Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα της κυβέρνησης για τις "τρελές αγελάδες".
  • [02] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη για εσωκομματικά.
  • [03] Συνάντηση πρωθυπουργού-υπουργού Πολιτισμού.
  • [04] Επίσκεψη Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα.
  • [05] Παπουτσής-Συνέντευξη στο ΑΠΕ.
  • [06] Εισαγγελικές έρευνες για το θάνατο γυναίκας στην εθνική οδό.
  • [07] Επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για το Χρηματιστήριο.

  • [01] Μέτρα της κυβέρνησης για τις "τρελές αγελάδες".

    21/11/2000 21:46:59

    Η προσαρμογή των μέτρων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες, από τους υπουργούς Γεωργίας της ΕΕ, για την αντιμετώπιση της νόσου των τρελών αγελάδων, στην ελληνική πραγματικότητα, ήταν το αντικείμενο της ευρείας υπουργικής σύσκεψης με τη συμμετοχή των υπουργών Γεωργίας και Ανάπτυξης. Οπως δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να απαγορευθούν οι εισαγωγές βοδινού κρέατος με κόκαλο και η διακίνηση κρεαταλεύρων, τα οποία θα απαγορευθούν όχι μόνο για τη διατροφή των βοοειδών, αλλά και των αιγοπροβάτων, των χοιρινών, των πουλερικών και των ψαριών.

    [02] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη για εσωκομματικά.

    21/11/2000 21:46:53

    Ο πρωθυπουργός ούτε έρχεται ούτε φεύγει, αλλά ψηφίστηκε για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της κυβέρνησης, τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ

    Κώστας Σκανδαλίδης, με αφορμή σχόλια για την απομάκρυνση Πάγκαλου και ζήτησε να πάψουν να υπάρχουν διερμηνείς δηλώσεων και προθέσεων του πρωθυπουργού και στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος. Ο κ. Σκανδαλίδης είπε ότι τη Δευτέρα θα συνεδριάσει το Εκτελεστικο Γραφείο του ΠΑΣΟΚ με θέμα την προετοιμασία των εκλογών για την ανάδειξη νέων νομαρχιακών επιτροπών, ενώ το πρώτο δίμηνο του 2001 θα γίνουν δύο συνδιασκέψεις για την ανάπτυξη και την παιδεία.

    [03] Συνάντηση πρωθυπουργού-υπουργού Πολιτισμού.

    21/11/2000 21:46:46

    Τα θέματα του υπουργείου Πολιτισμού, την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων, την Πολιτιστική Ολυμπιάδα, την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, την Αναθεώρηση του Συντάγματος και ορισμένα θέματα γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής, απασχόλησαν σήμερα για μιάμιση ώρα τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    [04] Επίσκεψη Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα.

    21/11/2000 21:46:37

    Στους στενούς δεσμούς της Ελλάδας και της Αρμενίας, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσφωνόντας τον Αρμένιο ομόλογό του Ρομπέρ Κοτσαριάν ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, ο κ.Στεφανόπουλος ανέφερε ότι ο αρμενικός και ο ελληνικός λαός ζήσανε μαζί στα όρια της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, γεγονός που συνετέλεσε στην αλληλεπίδραση των πολιτισμών τους. Το απόγευμα, ο πρόεδρος της Αρμενίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ,

    Κώστα Καραμανλή.

    [05] Παπουτσής-Συνέντευξη στο ΑΠΕ.

    21/11/2000 21:46:25

    Την απόφαση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη μεγάλη μάχη για να φωτιστούν τα αίτια του ναυαγίου του ΣΑΜΙΝΑ, διατυπώνει ο υπουργός Ναυτιλίας, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο ΑΠΕ. Ο κ. Παπουτσής χαρακτηρίζει μεγάλη πρόκληση την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών και κατηγορρεί τη ΝΔ για λαϊκισμό. Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχεται ότι υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες που έχουν δημιουργήσει καθυστέρηση στην πρόοδο της ανακριτικής διαδικασίας για τα αίτια και τις ευθύνες του ναυαγίου του "Εξπρές Σάμινα".

    [06] Εισαγγελικές έρευνες για το θάνατο γυναίκας στην εθνική οδό.

    21/11/2000 21:46:12

    Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο εισαγγελικές έρευνες τόσο για τον τραγικό θάνατο της άτυχης γυναίκας προχθές στην εθνική οδό - στο ύψος της Κακιάς Σκάλας από την αποκόλληση και κατολίσθηση βράχου, όσο και για τις πλημμύρες στην Αττική από τη δυνατή νεροποντή, καθώς και τις πολύωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε διάφορες περιοχές.

    Όσον αφορά εξάλλου τις πλημμύρες στις περιοχές Νέα Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Ανάβυσσο, Περιστέρι και αλλού θα γίνει έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν ευθυνών των αρμοδίων υπηρεσιών σχετικά με τα φρεάτια των ομβρίων υδάτων, τον καθαρισμό των ρεμάτων αν υπήρξαν κακοτεχνίες στις κατασκευές των υπονόμων.

    [07] Επίθεση στην κυβέρνηση από τη ΝΔ για το Χρηματιστήριο.

    21/11/2000 21:46:00

    Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση για την πορεία της Σοφοκλέους, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στη συνεδρίαση των τομεαρχών. Ο κ. Καραμανλής απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι υπήρξαν μικροκομματικές υστεροβουλίες και πως η περυσινή έκρηξη της Σοφοκλέους ποδηγετήθηκε και έστειλαν τον κόσμο ως αμνό επι σφαγή. Ο εκπρόσωπος Τυπου του κόμματος κάλεσε την κυβέρνηση να φύγει αν δεν μπορεί να υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 November 2000 - 21:30:26 UTC