Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-11-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΑΜΙΝΑ-Ποινικές διώξεις για την αξιοπλοϊα του πλοίου.
  • [02] Ανησυχία στην κυβέρνηση για την άνοδο του πληθωρισμού.
  • [03] Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος.
  • [04] Επικίνδυνη ουσία σε διαδεδομένα φάρμακα.
  • [05] Στο στόχαστρο του ΔΟΕ...
  • [06] Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ.
  • [07] Διεθνή βραβεία Ωνάση 1999-Ζισκάρ ντ΄Εστέν-Θεοδωράκης.
  • [08] Λεπτοσπείρωση-Θάνατος 69χρονου στην Κέρκυρα.
  • [09] Στεφανόπουλος-Ολυμπιονίκες Παρολυμπιάδας
  • [10] Σιδηροδρομικό ατύχημα στο Μαρούσι-Τραυματίες
  • [11] Συνεδρίαση ΕΓ και ΚΕ ΠΑΣΟΚ
  • [12] ΚΚΕ-Θεωνάς-Παραίτηση
  • [13] ΓΣΣΕ-Προσανατολίζεται σε νέα 24ωρη απεργία
  • [14] Καύσιμα-Μειώσεις στις τιμές απο αύριο
  • [15] "Σαμίνα"-Ποινικές διώξεις
  • [16] Πληθωρισμός-Εκλεισε στο 4%

  • [01] ΣΑΜΙΝΑ-Ποινικές διώξεις για την αξιοπλοϊα του πλοίου.

    07/11/2000 21:44:50

    Ποινικές διώξεις που αφορούν την κατάσταση του επιβατηγού πλοίου ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ και την αξιοπλοϊα του πριν από το ναυάγιο, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 80 συνάνθρωποί μας, άσκησε σήμερα ο εισαγγελέας Πειραιά, εναντίον του πρώην διευθυντή της Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων, αρχιπλοιάρχου ΛΣ Δαμιανού Δουμάνη, του διοικητή του Α' Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, αντιπλοιάρχου Αντώνη Πιτσουλάκη, των εκπροσώπων της πλοιοκτήτριας εταιρίας Μίνοαν Φλάιν Ντόλφιν και εναντίον του πλοιάρχου Βασίλη Γιαννακή που ήδη είναι προφυλακισμένος.

    Συνάντηση μισής ώρας είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Χρήστο Παπουτσή.

    [02] Ανησυχία στην κυβέρνηση για την άνοδο του πληθωρισμού.

    07/11/2000 21:44:44

    Ανησυχία επικρατεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την αλματώδη άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και έκλεισε στο 4% για τον μήνα Οκτώβριο, έναντι 3,1% που ήταν τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω των αυξήσεων στις τιμές του πετρελαίου, αλλά και των αυξήσεων στις τιμές των ποτών και των τσιγάρων. Νέες σημαντικές μειώσεις στα καύσιμα αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα. Η βενζίνη και το πετρέλαιο θα πωλούνται φθηνότερα απο 10 εως 12 δρχ το λίτρο.

    [03] Δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος.

    07/11/2000 21:44:37

    Το θέμα της αναθεώρησης του συντάγματος συζητήθηκε σήμερα σε κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε οτι ουδέποτε απασχόλησε την κυβέρνηση θέμα αλλαγής του εκλογικού συστήματος, και τέτοιο θέμα δεν υφίσταται ούτε τώρα. Σήμερα επίσης συνεδρίασε και το ΚΥΣΕΑ, όπου ενεκρίθη το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου. Παρατάθηκε επίσης για έναν χρόνο ακόμα η θητεία του στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη στην θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

    [04] Επικίνδυνη ουσία σε διαδεδομένα φάρμακα.

    07/11/2000 21:44:30

    Την επικίνδυνη ουσία φαινυλπροπανολαμίνη, περιέχουν τα φάρμακα Ντιμετάπ, Ορνέιντ, και Ρινοπρόντ-S, τα οποία κυκλοφορούν και στη χώρα μας και σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων, ενδεχομένως να ευθύνεται για την πρόκληση αιμορραγικών εγκεφαλικών επεισοδίων σε καρδιαγγειακούς ασθενείς. Ηδη, οι φαρμακευτικές εταιρείες θα σταματήσουν άμεσα την παραγωγή φαρμάκων που περιέχουν την ουσία αυτή.

    Ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν περιπτώσεις σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών.

    [05] Στο στόχαστρο του ΔΟΕ...

    07/11/2000 21:44:24

    Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ θα βρεθούν το 2001 οι χρηματιστηριακές εταιρίες και οι ΕΛΔΕ, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, η διακίνηση των καυσίμων, καθώς και τα έργα υποδομής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στους τομείς αυτούς θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των 96.343 ελέγχων που θα κάνει το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος το 2001.

    Αυτό προκύπτει από τον προγραμματισμό δράσης του ΣΔΟΕ το 2001 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Παράλληλα με τους ελέγχους αυτούς, το ΣΔΟΕ θα κάνει διαρκείς περιπολίες στο εμπορικά κέντρα των πόλεων και σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση.

    [06] Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ.

    07/11/2000 21:44:17

    Σε νέα 24ωρη απεργία προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, την πρώτη ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και την απασχόληση, εάν μέχρι την Πέμπτη η κυβέρνηση δεν απαντήσει θετικά στα αιτήματα των συνδικάτων σχετικά με τη μείωση του χρόνου εργασίας, τη μή απελευθέρωση του ορίου ομαδικών απολύσεων και τη συνταξιοδότηση με 35 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις όμως θα προχωρήσουν την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή και οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ - ΟΤΑ.

    [07] Διεθνή βραβεία Ωνάση 1999-Ζισκάρ ντ΄Εστέν-Θεοδωράκης.

    07/11/2000 21:44:09

    Στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η επίσημη τελετή της απονομής των διεθνών βραβείων Ωνάση 1999, του κοινωφελούς ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Τα βραβεία επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος στους Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εστέν, πρώην πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, για τη Διεθνή Συνεννόηση και την Κοινωνική Προσφορά. Στον γνωστό μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη για τον Πολιτισμό και τέλος, στον αμερικανό καθηγητή-εδαφολόγο, Τζον Δόραν, για το Περιβάλλον. Η χρηματική αξία για κάθε βραβείο είναι 250.000 δολάρια, δηλ. 100 εκατ.δραχμές.

    [08] Λεπτοσπείρωση-Θάνατος 69χρονου στην Κέρκυρα.

    07/11/2000 15:12:20

  • Ενας 69χρονος απο την Κέρκυρα έχασε τη ζωή του απο την ασθένεια των ποντικών, γνωστή και ως λεπτοσπείρωση. Ο άτυχος ηλικιωμένος μεταφέρθηκε για περίθαλψη στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς είναι το δεύτερο θανατηφόρο κρούσμα μέσα σε δυο χρόνια και το τρίτο στην περιοχή. Στο νησί φθάνει κλιμάκιο ιατρών καθηγητών, προκειμένου να προτείνει μέτρα αντιμετώπισης.

    [09] Στεφανόπουλος-Ολυμπιονίκες Παρολυμπιάδας

    07/11/2000 15:12:12

  • Τους Ολυμπιονίκες της Παρολυμπιάδας του Σίδνεϊ, δέχθηκε το μεσημέρι στο προεδρικό μέγαρο ο Κωστής Στεφανόπουλος. Το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει τα διεθνή βραβεία "Ωνάση" σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής.

    [10] Σιδηροδρομικό ατύχημα στο Μαρούσι-Τραυματίες

    07/11/2000 14:43:57

  • Σιδηροδρομικό ατύχημα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στο σταθμό του Αμαρουσίου. Ειδικότερα αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς την Κηφισιά έπεσε σ' άλλη σταθμευμένη αμαξοστοιχία με αποτέλεσμα να εκτροχιαστούν δύο βαγόνια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το ατύχημα αυτό υπάρχουν αρκετοί τραυματίες.

