Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 00-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κορκολής - Απολογία.
  • [02] Ληστεία σε τράπεζα στην Αθήνα
  • [03] Σημίτης-Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Γιουγκοσλαβικό-Καραμανλής
  • [05] ΟΤΟΕ-Επικουρική ασφάλιση
  • [06] Πληθωρισμός Σεπτεμβρίου
  • [07] Ολυμπιονίκες-Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας
  • [08] Γιουγκοσλαβία-Σημίτης
  • [09] Υπουργείο Παιδείας-Εξεταστέα ύλη Β' και Γ' Λυκείου
  • [10] Γιουγκοσλαβία-Εξελίξεις
  • [11] Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία.
  • [12] ΠΑΣΟΚ-ΚΕ.
  • [13] Ακτοπλοϊα-Μέτρα.
  • [14] ΝΔ-Κυβέρνηση.
  • [15] Ναυάγιο-Προφυλακίσεις.
  • [16] Απεργία.
  • [17] Πρωθυπουργός-"Αθήνα 2004".
  • [18] Γιουγκοσλαβία-Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου-Πρωθυπουργός.

  • [01] Κορκολής - Απολογία.

    06/10/2000 14:16:37

    Και νέα προθεσμία για να απολογηθεί έως τις 25 Οκτωβρίου ζήτησε και πήρε απο την 26η τακτική ανακρίτρια ο συνθέτης τραγουδιστής Στέφανος Κορκολής, που κατηγορείται για παράβαση του νόμου περι ναρκωτικών.

    Υπενθυμίζεται οτι ο κ. Κορκολής και ο συνήγορός του υποστηρίζουν οτι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε έχει στηριχθεί μόνο στα όσα παρανόμως εξετέθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή. Στο μεταξύ μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το Στέφανο Κορκολή οταν αυτός βγήκε απο το ανακριτικό γραφείο σήμερα. Ο γνωστός για τα επεισόδια που δημιουργεί συχνά στους χώρους των δικαστηρίων Δημήτρης Ρέλλος του εκσφενδόνισε στο κεφάλι ένα πλαστικό ποτήρι περιλούζοντας τον με τον καφέ που περιείχε. Δεν ανακοινώθηκε αν το επεισόδιο θα έχει συνέχεια με υποβολή μηνύσεων.

    [02] Ληστεία σε τράπεζα στην Αθήνα

    06/10/2000 14:16:30

    Ληστεία, με λεία 3,5 εκατ. δρχ., σημειώθηκε το μεσημέρι απο έναν ένοπλο, στο υποκατάστημα της "Γιουρομπανκ" στην οδό Πέτρου Ράλλη 55 στον Ταύρο Αττικής. Ο δράστης με την απειλή αυτόματου όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους της τράπεζας και αφού πήρε τα χρήματα απο το ταμείο εξαφανίστηκε πεζή.

    [03] Σημίτης-Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

    06/10/2000 14:00:39

  • Στις πολιτικές εξελίξεις στη Γιουγκοσλαβία αναφέρθηκε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τις εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε οτι οι εξελίξεις δείχνουν οτι ο σερβικός λαός ψήφισε και θέλει μία δημοκρατική αλλαγή στη χώρα, ενω επισήμανε οτι και σήμερα πάλι προς την ελληνική πλευρά στρέφονται οι πρωταγωνιστές, για να διασφαλιστεί η ομαλή και αναίμακτη εξέλιξη στη γειτονική χώρα. Ο κ. Σημίτης αναφερομένος στη ναυτική τραγωδία της Πάρου, επανέλαβε οτι θα χυθεί άπλετο φως παντού σε κάθε πτυχή ευθύνης και θα επιταχυνθεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Τέλος αναφέρθηκε εμμέσως και στην υπόθεση Ροκόφυλλου, τονίζοντας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε συντρόφου να ασκεί το επάγγελμά του. Πρόσθεσε όμως ότι είναι και αναφαίρετο δικαίωμα του ΠΑΣΟΚ να διαχωρίζει τη θέση του από τις επαγγελματικές επιλογές των στελεχών του. Για τα όσα λέγονται περί διαπλεκομένων τόνισε ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος δεν εξυπηρετεί κανέναν. Ενα τέτοιο κλίμα εξυπηρετεί φασιστικές νοοτροπίες και τους θεόπεμπτους σωτήρες. Τέλος ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε καλή την πορεία της οικονομίας και τόνισε ότι πρώτος στόχος αυτής της τετραετίας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας.

