωθυπουργό. Το πρωί ο κ. Σημίτης συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αλεξάντερ Ντιμιτρόφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας. Το απόγευμα ο κ.Σημίτης θα μεταβεί στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί Διάσκεψη Κορυφής της ΕΕ και κρατών των δυτικών Βαλκανίων.

    [06] Κρέατα-Αγορανομική διάταξη.

    23/11/2000 14:18:11

  • Yπογράφηκε η αγορανομική διάταξη, που καθορίζει ακριβώς ποιά προϊόντα κρέατος και ζωοτροφές απαγορεύονται στη χώρα μας, ύποπτα για τη νόσο, των "τρελών αγελάδων". Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει ήδη ελέγχους στην αγορά για τον εντοπισμό ύποπτων κρεάτων, ενω οι κρεοπώλες απειλούν με κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι, όπως λένε, για τη μη ενημέρωσή τους και για την ερήμην τους υπογραφή αγορανομικών διατάξεων.

    [07] Απειλεί 37χρονος οτι θά αυτοκτονήσει.

    23/11/2000 14:18:05

  • Ταμπουρωμένος στο αυθαίρετο σπίτι του στην Ανθούσα Αττικής παραμένει απο χθές το μεσημέρι ο 37χρονος, Βαγγέλης Πετρούλιας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και απειλεί να ανατινάξει το κτίσμα με φιάλες υγραερίου. Την περιοχή έχει αποκλείσει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

    [08] Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας

    23/11/2000 14:17:58

  • Δύο βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν το πρωί στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης-Ειδομένης στο ύψος του σταθμού της Γέφυρας. Η γραμμή παραμένει κλειστή, ενώ η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία. Απο συνεργεία του ΟΣΕ καταβάλλονται προσπάθειες για να αποσυρθούν απο τις γραμμές τα δύο βαγόνια.

    [09] Απόπειρα εμπρησμού.

    23/11/2000 14:17:52

  • Αγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια, τα οποία ευτυχώς δεν εξερράγησαν, κάτω απο το ΙΧ αυτοκίνητο του πρώην αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Νίκωνα Αρκουδέα. Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο και διερχόμενος πολίτης είδε τα γκαζάκια κάτω απο το αυτοκίνητο και τα απομάκρυνε πριν αυτά εκραγούν.

    [10] Μυτιλήνη-ΕΚΑΒ-Σε διαθεσιμότητα τρείς υπάλληλοι.

    23/11/2000 14:17:45

  • Σε διαθεσιμότητα έθεσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ τον προϊστάμενο του Κέντρου βορείου Αιγαίου Ιγνάτιο Ιωαννίδη και τους τραυματιοφορείς Ασμάνη Κωνσταντίνο και Μάντζη Γεώργιο. Οι τρείς άνδρες συνελήφθησαν χθές το μεσημέρι με ποσότητες ναρκωτικών ουσιών προοριζόμενες για προσωπική χρήση. Σημειώνεται οτι οι τραυματιοφορείς αποτελούσαν μαζί με τον αρμόδιο γιατρό, κατά καιρούς το πλήρωμα του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ και είχαν προσληφθεί πριν σχεδόν ένα χρόνο στη Μυτιλήνη για να στελεχώσουν τις υπηρεσίες στο βόρειο Αιγαίο.

    [11] Κλειστά είναι σήμερα τα ΤΕΙ

    23/11/2000 14:17:39

  • Κλειστά είναι σήμερα τα ΤΕΙ όλης της χώρας, καθώς οι διοικήσεις τους ζητούν οικονομική ενίσχυση και ανωτατοποίηση των ιδρυμάτων. Η κινητοποίηση αυτή θα επαναληφθεί στις 29 του μηνός.

    [12] Λάρισα -Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε σχολείο.

    23/11/2000 14:17:33

    "Λουκέτο" σε Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας για δύο ημέρες έβαλαν με δική τους πρωτοβουλία γονείς μαθητών μετά την εκδήλωση και νέου κρούσματος μηνιγγιτιδας σε μαθητή της 3ης Δημοτικού που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το νέο κρούσμα αφορά ιογενή μηνιγγίτιδα και ανεβάζει τουλάχιστον σε είκοσι τα καταγεγραμμένα επίσημα ή μή περιστατικά απο τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα που έχουν εκδηλωθεί τόσο σε παιδιά σχολικής ηλικίας όσο και σε μεγαλύτερους.

    [13] Νόσος "τρελών αγελάδων"

    23/11/2000 08:32:05

    Υπογράφεται σήμερα η αγορανομική διάταξη που καθορίζει ακριβώς ποιά προϊόντα κρέατος και ζωοτροφές απαγορεύονται στη χώρα μας. Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκίνησαν έρευνες ώστε να εντοπιστούν και αποσυρθούν τα ύποπτα για τη νόσο των "τρελών αγελάδων" κρέατα προέλευσης Γαλλίας. Στη Γαλλία εντοπίστηκαν έξι ακόμα κρούσματα της ασθένειας σε ζώα και 2 στην Ισπανία. Οι κρεοπώλες απειλούν με κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι, όπως λένε, για τη μη ενημέρωσή τους και για την ερήμην τους υπογραφή αγορανομικών διατάξεων.

    [14] Ολυμπιάδα

    23/11/2000 08:31:59

    Με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη σήμερα και αύριο με την πρόεδρο του "Αθήνα 2004" Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη συναντάται η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Ζακ Ρόγκ, που βρίσκεται στη χώρα μας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την προετοιμασία των ολυμπιακών αγώνων του 2004. Η αντιπροσωπεία της ΔΟΕ θα συναντηθεί και με άλλα κυβερνητικά στελέχη. Μέλη της εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα του Ολυμπιακού Χωριού.

    [15] ΝΔ-Διαφωνία

    23/11/2000 08:31:52

    Αντικείμενο εσωκομματικής συζήτησης και διαφωνιών αποτελεί το αν η ΝΔ πρέπει να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ.Έβερτ εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του λέγοντας ότι αφού η ΝΔ δεν μπορεί να επιβάλλει τις εκλογές τότε δεν έχει λόγο και να τις ζητήσει, ενώ άλλα στελέχη, όπως ο κ. Κεφαλογιάννης, τονίζουν ότι η κυβέρνηση είναι κουρασμένη και ως εκ τούτου οι εκλογές αποτελούν λύση. Πάντως πολλά στελέχη εκτιμούν ότι τη σχετική απόφαση πρέπει να λάβει το Συνέδριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 November 2000 - 12:30:46 UTC