Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου
  • [02] Πειραιάς-Μηχανική βλάβη σε πλοίο.
  • [03] Αεροπειρατία-Ισραήλ-Αίσιο τέλος
  • [04] Θάνατος 28χρονου-Παρασύρθηκε απο τρένο
  • [05] Πράγα-Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [06] Συνέντευξη Παπανδρέου στην Ελευθεροτυπία.
  • [07] Κωνσταντόπουλος-Ομιλία-Βραδιά νεολαίας
  • [08] Καλαμάτα-Καραμανλής
  • [09] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ-Τσοχατζόπουλος
  • [10] Αυστρία-Δυστύχημα-Σιδηρόδρομος
  • [11] Αεροπειρατία-Ισραήλ-Τσετσένοι

  • [01] Στην Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου

    12/11/2000 12:51:43

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης προκειμένου να συζητήσει με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το τέλος του πέμπτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη. Αύριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και τους κυρίους Καραμανλή και Μητσοτάκη, ενώ την Τρίτη με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη. Στην Αθήνα επίσης βρίσκεται και ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    [02] Πειραιάς-Μηχανική βλάβη σε πλοίο.

    12/11/2000 12:37:43

    Μηχανική βλάβη σημειώθηκε το πρωί στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "ΑΘΗΝΑ Ι", σημαίας Μάλτας, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πρίντεζι - Πάτρα, με 53 επιβάτες και 54 αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά. Η βλάβη σημειώθηκε σε μια από τις μηχανές του πλοίου, το οποίο έπλεε 12 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά στους Οθωνούς. Το σκάφος κατευθύνεται προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπου θα γίνει προσπάθεια για να επισκευαστεί η βλάβη και να αποβιβαστούν οι επιβάτες και τα οχήματα.

    [03] Αεροπειρατία-Ισραήλ-Αίσιο τέλος

    12/11/2000 10:53:04

  • Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 58 επιβαινόντων ρωσικού αεροσκάφους Τουπόλεφ, το οποίο είχε καταλάβει ένοπλος Τσετσένος αεροπειρατής και το οδήγησε σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ. Ο ένοπλος παραδόθηκε στις αρχές και οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των ισραηλινών αρχών η αεροπειρατία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι στο αεροσκάφος γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος για πιθανό εντοπισμό εκρηκτικών. Σημειώνεται ότι ο ένοπλος κατέλαβε το αεροσκάφος, ενώ εκτελούσε το δρομόλογιο από τη Μαχατσκάλα του Νταγκεστάν στη Μόσχα και αρχικά το οδήγησε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για ανεφοδιασμό.

    [04] Θάνατος 28χρονου-Παρασύρθηκε απο τρένο

    12/11/2000 10:22:21

  • Τραγικό θάνατο βρήκε 28χρονος όταν παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ σε διάβαση πεζών στο Καματερό, στην Αθήνα. Πρόκειται για τον Γιώργο Φυντανάκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντελήφθηκε την αμαξοστοιχία και προσπάθησε να περάσει τις γραμμές.

    [05] Πράγα-Επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας

    12/11/2000 10:22:14

  • Τριήμερη επίσκεψη στην Πράγα πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, προσκεκλημένος του Τσέχου ομολόγου του Βάτσλαβ Χάβελ. Στόχος της επίσκεψης είναι η περαιτέρω διεύρυνση των ήδη καλών ελληνοτσεχικών σχέσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, ενώ θα επαναληφθεί η ελληνική υποστήριξη στην προσπάθεια της Τσεχίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    [06] Συνέντευξη Παπανδρέου στην Ελευθεροτυπία.

    12/11/2000 10:22:08

  • Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης για την ακολουθούμενη πολιτική απέναντι στην Τουρκία. Επισημαίνει ότι το ρίσκο το έχει πάρει ο ίδιος και όχι η Ελλάδα. Τονίζει ότι εκσυγχρονισμός της οικονομίας είναι αναγκαίος αλλά πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα στρώματα που περιθωριοποιούνται. Αναφερόμενος στο κόμμα διαπιστώνει εμμονή στη συνθηματολογία του παρελθόντος.