    [04] Γιουγκοσλαβικό-Καραμανλής

    06/10/2000 13:41:48

    Ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής με μήνυμά του για τα τεκταινόμενα στη Γιουγκοσλαβία, χαιρετίζει την ιστορική αλλαγή προς την κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού και τονίζει οτι η θέληση του σερβικού λαού πρέπει να γίνει σεβαστή. Τώρα, σημειώνει, είναι η ώρα για την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποδείξει στην πράξη οτι θέλει και μπορεί να βοηθήσει τη Γιουγκοσλαβία. Η Ελλάδα, καταλήγει, πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης στη διαμόρφωση των εξελίξεων.

    [05] ΟΤΟΕ-Επικουρική ασφάλιση

    06/10/2000 13:28:51

  • Τη δημιουργία νέου ασφαλιστικού καθεστώτος με την κύρια σύνταξη στο ΙΚΑ, και την επικουρική σε ενιαίο ταμείο προτείνει η κυβέρνηση στους τραπεζοϋπαλλήλους. Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε χθες βράδυ στο προεδρείο της ΟΤΟΕ και διαμορφώθηκε σε κυβερνητική σύσκεψη με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου και Εργασίας Τάσο Γιαννίτση. Εντός της ημέρας, θα συνεδριάσει η ηγεσία της ΟΤΟΕ, προκειμένου να τοποθετηθεί στην κυβερνητική πρόταση.

    [06] Πληθωρισμός Σεπτεμβρίου

    06/10/2000 13:28:44

  • Ανακοινώνεται αργά το μεσημέρι από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ο πληθωρισμός του Σεπτεμβρίου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα κλείσει στο 3,3% από 2,9% που ήταν τον Αύγουστο. Η άνοδος αποδίδεται στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου καθώς και στην ανατίμηση του δολαρίου.

    [07] Ολυμπιονίκες-Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας

    06/10/2000 13:28:37

  • Τα μέλη της αθλητικής αποστολής των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, δέχθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ.Στεφανόπουλος συνεγχάρη τους αθλητές μας για την κατάκτηση των μεταλλίων καθώς επίσης και για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Νωρίτερα, τους ολυμπιονίκες μας δέχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους στην αίθουσα τελετών της Ιεράς Συνόδου.

    [08] Γιουγκοσλαβία-Σημίτης

    06/10/2000 13:28:25

  • Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα στη Γιουγκοσλαβία θα εξελιχθούν ήρεμα και τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Κυρίως όμως υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του σερβικού λαού. Άναφερόμενος στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα με τους Ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να μετακινηθούν όλοι οι σπουδαστές απο τη γειτονική χώρα.

    [09] Υπουργείο Παιδείας-Εξεταστέα ύλη Β' και Γ' Λυκείου

    06/10/2000 13:28:10

  • Ανακοινώθηκε το πρωί από το υπουργείο Παιδείας η διδακτέα και εξεταστέα ύλη για τους μαθητές της β' και γ' λυκείου. Είναι η πρώτη φορά στα σχολικά χρονικά που η ύλη ανακοινώνεται ένα μόλις μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

    [10] Γιουγκοσλαβία-Εξελίξεις

    06/10/2000 13:27:59

  • Θολό παραμένει το πολιτικό τοπίο στη Γιουγκοσλαβία, μετά το χθεσινό λαϊκό ξέσπασμα στο Βελιγράδι, που όπως όλα δείχνουν, σηματοδοτεί το τέλος εποχής για τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βόισλαβ Κοστούνιτσα, παρουσιάζεται απο όλα τα μέσα ενημέρωσης ως ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, ενω άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πού βρίσκεται ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και ποιές θα είναι οι επόμενες κινήσεις του. Πάντως Ρωσία, Λευκορωσία, Βουλγαρία και Ρουμανία, ανακοίνωσαν χθές, οτι δεν εξετάζουν θέμα χορήγησης πολιτικού ασύλου στο Μιλόσεβιτς. Το Γιουγκοσλαβικό πρακτορείο Τανγιούγκ, μετέδωσε το πρωί ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβανόφ, έφθασε στο Βελιγράδι, όπου θα συναντηθεί με το Βόισλαβ Κοστούνιτσα και με το Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Ο προεδρεύων του Συμβουλίου της Ευρώπης Γάλλος πρόεδρος Ζάκ Σιράκ και ο ύπατος κοινοτικός εκπρόσωπος, για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Χαβιέρ Σολάνα, δήλωσαν σήμερα οτι η ΕΕ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα άρει τις κυρώσεις, που έχει επιβάλει στη Γιουγκοσλαβία.

    [11] Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία.

