Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Μεσανατολικό.
  • [02] Εντονη ανησυχία στην Αθήνα για την κρίση στο Μεσανατολικό.
  • [03] Προϋπολογισμός-Γ.Παπαντωνίου.
  • [04] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Στην Πάρο ο ειδικός εφέτης ανακριτής.
  • [05] Νατοϊκή άσκηση στην Τουρκία-Αποσύρεται η ελληνική δύναμη.
  • [06] Νέα απεργία προετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ.
  • [07] Βουλή-Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Φλωρίδη.

  • [01] ΕΕ-Σύνοδος Κορυφής-Μεσανατολικό.

    13/10/2000 21:30:28

    Στο Μπιαρίτζ οι 15 ηγέτες της ΕΕ, κάλεσαν τα συγκρούμενα μέρη να επαναλάβουν τον διάλογο, ενώ ο έλληνας πρωθυπουργός είπε οτι πιθανόν αύριο να πραγματοποιηθεί στη γαλλική αυτή πόλη σύνοδος με τη συμμετοχή του Ισραήλ, Παλαιστινίων, Αιγύπτου, Ιορδανίας και ΗΠΑ, για την εκτόνωση της κρίσης. Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις πρεσβείες τους σε πολλά μέρη του πλανήτη να κλείσουν και παράλληλα, εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία. Οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του πετρελαίου, που ξεπέρασε τα 36 δολάρια το βαρέλι.

    [02] Εντονη ανησυχία στην Αθήνα για την κρίση στο Μεσανατολικό.

    13/10/2000 21:30:21

    Εντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα, όπως άλλωστε και σε όλη τη διεθνή κοινότητα, για την ένταση στη Μέση Ανατολή, και τις συνέπειές της στον οικονομικό τομέα, κυρίως εξαιτίας της νέας αλματώδους αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Η κυβέρνηση κάλεσε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους να επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κατάσταση άκρως ανησυχητική. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, όπου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα. Ο Ισραηλινός πρέσβης κατηγόρησε τον Γιάσερ Αραφάτ οτι κάνει τα πάντα για να υποκινήσει τη βία.

    [03] Προϋπολογισμός-Γ.Παπαντωνίου.

    13/10/2000 21:30:15

    Στο τέλος του μηνός θα συζητηθεί στο πλαίσιο κατάρτισης του προϋπολογισμού, το θέμα του εφάπαξ επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα, λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου. Αυτό δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου, διευκρινίζοντας ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί η καταβολή επιδόματος, τύπου ΕΚΑΣ, θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εκτίμησε ότι η νέα αλματώδης αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού θα είναι παροδική, εξαιτίας της έντασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

    [04] Ναυάγιο-ΣΑΜΙΝΑ-Στην Πάρο ο ειδικός εφέτης ανακριτής.

    13/10/2000 21:30:09

    Στην Πάρο μεταβαίνει αύριο ο ειδικός εφέτης ανακριτής για να παραστεί στην έρευνα που θα κάνουν ειδικοί δύτες στο κουφάρι του ΣΑΜΙΝΑ. Την ίδια ώρα σύγχιση επικρατεί σχετικά με την απόφαση των πλοιοκτητών να δέσουν τα πλοία τους στις 27 του μηνός.Ο εφοπλιστής Αγούδημος δήλωσε άγνοια για την απόφαση,την οποία ο υπουργός Τύπου χαρακτήρισε αναίτια και αδικαιολόγητη. Την Τρίτη θα συνεδριάσει για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση, η Γνωμοδοτική Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και αναμένεται το πρώτο βήμα για ν' ανοίξουν οι γραμμές της Κρήτης, της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

    [05] Νατοϊκή άσκηση στην Τουρκία-Αποσύρεται η ελληνική δύναμη.

    13/10/2000 21:30:03

    Η Ελλάδα θα αποσύρει τις δυνάμεις της απο τη Νατοϊκή άσκηση "Ντέστιν Γκλόρι", που εξελίσσεται στην Τουρκία, εάν δεν επανέλθει στον αρχικό της σχεδιασμό, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή

    την ενέργεια της γειτονικής χώρας να τροποποιήσει αυθαίρετα τα σχέδια της άσκησης. Για το ίδιο θέμα ο Άκης Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι η τήρηση των συμφωνηθέντων από τα γενικά επιτελεία του ΝΑΤΟ αποτελεί την προϋπόθεση για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην άσκηση. Την Κυριακή συναντώνται στη Μαρμαρίδα και τη Ρόδο οι κύριοι Παπανδρέου και Τζεμ.

    [06] Νέα απεργία προετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ.

    13/10/2000 21:29:56

    Με 24ωρη απεργία το δεύτερο 15νθήμερο του Νοεμβρίου θα απαντήσει η ΑΔΕΔΥ στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, διεκδικώντας ουσιαστικές αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Την ημερομηνία της απεργίας θα αποφασίσει η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Κατά πληροφορίες από τους συνδικαλιστές, η ΑΔΕΔΥ θα ζητήσει και πιθανότατα θα πετύχει, η 24ωρη απεργία να διοργανωθεί από κοινού με τη ΓΣΕΕ παίρνοντας έτσι χαρακτηριστικά γενικής απεργίας.

    [07] Βουλή-Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο Φλωρίδη.

    13/10/2000 21:29:50

    Το πράσινο φως για την απομάκρυνση του προέδρου της ΕΠΑΕ Βίκτορα Μητρόπουλου, άναψε η βουλή, ψηφίζοντας, σχεδόν ομόφωνα το νομοσχέδιο Φλωρίδη για τα κωλύματα των αθλητικών παραγόντων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού και οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΣΥΝ εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση κατά της ΕΠΟ για την απόφασή της να αναβάλει για δύο εβδομάδες τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μια ενέργεια την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε άστοχη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 October 2000 - 20:30:20 UTC