    [07] Κωνσταντόπουλος-Ομιλία-Βραδιά νεολαίας

    12/11/2000 10:22:02

  • Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσαντόπουλος μιλώντας χθες το βράδυ στη γιορτή νεολαίας του κόμματός του τόνισε ότι η αριστερή νεολαία θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις κρίσιμες δεκαετίες του 21ου αιώνα, αφού, όπως είπε, οι εξελίξεις βρίσκονται πλέον σε οριακό σημείο. Εκτίμησε ότι η απόλυτη ηγεμονία και ο αδιέξοδος μονόδρομος του νεοφιλελευθερισμού δέχονται ήδη τις πρώτες αμφισβητήσεις. Οι προτεραιότητες, είπε, είναι ανυποχώρητος αγώνας για μια κοινωνία με ισόρροπη ανάπτυξη, εσωτερική συνοχή και διευρυμένη προστασία για διορθωτικές αλλαγές και μετασχηματισμό στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

    [08] Καλαμάτα-Καραμανλής

    12/11/2000 10:21:56

  • Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες βράδυ απο την Καλαμάτα, ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ο υπεύθυνος της συγκάλυψης των ευθυνών για το ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα προβλήματα της Πελοπονήσου και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προκλητική αδιαφορία. Για την κατάσταση στο χώρο της υγείας είπε ότι είναι τραγική, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα. Σήμερα ο κ.Καραμανλής ολοκληρώνει την περιοδεία του στην Πελοπόννησο με την επίσκεψή του στο Αργος.

    [09] Συνδιάσκεψη ΠΑΣΟΚ-Τσοχατζόπουλος

    12/11/2000 10:21:49

  • Ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος κατά την ομιλία του χθες στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την υγεία μίλησε για Κασσάνδρες, που όπως είπε, βλέπουν διαφορές στο ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχουν, τόνισε, διαφορές και διαχωρισμοί του παρελθόντος, αλλά υπάρχουν πολιτικές που συγκλίνουν. Και συγκλίνουμε και τα βρίσκουμε, επισήμανε χαρακτηριστικά. Εξέφρασε δε την πλήρη υποστήριξή του στην επιχειρούμενη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. Τις εργασίες της συνδιάσκεψης έκλεισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος απέδωσε σε "αυτόκλητους διερμηνείς" την εικόνα της εσωτερικής αντιπαράθεσης.

    [10] Αυστρία-Δυστύχημα-Σιδηρόδρομος

    12/11/2000 10:21:43

  • Ημέρα πένθους η σημερινή για την Αυστρία, όπου χθές βρήκαν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 170 άτομα, όταν τυλίχθηκε στις φλόγες οδοντωτός σιδηρόδρομος, μέσα σε σήραγγα των Αλπεων. Το τρένο πήρε φωτιά 600 μέτρα μετά την είσοδό του στη σήραγγα, λίγο πριν αρχίσει να ανεβαίνει σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Σύμφωνα με τις αρχές, απο το τραγικό δυστύχημα κατάφεραν να διασωθούν συνολικά 18 άτομα, εκ των οποίων τα 9 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο στο Καπρούν.

    [11] Αεροπειρατία-Ισραήλ-Τσετσένοι

    12/11/2000 10:21:37

  • Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα των ένοπλων Τσετσένων αεροπειρατών, που κατέλαβαν χθες ρωσικό αεροσκάφος τύπου "Τουπόλεφ" με 58 επιβαίνοντες και το οδήγησαν σε στρατιωτική βάση του Ισραήλ. Το αεροσκάφος, εκτελούσε το δρομολόγιο από τη Μαχατσκάλα του Νταγκεστάν στη Μόσχα, όταν άγνωστος αριθμός ενόπλων ακινητοποίησαν το πλήρωμα και ζήτησαν να μεταβούν στο Ισραήλ, αφού έκαναν μια στάση στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν για ανεφοδιασμό. Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε οτι ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ εγκατέλειψε τα σχέδια του να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και επιστρέφει εσπευσμένα στο Ισραήλ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 November 2000 - 12:30:33 UTC