Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν αλλάζει το καθεστώς συνταξιοδότησης.
  • [02] Ελλάδα-Αλβανία-Δημοτικές εκλογές-Παραβιάσεις.
  • [03] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη-Πρωτοβουλίες.
  • [04] Μήνυση Σαμαρά κατά Μητσοτάκη.
  • [05] Νατοϊκή άσκηση-Αποχώρηση ελληνικών δυνάμεων.
  • [06] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.
  • [07] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου.

  • [01] Δεν αλλάζει το καθεστώς συνταξιοδότησης.

    16/10/2000 22:02:28

    Δεν αλλάζει τίποτα στο καθεστώς συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε κατηγορηματικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αφορμή απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με την οποία δεν προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας. Όπως δήλωσε ο κ. Φαρμάκης, η απόφαση αυτή δεν συνδέεται με θέμα αύξησης ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και δεν θίγει το σημερινό καθεστώς όπου ο υπάλληλος συνταξιοδοτείται με 35 χρόνια υπηρεσίας, σε ηλικία 65 χρόνων και η θητεία θεωρείται συντάξιμος χρόνος. Δεν υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για αύξηση των συντάξιμων χρόνων, δήλωσε και η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου.

    [02] Ελλάδα-Αλβανία-Δημοτικές εκλογές-Παραβιάσεις.

    16/10/2000 22:02:22

    Στους διεθνείς οργανισμούς και την ΕΕ θα προσφύγει η Ελλάδα για να καταγγείλει τις μεγάλες παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας, που σημειώθηκαν στη Χειμάρρα, στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, πρόσθεσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν οι ενέργειες της ελληνικής πλευράς και διαμήνυσε στα Τίρανα ότι η πολιτική της Ελλάδας έναντι της Αλβανίας δεν είναι μονόδρομος, αλλά πρέπει να έχει αντίκρυσμα.

    [03] Συνάντηση Σημίτη-Σκανδαλίδη-Πρωτοβουλίες.

    16/10/2000 22:02:16

    Την ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών από την πλευρά του πρωθυπουργού για τη μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος, προανήγγειλε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σημίτη.

    Στόχος των πρωτοβουλιών αυτών, σύμφωνα με τον κ.Σκανδαλίδη, είναι να χτυπηθεί στη ρίζα του το φαινόμενο της διαπλοκής και της διαφθοράς, που περιορίζεται στο επίπεδο της λειτουργίας του κράτους. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός για τη μετεξέλιξη του πολιτικού συστήματος την αναθεώρηση του συντάγματος.

    [04] Μήνυση Σαμαρά κατά Μητσοτάκη.

    16/10/2000 22:02:10

    Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον του κ.Μητσοτάκη κατέθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ, με αφορμή δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, οτι ο κ. Σαμαράς εξαγοράστηκε για να ρίξει την κύβέρνησή του. Ο κ.Σαμαράς χαρακτήρισε τον κ.Μητσοτάκη "αρχιερέα της διαπλοκής" και τον κάλεσε να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας. Δεν είπα τίποτα καινούργιο αλλά χρειάστηκε να περάσουν εφτά χρόνια μέχρι να ευαισθητοποιηθεί ο κ.Σαμαράς, δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ.

    [05] Νατοϊκή άσκηση-Αποχώρηση ελληνικών δυνάμεων.

    16/10/2000 22:02:03

    Λήγει αύριο η προθεσμία που έχει θέσει η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ για να αποκαταστήσει τα συμφωνηθέντα σχετικά με την άσκηση Ντέστιν Γκλόρι,

    γιατί διαφορετικά το ελληνικό κλιμάκιο θα αποχωρήσει από την άσκηση. Το πρόβλημα προέκυψε όταν οι Τούρκοι άλλαξαν τα σχέδια και απέκλεισαν Λήμνο και Ικαρία από τους αεροδιαδρόμους της άσκησης, κάνοντας λόγο για αποστρατικοποιημένη ζώνη. Στο μεταξύ, οι υπουργοί Έλλάδος και Τουρκίας είχαν τηλεφωνική επικοινωνία και αντάλλαξαν απόψεις για το Μεσανατολικό.

    [06] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.

    16/10/2000 22:01:57

    Αύριο αναμένεται, τελικά, να γίνει η πραγματογνωμοσύνη, από τους δύο ειδικούς δύτες, στο ναυάγιο του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, παρουσία και του ειδικού εφέτη ανακριτή, κ. Καραδημητρίου, ο οποίος θα παρακολουθεί τις κινήσεις από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και θα έχει τη δυνατότητα παρέμβασης. Η διαδικασία που επρόκειτο να γίνει σήμερα, αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

    [07] Ολυμπιακοί 2004-Συνάντηση Σημίτη-Αγγελοπούλου.

    16/10/2000 21:03:30

    Σε ουσιαστικά συμπεράσματα για την προετοιμασία της Ολυμπιάδας του 2004, κυρίως σε ότι αφορά τη συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων, κατέληξαν μετά τη δίωρη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οργανωτικών αλλαγών, στην πορεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ενδέχεται να τοποθετήσει τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Σωκράτη Κοσμίδη, ως συντονιστή μεταξύ της διυπουργικής και της οργανωτικής επιτροπής. Αύριο, συνεδριάζει η διυπουργική επιτροπή, στην οποία θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 16 October 2000 - 20:30:22 UTC