Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βαρθολομαίος-Σημίτης
  • [02] Τρόλεϊ-Στάση εργασίας- Γενική συνέλευση εργαζομένων.
  • [03] Θάσος-Γενική απεργία
  • [04] Θεσσαλονίκη-Κατασχέθηκαν επικίνδυνα κρέατα.
  • [05] Θεσσαλονίκη-Αυτοπυροβολήθηκε μαθητής.
  • [06] Αεροδρόμιο - Λαλιώτης - Βερελής
  • [07] Σύσκεψη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων
  • [08] Συνάντηση προεδρείων ΓΣΕΕ-ΣΕΒ
  • [09] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.
  • [10] Πόθεν έσχες.
  • [11] Τρόλεϊ.
  • [12] Παπαρήγα-Μέση Ανατολή.
  • [13] Οικουμενικός Πατριάρχης.

  • [01] Βαρθολομαίος-Σημίτης

    24/10/2000 14:16:22

  • Γεύμα προς τιμήν του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο οποίο παρακάθησε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, παρέθεσε το μεσημέρι

    ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ανάλογο δείπνο παραθέτει το βράδυ προς τον κ. Σημίτη και η Εκκλησία της Ελλάδος. Το απόγευμα, ο κ.Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    [02] Τρόλεϊ-Στάση εργασίας- Γενική συνέλευση εργαζομένων.

    24/10/2000 13:10:06

  • Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν απο τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ Αθήνας και Πειραιά. Στη διάρκεια της στάσης θα συμμετάσχουν στη γενική τους συνέλευση, όπου θα εξεταστούν θέματα υπογραφής της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, το ασφαλιστικό και άλλα. Η διοίκηση του ΗΛΠΑΠ έχει προσφύγει στην προβλεπόμενη απο το νόμο διαιτησία, ώστε να καθιερωθεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για το σωματείο των οδηγών χωρίς απεργίες και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

    [03] Θάσος-Γενική απεργία

    24/10/2000 13:10:00

    Κλειστά είναι σήμερα σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες και καταστήματα στη Θάσο, ενώ αποκλεισμένα είναι και τα δύο λιμάνια της καθώς οι κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να εγκαταστήσει ραντάρ σε περιοχή του βουνού Υψάριο.

    [04] Θεσσαλονίκη-Κατασχέθηκαν επικίνδυνα κρέατα.

    24/10/2000 13:09:53

  • Περισσότερους από 15 τόνους επικίνδυνων κρεάτων βοοειδών κατάσχεσαν χθες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της νομαρχίας Θεσσαλονίκης ως ύποπτα για τη μετάδοση σοβαρών ασθενειών στους καταναλωτές. Τα κρέατα,είχαν εισαχθεί απο τη Γαλλία και κατασχέθηκαν από τα ψυγεία τριών μεγάλων σούπερ μάρκετ της πόλης απ΄όπου διατίθεντο στους καταναλωτές. Για τα κρέατα αυτά υπήρχε η υποψία πιθανής προσβολής τους απο την λεγόμενη «ασθένεια των τρελών αγελάδων .

    [05] Θεσσαλονίκη-Αυτοπυροβολήθηκε μαθητής.

    24/10/2000 13:09:47

  • Αγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτοπυροβολήθηκε με την κυνηγετική καραμπίνα του πατέρα του και τραυματίστηκε θανάσιμα χθες βράδυ 16χρονος μαθητής. Ο νεαρός βρέθηκε μόνος του στο σπίτι του στην Εξοχή Θεσσαλονίκης, όπου πήρε την καραμπίνα του πατέρα του και αυτοπυροβολήθηκε. Όταν οι γονείς επέστρεψαν στο σπίτι τους αργά το βράδυ βρήκαν το γιό τους αιμόφυρτο με διαμπερές τραύμα στο πάνω μέρος της κοιλιακής χώρας. Αν και η διαδικασία της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ο ιατροδικαστής απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

    [06] Αεροδρόμιο - Λαλιώτης - Βερελής

    24/10/2000 13:09:41

  • Η κυκλοφοριακή πρόσβαση στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων θα είναι πολύ καλύτερη απ'οτι είναι η σημερινή στο αεροδρόμιο του Ελληνικού διαβεβαίωσε το πρωϊ ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης ο οποίος παρακολούθησε μαζί με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Βερελή το σημερινό πρόγραμμα της δοκιμαστικής λειτουργίας του νέου αεροδρομίου με εικονικούς επιβάτες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν και αποσκευές. Ο κ.Λαλιώτης επανέλαβε οτι με τη λειτουργία του νεου αεροδρομίου την 1η Μαρτίου του 2001 θα έχει δοθεί προς χρήση το τμήμα της Αττικής οδού απο το αεροδρόμιο μέχρι το Γέρακα ενώ θα έχουν γίνει παρεμβάσεις σημαντικές και στο παράπλευρο δίκτυο.

