Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική-Ολιγόλεπτη συνάντηση Σημίτη-Ετσεβίτ.
  • [02] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική-Προειδοποίηση Σημίτη στην Αλβανία.
  • [03] Τσοχατζόπουλος-Ελλάδα-Τουρκία-Νατοϊκή άσκηση.
  • [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή για τα εθνικά θέματα.
  • [05] Πληθωριστικές πιέσεις από τη ξέφρενη κούρσα του δολαρίου.
  • [06] Δ.Ρέππας:Ευεργετική η επίσκεψη του Βαρθολομαίου στην Αθήνα.
  • [07] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις-Κ.Στεφανόπουλος.
  • [08] Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο Κορκολής.
  • [09] Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Κοσκωτά.

  • [01] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική-Ολιγόλεπτη συνάντηση Σημίτη-Ετσεβίτ.

    25/10/2000 21:29:11

    Ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του είχε ο Κώστας Σημίτης, στο περιθώριο της συνόδου των ηγετών της Βαλκανικής, που πραγματοποιείται στην Οχρίδα της ΠΓΔΜ. Ο έλληνας πρωθυπουργός τόνισε στον Μπουλέντ Ετζεβίτ ότι η στάση της Τουρκίας κατά τη νατοϊκή άσκηση Ντένστιντ Γκλόρι ήταν απολύτως αρνητική. Από την πλευρά του ο κ. Ετζεβίτ τόνισε ότι τα θέματα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο ενός διαλόγου ανάμεσα στις δυο πλευρές. Η Ελλάδα έχει κάνει τις δικές της προτάσεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους θέματα, απάντησε ο πρωθυπουργός.

    [02] ΠΓΔΜ-Διαβαλκανική-Προειδοποίηση Σημίτη στην Αλβανία.

    25/10/2000 21:29:05

    Αυστηρή προειδοποίηση στην Αλβανία, για τη στάση της σε βάρος της ελληνικής μειονότητας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός. Μιλώντας στη σύνοδο των βαλκανικών χωρών τόνισε την ανάγκη συμμόρφωσης στους κανόνες του διεθνούς δικαίου, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν το απαραβίαστο των υπαρχόντων συνόρων, την προστασία των μειονοτήτων και τη διεξαγωγή ελεύθερων και τίμιων εκλογών. Σημείωσε επίσης ότι η εκλογική διαδικασία θα τεθεί υπό δοκιμή και κάθε ατέλεια που τυχόν παρουσιάστηκε θα πρέπει να θεραπευτεί. Στο κοινό ανακοινωθέν τους, οι

    ηγέτες των βαλκανικών χωρών καλωσόρισαν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας στο Βελιγράδι και προέτρεψαν τους νέους ηγέτες της Γιουγκοσλαβίας να ακολουθήσουν την πολιτική των σχέσεων της καλής γειτονίας, μετά από μια δεκαετία συγκρούσεων.

    [03] Τσοχατζόπουλος-Ελλάδα-Τουρκία-Νατοϊκή άσκηση.

    25/10/2000 21:28:59

    Ακρως εχθρική έναντι της Ελλάδας χαρακτήρισε τη στάση της Τουρκίας στην άσκηση του ΝΑΤΟ Ντένστιντ Γκλόρι, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος. Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση στρατιωτικών οχημάτων, στο στρατόπεδο της Ρεντίνας, ο κ.Τσοχατζόπουλος είπε επίσης οτι η εξέλιξη αυτή επιβαρύνει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχολιάζοντας τις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην άσκηση, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτήρισε απολύτως ορθή και αναγκαία τη στάση της Αθήνας και πρόσθεσε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ενήμερος για τις κινήσεις που έγιναν.

    [04] Συνάντηση Στεφανόπουλου-Καραμανλή για τα εθνικά θέματα.

    25/10/2000 21:28:52

    Τις θέσεις της ΝΔ για τα εθνικά θέματα, παρουσίασε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για τεράστιες και σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης και για βήμα προς βήμα απεμπόληση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

    Να είναι πιό προσεκτικός όταν αναφέρεται σε εθνικά θέματα, συνέστησε στον κ. Καραμανλή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του ΝΑΤΟ δικαιώνει απόλυτα τις ελληνικές θέσεις ότι δεν ισχύει η αποστρατικοποίηση των νησιών.

    [05] Πληθωριστικές πιέσεις από τη ξέφρενη κούρσα του δολαρίου.

    25/10/2000 21:28:45

    Νέες πληθωριστικές πιέσεις, στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, προκαλεί η ξέφρενη κούρσα ανόδου του δολαρίου με την παράλληλη σημαντική διολίσθηση του Ευρώ, η ισοτιμία του οποίου καθορίστηκε γύρω στα 83 σέντς. Αύριο το δολάριο θα πωλείται στην ελληνική αγορά προς 414,31 δρχ. Από τα μεσάνυχτα ισχύουν νέες τιμές στα υγρά καύσιμα. Η βενζίνη θα πωλείται ακριβότερα κατά 4 δρχ το λίτρο, ενώ αντίθετα η τιμή του ντίζελ κίνησης μειώνεται κατά 4 δρχ και του πετρελαίου θέρμανσης κατά 3 δραχμες το λίτρο.

    [06] Δ.Ρέππας:Ευεργετική η επίσκεψη του Βαρθολομαίου στην Αθήνα.

    25/10/2000 21:28:39

    Ευεργετική, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι τη διέκρινε η σεμνότητα, η σοφία και το μέτρο. Σε ερώτηση για το αν έσπασε ο πάγος στις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε ποτέ αντιπαλότητα με την Εκκλησία. Το θέμα είναι η διάκριση των ρόλων και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε σε αυτό, σημείωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι οι ταυτότητες είναι ένα τέτοιο θέμα.

    [07] Θεσσαλονίκη-Εορταστικές εκδηλώσεις-Κ.Στεφανόπουλος.

    25/10/2000 21:28:32

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, αρχίζουν αύριο στη Θεσσαλονίκη, οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την τριπλή γιορτή απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου και την επέτειο του ΟΧΙ. Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ παρών στις εκδηλώσεις θα είναι και ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων, βουλευτές και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [08] Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ο Κορκολής.

    25/10/2000 21:28:25

    Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση πέντε εκατομμυρίων δρχ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια ο γνωστός συνθέτης και τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα ενόχλησε ιδιαίτερα τον Κορκολή, καθώς έχει προγραμματίσει μεγάλες συναυλίες στο εξωτερικό και για το λόγο αυτό ο συνήγορός του θα καταθέσει αίτηση για να αρθεί ο όρος αυτός.

    [09] Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Κοσκωτά.

    25/10/2000 21:28:16

    Απορρίφθηκε από το δικαστικό συμβούλιο Πειραιά το αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους, που είχε υποβάλει ο Γιώργος Κοσκωτάς, ο οποίος έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, για την υπόθεση της τραπέζης Κρήτης. Το Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα του πρώην τραπεζίτη, με το σκεπτικό πως έδειξε ασέβεια προς τη δικαιοσύνη, αφού στο παρελθόν δεν παρέστη σε 4 τουλάχιστον δίκες που αφορούσαν πλημμελληματικές πράξεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 25 October 2000 - 20:30:25 UTC