Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ακυβέρνητο πλοίο έξω από το Λαύριο.
  • [02] Αυστηρή προειδοποίηση στα Τίρανα από τον πρωθυπουργό.
  • [03] Βόμβα στο πολιτικό γραφείο του Σουμάκη.
  • [04] Αναβλήθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ.
  • [05] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.
  • [06] Αρνητικός ο πρωθυπουργός σε δημιουργία υπουργείου Ολυμπιάδας

  • [01] Ακυβέρνητο πλοίο έξω από το Λαύριο.

    14/10/2000 21:39:59

    Ακυβέρνητο παραμένει, λόγω βλάβης στο πηδάλιο και με πολύ ισχυρούς βοριάδες, το επιβατηγό πλοίο "Εξπρές Κάρυστος". Η βλάβη διαπιστώθηκε όταν το πλοίο, με 32 επιβάτες απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου. Επί τόπου έσπευσαν σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία για την παροχή βοήθειας, ενώ σε λίγο αναμένεται να γίνει προσπάθεια μετεπιβίβασης των επιβατών σε άλλα σκάφη. Στο μεταξύ, εν μέσω θαλασσοταραχής, βυθίστηκε ανοικτά της Σαμοθράκης το φορτηγό πλοίο "Γιούτον Ι", που μετέφερε τούβλα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας από το πλήρωμα, ενώ διασώθηκαν οκτώ μέλη.

    [02] Αυστηρή προειδοποίηση στα Τίρανα από τον πρωθυπουργό.

    14/10/2000 21:39:53

    Αυστηρή προειδοποίηση στα Τίρανα να σεβαστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας απηύθυνε από το Μπιαρίτς της Γαλλίας ο πρυθυπουργός, με τα εμπόδια που προβάλουν οι αλβανικές αρχές και με διάφορες προφάσεις δεν επιτρέπουν σε περίπου 600 βορειοηπειρώτες που ζούν στην Ελλάδα, να μεταβούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, για να ψηφίσουν ενόψει του αυριανού δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών και να υποστηρίξουν τους ομογενείς υποψήφιους. Τα 11 λεωφορεία είχαν εγκλωβιστεί στην Κακαβιά, ενώ το ίδιο συνέβη και σε πλοίο που προσπάθησε να καταπλεύσει σε Αλβανικό λιμάνι. Τελικά οι αλβανικές αρχές επέτρεψαν στους βορειοηπειρώτες να περάσουν.

    [03] Βόμβα στο πολιτικό γραφείο του Σουμάκη.

    14/10/2000 21:39:46

    Η οργάνωση "επαναστατικοί πυρήνες" ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση βόμβας, εξω απο το γραφείο του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Σταύρου Σουμάκη, στον Πειραιά. Η περιοχή αποκλείστηκε απο την αστυνομία ενώ πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελείτο απο εκρηκτική υλη TNT, 200 γραμμάρια πυρίτιδα, κοινό πυροκροτητή, μπαταρία και ρολόι χειρός.

    [04] Αναβλήθηκε η συνάντηση Παπανδρέου-Τζεμ.

    14/10/2000 21:39:40

    Αναβάλεται τελικά, με πρωτοβουλία της Άγκυρας, η προγραμματισμένη για αύριο συνάντηση των υπουργων Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας Παπανδρέου και Τζεμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, η αναβολή είχε συζητηθεί απο την περασμένη Πέμπτη λογω των σοβαρων εξελίξων στο Μεσανατολικό. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια ένταση στις διμερείς σχέσεις, εξαιτίας της Νατοϊκής άσκησης, για την οποία η Τουρκία άλλαξε τον αρχικό σχεδιασμό, με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή των ελληνικών δυνάμεων.

    [05] Ναυάγιο ΣΑΜΙΝΑ-Ερευνες.

    14/10/2000 21:39:34

    Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα επιχείρηση των δύο ειδικών δυτών να κατέβουν στο κουφάρι του πλοίου ΣΑΜΙΝΑ, για να κάνουν πραγματογνωμοσύνη παρουσία του ειδικού εφέτη ανακριτή, που βρίσκεται για το λόγο αυτό στην Πάρο. Στοπ μεταξύ, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δέσουν τα πλοία στις 27 του μηνός, όπως έχουν αναγγείλει οι εφοπλιστές. Ο νόμος θα εφαρμοστεί και κανένας εκβιασμός δεν πρόκειται να περάσει, τόνισε ο κ. Παπουτσής.

    [06] Αρνητικός ο πρωθυπουργός σε δημιουργία υπουργείου Ολυμπιάδας

    14/10/2000 21:39:28

    Δεν έχω στη σκέψη μου τη δημιουργία υπουργείου Ολυμπιάδας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε συνθήκες ευέλικτης συνεργασίας μεταξύ όλων των πρωταγωνιστών, οι οποίοι όμως πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται μεταξύ τους. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος τη Δευτέρα αναμένεται να συναντηθεί με τη Γιάννα Αγγελοπούλου και την Τρίτη θα ανακοινώσει σημαντικές αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν στη συνεδρίαση της διϋπουργικής επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 October 2000 - 20:30:17 UTC