    06/10/2000 09:33:33

    Την ελπίδα οτι τα πράγματα στη Γιουγκοσλαβία θα εξελιχθούν ήρεμα και ομαλά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, κ. Σημίτης μετά την έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή τα γεγονότα στο Βελιγράδι. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Τύπου και Παιδείας, καθώς και ο υφυπουργός Τύπου. Ο κ. Σημίτης τονισε οτι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Για τους εκεί Ελληνες φοιτητές είπε οτι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα.

    [12] ΠΑΣΟΚ-ΚΕ.

    06/10/2000 09:33:27

    Με ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αρχίζουν το μεσημέρι οι εργασίες της διήμερης συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος, όπου αναμένεται να συζητηθεί η εν γένει πορεία του κυβερνητικού έργου.

    [13] Ακτοπλοϊα-Μέτρα.

    06/10/2000 09:33:21

    Αρση του καμποτάζ εντός του 2002, σταδιακή μείωση στα 30 χρόνια το ανώτατο όριο ηλικίας των πλοίων, συγκρότηση υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων στο ΥΕΝ, είναι μερικά από τα μέτρα που έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίαση υπό τον κ. Σημίτη για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου και τον εκσυγχρονισμό της ακτοπλοϊας. Παράλληλα, ενισχύεται το ΛΣ, δημιουργείται γενική γραμματεία λιμένων και προωθείται συγκρότηση δικτύου εθελοντών για τη διάσωση και αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης.

    [14] ΝΔ-Κυβέρνηση.

    06/10/2000 09:33:15

    Για ισχυρότατο ομφάλιο λώρο, που συνδέει το περιβάλλον Σημίτη με την πλοιοκτήτρια εταιρία του μοιραίου ναυαγίου, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής είπε οτι η κυβέρνηση φέρει συλλογική πολιτική ευθύνη για τις εξελίξεις στην ακτοπλοϊα και το πρόσφατο ναυάγιο, κάνοντας λόγο για σπασμωδικές αντιδράσεις εκ των υστέρων. Η ΝΔ διατηρεί ένα νοσηρό κλίμα με προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις κατά του πρωθυπουργού, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διαδραματίσει ρόλο, απάντησε ο κ. Ρέππας.

    [15] Ναυάγιο-Προφυλακίσεις.

    06/10/2000 09:33:09

    Στις φυλακές Χίου αναμένεται να μεταφερθούν ο πλοίαρχος και ο ο υποπλοίαρχος του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, καθώς ύστερα από σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα-ανακριτή, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Η ολομέλεια εφετών Αιγαίου, όρισε δύο εφέτες ανακριτές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανάκριση, όσο το δυνατόν συντομότερα. Στο μεταξύ, ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ταχεία απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις μείζονος σημασίας.

    [16] Απεργία.

    06/10/2000 09:33:03

    Ακινητοποιημέρα θα παραμείνουν για 24 ώρες την ερχόμενη Τρίτη, 10 Οκτωβρίου, όλα τα μαζικά μέσα μεταφοράς στην Αθήνα, εξαιτίας της απεργίας της ΓΣΕΕ. Απεργία θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα και την Τρίτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί, διαμαρτυρόμενοι στις μεταρρυθμίσεις που υπουργείου Υγείας για το ΕΣΥ. Το ίδιο διάστημα θα απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες και ιδιωτικές τράπεζες.

    [17] Πρωθυπουργός-"Αθήνα 2004".

    06/10/2000 09:32:56

    Πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του πρωθυπουργού με την πρόεδρο του "Αθήνα 2004", όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τη συνάντηση η κα Αγγελοπούλου απέφυγε να κάνει δηλώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ανακοίνωσε στον κ. Σημίτη οτι θα απουσιάσει μια εβδομάδα στο εξωτερικό για προσωπικούς λόγους. Απο το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό οτι δεν υπάρχει περίπτωση παραίτησης της κας Αγγελοπούλου, η οποία έχει την πλήρη συμπαράσταση της κυβέρνησης, όπως δήλωσε νωρίτερα και ο υπουργός Τύπου.

    [18] Γιουγκοσλαβία-Εκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου-Πρωθυπουργός.

    05/10/2000 23:35:39

    Εκτακτη σύσκεψη υπο την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τα γεγονότα στο Βελιγράδι. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι υπουργοί Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου και υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης. Σε σύντομη δήλωσή του ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι τα πράγματα στην Γιουγκοσλαβία θα εξελιχθούν ήρεμα και ομαλά και τόνισε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Κυρίως όμως υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα υποστήριξε σε κάθε φάση τη δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ Γιουγκοσλαβίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα συνεχίσει να εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αναφερόμενος εξάλλου στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα με τους ελληνες φοιτητές που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία, ο κ. Σημίτης τόνισε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 October 2000 - 11:30:50 UTC