    [11] Συνεδρίαση ΕΓ και ΚΕ ΠΑΣΟΚ

    07/11/2000 14:41:51

  • Η αναθεώρηση του συντάγματος, εξετάστηκε στη σημερινή κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπο τον Κώστα Σημίτη. Το μεσημέρι συνεδρίασε στη Βουλή υπο τον πρωθυπουργό το ΚΥΣΕΑ, με θέμα το μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου. Αύριο ο κ. Σημίτης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη, όπου θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του και το δήμαρχο της πόλης, ο οποίος είναι ηγέτης της Κεντροαριστεράς.

    [12] ΚΚΕ-Θεωνάς-Παραίτηση

    07/11/2000 14:41:45

  • Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Θεωνάς παραιτήθηκε το πρωί απο την κομματική του ιδιότητα. Ο κ. Θεωνάς θα παραμείνει ευρωβουλευτής του κόμματος εως τον Ιανουάριο οπότε και θα αντικατασταθεί. Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Θεωνάς το τελευταίο διάστημα είχε λάβει αποστάσεις απο τους χειρισμούς της ηγεσίας του ΚΚΕ και είχε εκφράσει τη διαφωνία του για ορισμένα θέματα.

    [13] ΓΣΣΕ-Προσανατολίζεται σε νέα 24ωρη απεργία

    07/11/2000 14:41:38

  • Και νέα 24ωρη απεργία την πρώτη ημέρα που θα συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά και την απασχόληση, προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, αν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη η κυβέρνηση δεν απαντήσει θετικά στα αιτήματα των συνδικάτων σχετικά με τη μείωση του χρόνου εργασίας τη μή απελευθέρωση του ορίου ομαδικών απολύσεων και τη συνταξιοδότηση με 35 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Αυτό προκύπτει απο την εισήγηση του προέδρου της ΓΣΕΕ Χρήστου Πολυζωγόπουλου κατά τη σημερινή σύσκεψη της συνομοσπονδίας με τα στελέχη των μεγάλων ομοσπονδιών και των εργατικών κέντρων. Χθές ο υπουργός Εργασίας Τάσος Γιαννίτσης, εξέφρασε την αντίθεση του στην εφαρμογή του 35ωρου, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΓΣΣΕ.

    [14] Καύσιμα-Μειώσεις στις τιμές απο αύριο

    07/11/2000 14:41:32

  • Νέες σημαντικές μειώσεις στα καύσιμα αναμένεται να ισχύσουν απο αύριο τα μεσάνυχτα. Η βενζίνη και το πετρέλαιο θα πωλούνται φθηνότερα απο 10 εως 12 δρχ το λίτρο. Οι νέες αυτές μειώσεις αποδίδονται στην πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου και του δολαρίου.

    [15] "Σαμίνα"-Ποινικές διώξεις

    07/11/2000 14:38:03

  • Πέντε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημελλήματος αναφορικά με το ναυάγιο του πλοίου "Εξπρές Σαμίνα", άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης. Οι διώξεις αυτές αφορούν το γεγονός, οτι το πλοίο ξεκίνησε τα ταξίδια του στα ελληνικά νησιά απο τις 18 Ιουλίου του 2000, μετά τις ετήσιες επισκευές που έκανε, χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας. Ειδικότερα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην κλαδάρχης της Επιθεώρησης Λιμενικού Δαμιανός Δουμάνης, ο προιστάμενος Διευθύνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών, Σάββας Βοσκόπουλος και ο διοικητής του 1ου Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Αντώνης Πιτσουλάκης. Εξάλλου δίωξη για παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημελλήματος για την ίδια υπόθεση, ασκήθηκε εναντίον του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και των δύο υπαρχηγών. Ο κ. Πεπόνης διαβίβασε τα έγγραφα στην εισαγγελία Σύρου, η οποία διενεργεί την έρευνα για το ναυάγιο του "Εξπρές Σαμίνα" καθώς και στη Βουλή και ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες, πολιτικών προσώπων.

    [16] Πληθωρισμός-Εκλεισε στο 4%

    07/11/2000 14:37:57

  • Ανακοινώθηκε το μεσημέρι απο την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Οκτωβρίου. Κινήθηκε ανοδικά, λόγω των αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων και στην ανοδική πορεία του δολαρίου και έκλεισε στο 4% απο 3,1% που ήταν το Σεπτέμβριο.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 November 2000 - 21:30:39 UTC