    [07] Σύσκεψη για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων

    24/10/2000 13:09:34

  • Στον απόηχο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι" και των τουρκικών προκλήσεων σε βάρος της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπο τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου και Εθνικής Οικονομίας Γιάννου Παπαντωνίου με μοναδικό θέμα το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Ανώτατοι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επισημαίνουν οτι η ηγεσία του είναι αποφασισμένη να θέσει την πολιτική διάσταση των τουρκικών προκλήσεων στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ και τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν οτι στόχος της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στην άσκηση είναι η επανατοποθέτηση του πακέτου των παράνομων διεκδικήσεών της στο Αιγαίο.

    [08] Συνάντηση προεδρείων ΓΣΕΕ-ΣΕΒ

    24/10/2000 13:09:27

  • Συναντώνται απο τις 11 τα προεδρεία της ΓΣΕΕ και του ΣΕΒ, καθώς ανοίγει ο νέος κύκλος επαφών της Συνομοσπονδίας για τα καυτά θέματα των εργασιακών σχέσεων και της αντιμετώπισης της ανεργίας. Η ΓΣΕΕ έχει διατυπώσει τις θέσεις των συνδικάτων για το θέμα και έχει στείλει σχετικό υπόμνημα σε κυβέρνηση και εργοδότες. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να οριστούν οι διμερείς συναντήσεις των συνδικαλιστών με τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    [09] Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    24/10/2000 09:29:08

    Στόχος της πρόσφατης προκλητικής στάσης της Τουρκίας στη νατοϊκή άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι" που οδήγησε στην αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων, είναι η επανατοποθέτηση του πακέτου των παράνομων διεκδικήσεών της στο Αιγαίο. Αυτό εκτιμούν ανώτατοι κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας η ηγεσία του οποίου είναι αποφασισμένη να θέσει την πολιτική διάσταση της στάσης της Τουρκίας τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στην ΕΕ και τη Δυτικοευρωπαϊκή Ενωση.

    [10] Πόθεν έσχες.

    24/10/2000 09:28:59

    Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές σε σχέση με πέρσι είναι τα περιουσιακά στοιχεία των βουλευτών, που περιλαμβάνονται στα πόθεν έσχες, που κατέθεσαν και δημοσιοποιήθηκαν χθες. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί οτι σχεδόν οι μισοί απο τους βουλευτές έχουν επενδύσει στο Χρηματιστήριο. Ως πλουσιότεροι εμφανίζονται ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμένος, με 896 εκατ. δρχ και ακολουθούν οι Παναγιώτης Φασούλας, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Αντώνης Σκυλάκος. Στους φτωχότερους οι Νίκος Χριστοδουλάκης, Ανδρέας Λομβέρδος, Γιώργος Λιάνης, Πέτρος Τατούλης.

    [11] Τρόλεϊ.

    24/10/2000 09:28:50

    Τετράωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα απο τις 12 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ που θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, όπου θα εξεταστούν θέματα υπογραφής νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, ασφαλιστικό και άλλα.

    [12] Παπαρήγα-Μέση Ανατολή.

    24/10/2000 09:28:37

    Επίσκεψη στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ, πραγματοποιεί απο χθες η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Η κυρία Παπαρήγα θα συναντηθεί με όλα τα κόμματα της Παλαιστίνης και την Παλαιστινιακή Αρχή ενω θα έχει συνομιλίες και με το ΚΚ του Ισραήλ.

    [13] Οικουμενικός Πατριάρχης.

    24/10/2000 09:28:29

    Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τονίζοντας οτι η Ορθοδοξία δεν κάνει διαχωρισμούς και δεν έχει μίσος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, που συνεχίζει την επίσκεψή του στη χώρα μας σήμερα θα μεταβεί στην Ιερά Μονή της Αγίας Παρασκευής στα Μέγαρα και στη συνέχεια θα παρακαθήσει στο γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο πρωθυπουργός, στο οποίο θα παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος. Ο κ. Χριστόδουλος θα παραθέσει το βράδυ δείπνο προς τιμή του κ. Βαρθολομαίου στο οποίο έχει προσκληθεί και ο πρωθυπουργός


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 October 2000 - 11:30:31 UTC