Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αυξήσεις φωτιά στα υγρά καύσιμα.
  • [02] ΝΔ-Απάντηση Μητσοτάκη σε Γ.Κεφαλογιάννη.
  • [03] Νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
  • [04] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
  • [05] Σε κίνδυνο το ΙΚΑ σύμφωνα με τους εργαζόμενους.
  • [06] Ακτοπλοϊα-Παπουτσής:Ισες ευκαιρίες σε όλους.
  • [07] Δεν μονιμοποιούνται εποχικοί και έκτακτοι υπάλληλοι.
  • [08] Αθήνα 2004-Πρωθυπουργός-Απομάκρυνση Κ.Λιάσκα.

  • [01] Αυξήσεις φωτιά στα υγρά καύσιμα.

    18/10/2000 21:52:13

    Αυξήσεις φωτιά, ισχύουν από τα μεσάνυχτα στις τιμές των υγρών καυσίμων, λόγω μεταβολής των διεθνών τιμών και της ανατίμησης του δολαρίου. Η αμόλυβδη θα πωλείται ακριβότερα κατά 15 δρχ το λίτρο, η σούπερ κατά 14, το ντίζελ κίνησης κατά 13 και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 10 δραχμές το λίτρο. Ο πληθωρισμός είναι ελεγχόμενος και η πορεία της οικονομίας καλή, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για την ενίσχυση των χαμηλότερων εισοδηματικά τάξεων, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου, δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

    [02] ΝΔ-Απάντηση Μητσοτάκη σε Γ.Κεφαλογιάννη.

    18/10/2000 21:52:06

    Απάντηση στις εναντίον του καταγγελίες από τον Γιάννη Κεφαλογιάννη

    για πισώπλατα μαχαιρώματα στο κόμμα και για έμμεση στήριξη της κυβέρνησης Σημίτη, έδωσε ο Κώστας Μητσοτάκης, συντηρώντας έτσι την εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ. Ελεος... μη μου ζητάτε να σχολιάσω και τον κ.Κεφαλογιάννη. Η υπερβολή και ο παραλογισμός έχουν τα όριά τους, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Δεν βολεύει τον κ.Μητσοτάκη να πηγαίνει καλά το κόμμα και ο Κώστας Καραμανλής, ανταπάντησε ο κ.Κεφαλογιάννης και κάλεσε την κ.Μπακογιάννη να ξεκαθαρίσει τη θέση της.

    [03] Νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

    18/10/2000 21:52:00

    Δέσμη 40 μέτρων που προβλέπουν φοροελαφρύνσεις σε φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις, αγρότες, πολύτεκνους και άλλες κατηγορίες φορολογουμένων, καθώς και την κατάργηση 53 φόρων υπέρ τρίτων και 1.000 τελών χαρτοσήμου περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα στη βουλή. Μεταξύ άλλων προβλέπει τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, αύξηση του αφορολογήτου ορίου, μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή και αύξηση των εκπτώσεων για τα παιδιά.

    [04] Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

    18/10/2000 21:51:54

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για ανεπίσημη επίσκεψη μιας εβδομάδος. Τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, οι υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, καθηγητές πανεπιστημίου και κληρικοί. Αύριο θα εγκαινιάσει το γραφείο του πατριαρχείου στην Αθήνα, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα παραθέσει προς τιμήν του επίσημο γεύμα.

    [05] Σε κίνδυνο το ΙΚΑ σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

    18/10/2000 21:51:48

    Τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, το ΙΚΑ, έκρουσαν οι εργαζόμενοι σε αυτό στη διάρκεια συνεδρίου τους, στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, το ΙΚΑ χάνει κάθε χρόνο πάνω από 400 δισ. δρχ από την ανασφάλιστη εργασία, ενώ η ετήσια εισφοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 410 δισ. δρχ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς το ΙΚΑ είναι το κράτος, που χρωστά από το 1975 μέχρι σήμερα πάνω από 1,3 τρισ. δρχ. στο Ιδρυμα.

    [06] Ακτοπλοϊα-Παπουτσής:Ισες ευκαιρίες σε όλους.

    18/10/2000 21:51:41

    Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για είσοδο νέων πλοίων στην ακτοπλοΐα, απηύθυνε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, λέγοντας ότι υπάρχουν πλέον ίσες ευκαιρίες σε όλους, κανένας δεν έχει το προνόμιο αποκλειστικής εκμετάλλευσης, οι γραμμές είναι ελεύθερες και οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σεβαστοί και καθαροί. Ο κ. Παπουτσής εκτίμησε ότι ο ανταγωνισμός των εταιριών θα αποβεί προς όφελος του κοινού, με μείωση των ναύλων. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

    [07] Δεν μονιμοποιούνται εποχικοί και έκτακτοι υπάλληλοι.

    18/10/2000 21:51:34

    Ρητή απαγόρευση των μονιμοποιήσεων εποχικών και εκτάκτων υπαλλήλων του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, περιλαμβάνεται στο νέο συνταγματικό χάρτη, κατόπιν συμφωνίας που επετεύχθη στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Όπως διευκρίνισε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, η απαγόρευση αυτή έχει στόχο να αποκλειστεί η οποιαδήποτε δυνατότητα παράκαμψης του νόμου 2190 για τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

    [08] Αθήνα 2004-Πρωθυπουργός-Απομάκρυνση Κ.Λιάσκα.

    18/10/2000 20:13:22

    Την απομάκρυνση του Κώστα Λιάσκα από μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Οργανωτικής επιτροπής του Αθήνα 2004, ανακοίνωσε το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης ανακάλεσε την πράξη διορισμού του κ.Λιάσκα διότι οι δημόσιες δηλώσεις του δεν συμβιβάζονται με την ευθύνη του για ένα τόσο υψηλό λειτούργημα. Δηλώσεις για το θέμα έκανε και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" Γ.Αγγελοπούλου, σημειώνοντας ότι κ.Λιάσκας χωρίς να την ενημερώσει προέβη σε προσβλητικές δηλώσεις με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς κατά του Κ.Λαλιώτη, τους οποίους ούτε η ίδια ούτε ο "Αθήνα 2004" συμμερίζεται. Τονίζει επίσης ότι τα έργα που έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ ανήκουν στην ευθύνη του υπουργείου και οι σύμβουλοι παρακολούθησης έργου σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστούν την ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ για την εκτέλεση του έργου. Ο κ.Λιάσκας, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον κ.Σημίτη, εξερχόμενος δεν έκανε δηλώσεις και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους συνεχίζουν στον "Αθήνα 2004'.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 October 2000 - 20:30:21 UTC